Dört Büyüklerin Kadrosunda Bulunan Altyapı Oyuncuları

ANA SAYFAHABERLER → Dört Büyüklerin Kadrosunda Bulunan Altyapı Oyuncuları

Dört Büyüklerin Kadrosunda Bulunan Altyapı Oyuncuları

Dört Büyüklerin Kadrosunda Bulunan Altyapı Oyuncuları

Bir spor kulübünün temelini oluşturan en büyük yapı taşlarından bir tanesi de sahip olduğu altyapı oyuncularıdır.

Futbol takımlarının da kazandığı büyük başarılarda mutlaka altyapıdan gelen oyuncuların ayrı bir hikâyesi olur. Biz de sizler için dört büyüklerin kadrolarında altyapıdan yetişen oyuncuları derledik.

Trabzonspor

Bordo mavililer, altyapıdan yetiştirdiği futbolcularla uzun yıllardır Türk futboluna hizmet etmeye devam ediyor.

Trabzonspor, bu sezon Süper Lig’de dört büyükler arasından kadrosunda en fazla altyapı oyuncusu bulunduran ekip olarak (5) dikkat çekiyor.

Uğurcan Çakır (26 - Kaleci)

Trabzonspor ve milli takımın başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır, altyapısından yetiştiği kulüpte şampiyonluk yaşamış başarılı futbolculardan bir tanesi.

Çakır, profesyonel kariyerindeki ilk maçına 2015 yazında Avrupa Ligi elemelerinde oynanan Rabotniçki karşılaşması ile çıkarak ilk sınavını Avrupa arenasında verdi.

2020 yılından beri bordo mavili takımın kaptanlığını yapan ve Trabzonspor kalesini 187 resmi maçta koruyan başarılı file bekçisi, bu maçların 53 tanesinde kalesinde gol görmedi.

Yusuf Yazıcı (25 - Orta Saha)

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor alt yapısında yetişmiş olmasının yanı sıra 18.5 milyon €’luk transfer bedeli ile de takımın sattığı en pahalı oyuncu konumunda.

Yazıcı, Trabzonspor’un umut vadeden genç futbolcusu olarak ilk resmi maçına 22 Aralık 2015’te Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada çıktı.

2016/17 ve 2018/19 sezonları arasında oldukça başarılı bir performans sergileyen Yazıcı, ardından Fransa’nın Lille takımına transfer oldu ve orada da Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı.

O sezonun ardından CSKA Moskova’ya kiralık giden oyuncu sonrasında Trabzonspor’a kiralık olarak döndü.

Bu sezon 8 maçta forma giyen oyuncu, Trabzonspor forması ile toplamda 113 maçta oynadı ve 25 gol 21 gollük bir performans sergiledi.

Abdülkadir Ömür (23 - Orta Saha)

Trabzonspor’un son şampiyonluğunda en büyü pay sahiplerinden biri olan Abdülkadir Ömür de kulübün alt yapısından yetişen diğer bir futbolcu oldu.

Takımı ile ilk profesyonel maçına 12 Ocak 2016 tarihinde oynanan Türkiye Kupası maçında çıkan Ömür, bordo mavili formayı 12’si Avrupa maçlarında olmak üzere tam 180 resmi maçta giydi.

Genç futbolcunun bu maçlarda 23 gol, 27 de asisti bulunuyor.

Abdülkadir Ömür bu sezon 27 resmi maçta mücadele etti.

Serkan Asan (23 - Defans)

Altyapı takımlarındaki istikrarlı yükselişinin ardından Trabzonspor A takımında kendine yer bulan Serkan Asan, 10 tanesi bu sezon olmak üzere bordo mavili forma ile 63 maçta görev yaptı.

Bu maçlarda 1 gol ve 2 asistlik skor katkısı da bulunan genç sağ bek toplamda 3864 dakika sahada kaldı.

Arif Boşluk (19 - Defans)

19 yaşındaki Arif Boşluk da takım arkadaşları gibi Trabzonspor altyapısında yetişti.

Trabzonspor ile 2 resmi maçta mücadele eden Boşluk, bu maçların ikisine de bu sezon Türkiye Kupası maçında çıktı ve 99 dakika sahada kaldı.

Galatasaray

Tarihi boyunca altyapıdan çok fazla oyuncu yetiştirip ülke futboluna armağan eden Galatasaray, genç oyunculara en çok fırsat sunan takımlardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Sarı kırmızılı takımın bu sezonki kadrosunda kendi altyapısından yetiştirdiği ve görev verdiği dört futbolcu yer alıyor.

Yunus Akgün (22 - Forvet)

Galatasaray’ın 22 yaşındaki sağ kanat oyuncusu U19 Süper Ligi’nde gösterdiği başarılı performansla birlikte A takıma yükselmesi beklenen en gözde adaylardan bir tanesiydi.

Genç futbolcu A takım ile ilk resmi maçına 2018/19 sezonu TFF Süper Kupa maçında Akhisar Belediyespor karşılaşmasında çıktı ve 50 dakika süre aldı.

Akgün, Galatasaray forması ile ilk Süper Lig maçına ise Ağustos 2018’de Alanyaspor ile oynanan karşılaşma ile çıktı. Genç oyuncu bu maçta bir de asist yaparak takımının galibiyetinde pay sahibi oldu.

2020/21 ve 2021/22 sezonunda Adana Demirspor’a kiralık gönderilen oyuncu bu sezonun başında yeniden Galatasaray’a döndü.

Yunus Akgün ilk kez 2019’da sırtına geçirdiği sarı kırmızılı formayla toplamda 45 maçta 1822 dakika mücadele etti ve 5 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

Emin Bayram (19 - Defans)

Emin Bayram da Bülent Korkmaz, Semih Kaya, Ozan Kabak gibi Galatasaray altyapısında yetişti.

Altyapıda gösterdiği başarılı performansla A takımda ilk kez 2019’da Tuzlaspor ile oynanan Türkiye Kupası mücadelesinde sahaya çıkan Bayram, Galatasaray forması ile 19 maçta forma giydi ve 1079 dakika sahada kaldı.

Geçen sezon Boluspor’a kiralık olarak gönderilen 19 yaşındaki oyuncu, sezon başında yeniden sarı kırmızılı takıma döndü. Bu sezon ise 6 maçta forma giydi.

Hamza Akman (18 - Orta Saha)

18 yaşındaki orta saha oyuncusu, babası Ayhan Akman gibi futbolcu olmayı seçen çocukların arasında yer alıyor.

Yer aldığı tüm alt yaş kategorilerinde istikrarlı bir grafik sergileyen Akman bu başarının ardından A takım forması giymeye hak kazandı.

Genç oyuncu, Galatasaray forması ile 1 Süper Lig, 1 de Türkiye Kupası olmak üzere 2 resmi maçta toplamda 34 dakika sahada kaldı.

Hamza Akman rezerv ligde oynadığı 2 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.

Baran Aksaka (19 - Orta Saha)

Henüz 19 yaşındaki Baran Aksaka da Florya’da yetişerek Galatasaray A takımına kadar yükselmeyi başardı.

Aksaka özellikle U19 takımı ile çıktığı 66 maçta 11 gol ve 8 asistlik bir performans sergiledikten sonra takımda kendisine yer buldu.

Genç oyuncu, bu sezon 3 resmi maçta toplamda 16 dakika sahada kaldı.

Beşiktaş

Beşiktaş da dört büyükler arasında kendi altyapısından futbolcu yetiştirip Türk futbolunun gelişmesinde pay sahibi olan bir kulüp.

Siyah beyazlı ekibin kadrosunda kendi altyapısından yetiştirip forma şansı verdiği üç futbolcu bulunuyor.

Ersin Destanoğlu (22 - Kaleci)

Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, kulübün son dönemlerde yetiştirdiği en önemli altyapı oyuncularının başında geliyor.

Süper Lig’deki ilk maçına Haziran 2020’de Alanyaspor karşısında çıkan genç kaleci, Beşiktaş formasıyla tam 97 resmi maçta forma giydi ve bu maçların 32’sinde kalesini gole kapattı.

2020/21 sezonunda Sergen Yalçın yönetiminde alınan şampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden biri olan Destanoğlu, Süper Lig’de takımının kalesini koruduğu 35 maçın 13’ünde kalesinde gol görmeyerek takımına önemli ölçü de katkı sağladı.

Başarılı file bekçisi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 5 maçta da siyah beyazlı ekibin kalesini korudu. Genç eldiven, bu sezon oynadığı 11 resmi maçın da 3 tanesinde gol yemedi.

Berkay Vardar (20 - Orta Saha)

20 yaşındaki oyuncu Beşiktaş kariyerindeki ilk resmi maçına 28 Eylül 2021 tarihinde Şampiyonlar Ligi’nde Ajax ile oynanan karşılaşmada çıktı.

Alt yaş kategorileri de dahil olmak üzere uzun yıllardır siyah beyazlı formayı terleten Vardar bu sezon da Süper Lig’de 4 maçta toplamda 242 dakika olmak üzere mücadele etti.

Genç orta saha oyuncusunun henüz gol veya asisti bulunmuyor.

Emre Bilgin (18 - Kaleci)

Beşiktaş altyapısında yetişen 18 yaşındaki Emre Bilgin U19 takımında ortaya koyduğu başarılı performans sayesinde A takımda kendine forma şansı bulmayı başardı.

U19 takımı ile çıktığı 15 karşılaşmanın 9’unda kalesini gole kapatan genç kaleci Beşiktaş forması ile Süper Lig’de toplamda 5 kez mücadele etti.

Emre Bilgin ilk profesyonel maçına 19 Mart 2022 tarihinde Süper Lig’de oynanan ve 1-1 sona eren Hatayspor karşısında çıktı. Aynı sezon 2 ayrı maçta daha forma giyen genç kaleci kalesinde sadece 2 gol gördü.

Bilgin, bu sezon ise MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir karşılaşmaları olmak üzere 2 maçta Beşiktaş kalesini korudu ve kalesinde 3 gol gördü.

Fenerbahçe

Fenerbahçe, dört büyükler içinde kadrosunda altyapısından en az oyuncu bulunduran takım konumunda yer alıyor.

Ertuğrul Çetin (19 - Kaleci)

Ertuğrul Çetin, şu an Fenerbahçe’de altyapıdan gelip A takımda yer alan tek oyuncu konumunda bulunuyor.

Profesyonel kariyerinde sarı lacivertliler ile toplamda 3 resmi maça çıkan genç kaleci, ilk maçına 15 Ocak 2022’de Süper Lig’de oynanan Antalyaspor karşılaşmasında çıktı.

3 maçın 2’sinde kalesini gole kapatan Çetin, bu maçlarda sadece 1 kez topun filelere gidişine engel olamadı.

Ertuğrul Çetin bu sezon sadece Avrupa Ligi elemelerindeki Slovacko mücadelesinde Fenerbahçe kalesini korudu. Çetin, bu maçta kalesinde gol görmedi.