Devlerin Randevusunda Kazanan Fransa

ANA SAYFAHABERLER → Devlerin Randevusunda Kazanan Fransa

Devlerin Randevusunda Kazanan Fransa

Devlerin Randevusunda Kazanan Fransa

2022 Dünya Kupası’nda ilk erken final olarak nitelendirilen maç İngiltere ve Fransa arasında oynandı. İki tarafın da zaman zaman oyuna hâkim olduğu karşılaşma büyük bir heyecana sahne oldu.

Bu büyük karşılaşma sonunda rakibine 2-1’lik skorla üstünlük kuran taraf Fransa oldu. Maçta gol perdesini açan isim Aurélien Tchouaméni oldu. 17.dakikada ceza sahası dışından yaptığı düzgün vuruşla Fransa’yı öne geçirdi.

İlk yarı bu golle 1-0 tamamlansa da ikinci yarıya etkili başlayan taraf İngiltere oldu. 54.dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Harry Kane, skoru eşitledi. Uzun süre 1-1 devam eden maçta sahneye Olivier Giroud çıktı ve Fransızlar bir kez daha sevindi.

Maçın kırılma anında ise hakem İngiltere adına bir kez daha penaltı noktasını işaret etti. Topun başına yine Harry Kane geçti. Ancak Kane, bu kez topu dışarı gönderdi. Kalan kısımda İngiltere beraberliği bulamadı ve Fransa maçı 2-1 kazandı.

Yarı finale yükselen Fransa, bugün Portekiz’i yenerek yarı finale yükselen Fas işe 2022 Dünya Kupası finaline çıkmak için mücadele verecek.

Deschamps Sürprize İzin Vermek İstemiyor

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, karşılaşma sonrasında verdiği röportajda takımın mentalitesini beğendiğini söyledi.

Fas maçına sıkı hazırlanmaları gerektiğini söyleyen Descamps, “Çok büyük bir maçtı. Önemli bir takıma karşı oynadık. Oyuncularımın böylesine bir performans sergilediğini görmek beni çok memnun etti. Yarı finale çıkmış olmak çok büyük bir şey. Bu mantaliteyi sürdürmek istiyoruz. Penaltılara rağmen oyuncularım çok iyi bir maç oynadılar. Her maç kendi zamanını bekler biz de bekleyeceğiz. Finale kadar çok iyi hazırlanmalıyız. Herhangi bir sürprize izin vermeden önümüzdeki maça da aynı önemle hazırlanmalıyız.” şeklinde konuştu.

“Onun Golleri Olmasa Burada Olamazdık”

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, karşılaşmanın ardından oyuncularının maçta gösterdiği performansı takdir ettiğini söyledi.

Turnuva hakkındaki çıkarımları için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden Southgate, “Oyuncularım bugün ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Daha iyisini yapamazlardı. Her turnuvadan sonra olduğu gibi oturup gözden geçirmek, düşünmek ve herkesin doğru kararları verdiğinden emin olmak için biraz zamana ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Ayrıca Gareth Southgate, takımının kazandığı 2.penaltıda topu dışarı gönderen Harry Kane hakkında, "Bizim için attığı goller olmasaydı bugün burada olmazdık." diyerek oyuncusunun yanında olduğunu gösterdi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmada Fransa adına Aurélien Tchouaméni dikkat çekti. İlk golde çok düzgün bir vuruşla takımını öne geçiren 22 yaşındaki orta saha, takımının yediği golde penaltıya sebebiyet veren oyuncu oldu.

Kaleci Hug Lloris de kalesine gelen kritik şutlarda iyi performans göstererek takımının yarı final vizesi almasında büyük pay sahibi oldu.

İngiltere adına ise golü atan Harry Kane, attığı bu golle İngiltere milli takım tarihinin en golcü futbolcusu olan Wayne Rooney’in gol sayısını (53) yakaladı.

Ayrıca; bu mağlubiyetle birlikte İngiltere, 7.kez bir Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda etti. İngiltere, tarihte Dünya Kupalarından en fazla çeyrek finalde elenen takım oldu.