Devler Yenişemedi

ANA SAYFAHABERLER → Devler Yenişemedi

Devler Yenişemedi

Devler Yenişemedi

FIFA Dünya Kupası’nın grup aşamasında en fazla beklenen karşılaşmalarından olan İspanya-Almanya karşılaşması 1-1 sona erdi. 

Skor perdesini 62.dakikada Alvaro Morata ile İspanya açtı. Almanya ise bu gole 82’de Niklas Fülkrug’un sert vuruşuyla cevap verdi. 

Bu sonuçla birlikte İspanya 4, Almanya 1 puana yükseldi. Son maçlar öncesi her iki takımın da gruptan çıkma şansı bulunuyor. 

“Oyunu Kontrol Edemedik”

Karşılaşma sonrası İspanya Teknik Direktörü Luis Enrique, karşılaşmayı değerlendirdi.

Enrique, “Teoride bu ölüm grubu. Bize lider olacağımızı söyleseler ve beraberlik bizim için yeterliyse, kabul ederim. Oyun boyunca onlara daha fazla zarar verme konusunda biraz güvenimiz yoktu. Oyunu kontrol edemedik, bir ileri bir geri gitti ve bizi bir yerde yakaladılar.” ifadelerini kullandı.

“Gurur Duyuyorum”

Maçın ardından Almanya Teknik Direktörü Hansi Flick, açıklamalarda bulundu.

Flick, “Takım koşulsuz mücadele etti. Sadece bir adım attık. Biz bir takımız. Güzel bir beraberliğimiz var. Takımın başardığı şey devasa. Gurur duyuyorum. Sahada kalpleriyle oynayan savaşçılar var. Bu ivmeyle birlikte kendimize daha da fazla güvenirsek çok şey mümkün olabilir.” şeklinde konuştu

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Bu önemli mücadelede her iki takım adına da gol atan futbolcular dikkat çekti.

İspanya’nın golünü atan Alvaro Morata, Dünya Kupası tarihinde İspanya formasıyla çıktığı üst üste iki maçta oyuna sonradan girip gol atan ilk oyuncu oldu.

Almanya’da gol sahibi Niklas Fülkrug ise Almanya milli takımı formasıyla çıktığı 2 resmi maçta ilk golünü kaydetti.