Dev Maçta Manchester City Kalitesini Gösterdi

ANA SAYFAHABERLER → Dev Maçta Manchester City Kalitesini Gösterdi

Dev Maçta Manchester City Kalitesini Gösterdi

Dev Maçta Manchester City Kalitesini Gösterdi

Dün akşam Premier League’de zirve yarışı açısından çok kritik bir karşılaşma oynandı. İkinci sıradaki Manchester City, lider Arsenal’i konuk etti.

Maçın öncesinde Arsenal 32 maçta topladığı 75 puanla lider, City ise 30 maçta topladığı 70 puana ikinci sıradaydı.

De Bruyne Resitali

Merakla beklenen karşılaşma, büyük bir Manchester City üstünlüğüne sahne oldu. City’nin en öne çıkan oyuncusu ise süper yıldızı Kevin De Bruyne idi.

Henüz 7.dakikada gol perdesini açan Kevin De Bruyne, ilk yarının son anlarında John Stones’un golünde de ortayı yapan isim oldu. Böylelikle Manchester City, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Dominant futboluna ikinci devrede de devam eden Pep Guardiola’nın takımı, 54’te Kevin De Bruyne’nin ayağından üçüncü golü de buldu.

Manchester City, üçüncü golün ardından vites düşürmesine rağmen pozisyonlar bulmaya devam etse de dördüncü golü bulamadı.

86.dakikada Rob Holding ile farkı 2’ye indiren Arsenal, maçın son anlarında Erling Haaland’ın golüne engel olamadı ve maç 4-1 Manchester City’nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Haaland’dan Rekor

Kevin De Bruyne’nin attığı gollerde asistleri yapan Norveçli golcü, attığı golle Premier League tarihinde adını yazdırdı.

Bu sezon ligde 33.golünü kaydeden Haaland, 38 maçlık bir Premier League sezonunda en fazla gol atan futbolcu olarak tarihe geçti.

Ayrıca Kevin De Bruyne ve Erling Haaland ikilisi, bu sezon oynanan 2 Arsenal maçında toplamda 5 gol 4 asist üretmiş oldu.

Teknik Direktörler Birbirlerini Övdü

Maçın ardından Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola ve Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, rakiplerinin gösterdiği performansı övdü.

Kazanan Guardiola, "Biz kazandık ama bence bugün Arsenal bizden daha iyiydi. Artık kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Önümüzdeki üç maç gerçekten çok önemli. Bu üç maç, Premier League'i kazanıp kazanamayacağımızı belirleyecek. Kulağa biraz safça geliyor olabilir, 2 maç daha az oynadık biliyorum ama hala Arsenal'in 2 puan gerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Mikel Arteta ise, "Bizden daha iyi bir takım tarafından mağlup edildik. Olağanüstü bir performans sergilediler. Onların seviyesini yakalayamadık, yakın bile değildik." diyerek City’nin performansını övdü.

Bu sonuçla birlikte Manchester City, rakibinden 2 maç daha az oynamasına rağmen arasındaki puan farkını 2’ye indirdi.

Premier League’de Arsenal’in 5 maçı, Manchester City’nin ise 7 maçı daha bulunuyor.