Dev Maçta Kazanan Trabzonspor

ANA SAYFAHABERLER → Dev Maçta Kazanan Trabzonspor

Dev Maçta Kazanan Trabzonspor

Dev Maçta Kazanan Trabzonspor

Dünya Kupası arası sonrası geri dönen Süper Lig’in 15.haftası dev bir randevuya sahne oldu. Trabzonspor, Fenerbahçe’yi evinde ağırladı.

İlk yarısı pozisyon açısından çok zengin geçmeyen karşılaşmanın 57.dakikasında Fenerbahçe, Miguel Crespo’nun oyundan atılmasıyla 10 kişi kaldı.

Rakibinin bir kişi eksilmesini iyi değerlendiren Trabzonspor, 61.dakikada Maxi Gomez’in golüyle 1-0 öne geçti. Maçın sona ermesine çok kısa bir süre kala 90+11’de Trezeguet ile farkı ikiye çıkaran Trabzonspor, maçı da bu skorla kazandı.

2-0’lık Trabzonspor galibiyetinin ardından ev sahibi ekip ligde 26 puana yükselirken Fenerbahçe ise 29 puanda kaldı.

“Fenerbahçe’nin Her Haline İyi Hazırlanmıştık”

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2-0 kazandıkları maçın sonrasında rakiplerini iyi analiz ettiklerini söyledi.

Ligin liderine karşı oynadıklarını vurgulayan Avcı, “Ligimizin lideri ve oyuncu kalitesi yüksek bir takım olan Fenerbahçe’nin her haline iyi hazırlanmıştık. Analizlerimiz doğrultusunda oyun planımıza karar verdik. Bugün iyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık.” dedi.

Taraftarlara çağrıda bulunan çalıştırıcı, "25 ay, 3 kupa, prestijini yükselten bir takım olduk. Bana nasıl saygıyla yaklaşıyorlarsa Trabzonspor'a da öyle olsunlar. Bir maç kazandık, hiçbir şey kazanmadık. Transfere değil, taraftara ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

“Bir Kişi Eksik Olmak Ölümcül Bir Durum”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmada kırmızı kartın etkilerinden söz etti.

Portekizli antrenör, “Crespo’nun kırmızı kart gördüğü dakikada hem onu hem de Batshuayi’yi oyundan alacaktık. Bu teknik veya taktik bir problem değil ancak sahada bir kişi eksik olmak ölümcül bir durum haline geliyor.” ifadelerini kullandı.

Kaybettikleri tüm maçlarda bir kişi eksik kaldıklarına vurgu yapan Jesus, “Güçlü bi rakibe karşı oynayacağımızı biliyorduk. 11’e 11 oynarken daha iyiydik ama kırmızı karttan sonra bizim için her şey değişti. Dengeyi yakalayamadık. Bugüne kadar aldığımız bütün mağlubiyetler bu şekilde.” diyerek sözlerini tamamladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Trabzonspor adına sezonun yıldız ismi Anastasios Bakasetas yine kendisini gösterdi. Gomez’in attığı golde pası veren isim olan Yunan futbolcu, Süper Lig’de 4 gol ve 4 asiste ulaşmış oldu.

Golün sahibi Maxi Gomez ise Trabzonspor formasıyla ilk iç saha golünü atmış oldu.

Ayrıca Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bu maçla birlikte iç sahada çıktığı son 32 Süper Lig maçında yenilgi yüzü görmedi ve teknik direktörlük kariyerinin en uzun serisini yakaladı.