Derbilerin Golcüsü: Mauro Icardi

ANA SAYFAHABERLER → Derbilerin Golcüsü: Mauro Icardi

Derbilerin Golcüsü: Mauro Icardi

Derbilerin Golcüsü: Mauro Icardi

Galatasaray’ın Arjantinli santraforu Mauro Icardi, 19 Ağustos akşamı oynanan Galatasaray-Trabzonspor derbisinde attığı 2 golle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

30 yaşındaki golcü oyuncu, 23 ve 90+3. dakikalarda kaydettiği gollerle Galatasaray’ın bu sezon Süper Lig’deki ilk galibiyetini almasına yardımcı oldu.

Ayrıca Mauro Icardi, attığı gollerle birlikte Galatasaray formasıyla derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu olan Gheorge Hagi’yi yakaladı. Icardi, 8 derbi golüyle Galatasaray tarihinin derbilerde en fazla gol atan yabancı oyuncu ünvanına ortak oldu.

Açılışı Beşiktaş’a Karşı Yaptı

2022/23 Süper Lig sezonunda ilk maçına ligin 7.haftasında çıkan Icardi, Galatasaray forması ile ilk golünü ise 11. haftada kaydetti.

13.haftada oynanacak olan Beşiktaş derbisine kadar yalnızca 1 gol atan ve kendisinden beklenenleri o ana kadar karşılayamayan Icardi, dev derbiye damga vurdu.

Galatasaray, evinde Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederken Arjantinli golcü ise takımının attığı iki golü de filelere gönderen isim oldu. Icardi, Beşiktaş’a attığı gollerden sonra formunu yükseltti.

24 Dakikada 1 Gol 1 Asist

Ligin 18.haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray, Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yarışında birbiriyle çekişen iki ekip arasındaki maç, sezonun gidişatını direkt etkileme potansiyeline sahipti.

Icardi ise derbi öncesinde sakatlık problemleri yaşıyordu. Arjantinli yıldız, sakatlığını atlatmış olmasına rağmen antrenman eksikliği sebebiyle dev derbiye yedek kulübesinde başladı.

Galatasaray, 1-0 öndeyken oyuna giren Icardi, Kerem Aktürkoğlu’nun attığı golde asisti yapan oyuncu olurken skoru belirleyen golü de kendisi kaydetti.

3-0 kazanılan Fenerbahçe maçıyla birlikte puan farkını 4’e yükselten Galatasaray, sezon sonuna kadar bu puan farkını korumayı başardı.

Geri Dönüşü Sağladı

Galatasaray, ikinci devrenin ilk derbisinde Trabzonspor’u ağırladığı karşılaşmaya büyük bir şokla başladı. Sarı kırmızılılar, maçın henüz ilk dakikasında topu ağlarında gördü.

Buna rağmen istediği oyunu sahaya yansıtan Galatasaray, önce Icardi’nin asistinde Mertens’in attığı golle beraberliği sağladı. İkinci yarının başında ise Icardi’nin golüyle öne geçti.

Galatasaray, Icardi’nin başrolde olduğu bir diğer derbiyi 2-1 kazanmayı başardı.

Mağlubiyette Tek Golü Attı

Geçtiğimiz sezonda Galatasaray’ın en kötü performans sergilediği derbi, 32.haftadaki Beşiktaş deplasmanında geldi.

Galatasaray, Beşiktaş’a 3-1 mağlup olurken Icardi ise takımının tek sayısını kaydeden isim oldu.

Ancak Icardi, derbinin ardından oynadığı 5 maçta 8 gol atarak takımının 23. Süper Lig şampiyonluğu kazanmasını sağladı.

Vedasını Golle Süsledi

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Galatasaray’da son derbisini 4 Haziran’da Fenerbahçe’ye karşı oynayan Icardi, takımının şampiyon olarak çıktığı maçta da sahneye çıktı.

Galatasaray’ın 3-0 kazandığı derbide ikinci golü kaydeden Icardi, 2022/23 sezonuna görkemli bir kapanış yaptı.

Mauro Icardi, dün akşam attığı gollerle birlikte toplamda Türkiye’de çıktığı 6 derbide 8 gol ve 2 asist kaydederek kulüp tarihine geçmeyi başardı.