Derbide Kazanan Fenerbahçe

ANA SAYFAHABERLER → Derbide Kazanan Fenerbahçe

Derbide Kazanan Fenerbahçe

Derbide Kazanan Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig’de 34.haftanın merakla beklenen karşılaşmasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda Trabzonspor’u konuk etti.

Dev maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 11.dakikada Michy Batshuayi ile öne geçti. 58’de Luan Peres ile farkı 2’ye çıkaran sarı lacivertliler, 71.dakikada Enner Valencia’nın golüyle skoru 3-0’a taşıdı.

80.dakikada Trezeguet, Trabzonspor’un maçtaki tek golünü attı ve maçın sonucunu belirledi.

Maçı 3-1 kazanan Fenerbahçe, ligde puanını 71’e yükseltti ve zirveyle arasındaki 5 puanlık farkı korudu. Trabzonspor ise 48 puanda kaldı.

“Çok Güçlü Bir Oyun Çıkardık”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, derbi galibiyetinin ardından takımının gösterdiği performansı övdü.

Portekizli teknik direktör, "Güçlü bir takıma karşı oynadık. İlk 30 dakikada çok güçlü bir oyun çıkardık. Özellikle 3. golde takımın teknik kalitesini gördük." dedi.

Takımının hem Süper Lig’i hem Türkiye Kupası’nı kazanmak için mücadele edeceğini söyleyen Jesus, "Matematiksel anlamda şansımız olduğu sürece elimizden geleni yapacağız. Fenerbahçe bitime bu kadar az süre kala 2 kupada şansını en son ne zaman sürdürdü bilmiyorum. Henüz bir şey kazanmadık ancak kazanabiliriz." ifadelerini kullandı.

Bjelica Rakibini Tebrik Etti

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, karşılaşmanın ardından Fenerbahçe’yi tebrik etti:

"Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Farklı şeyler deneyip oyuncuların neler verebileceğini görmeye çalışıyoruz."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe’de ikinci golü atan Enner Valencia, Süper Lig’de 28.golünü atarak Alex De Souza’ya ait olan Fenerbahçe formasıyla bir sezonda en fazla Süper Lig golü atan yabancı futbolcu rekorunu egale etti.

Sarı lacivertlilerde kaleci İrfan Can Eğribayat’ın etkili performansı son anlarda takımının galibiyeti garantilemesine yardımcı oldu.

Trabzonspor’da ise Trezeguet’in istekli oyunu ve attığı gol geri dönüşe yetmedi.