Derbi Maçta Eşitlik Var

ANA SAYFAHABERLER → Derbi Maçta Eşitlik Var

Derbi Maçta Eşitlik Var

Derbi Maçta Eşitlik Var

Süper Lig’de 10’uncu hafta Vodafone Park’ta oynanan derbi maçta Beşiktaş, Trabzonspor’u ağırladı.

Beşiktaş, konuk ekibin Maxi Gomez ve Trezeguet ile bulduğu gollere Jens Larsen (kk) ve Cenk Tosun ile cevap verdi. 4 golün olduğu karşılaşma 2-2’lik skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 19’a çıkardı. Trabzonspor ise 18 puana yükseldi.

Trabzonspor’da dakika 80’de oyuna giren Yusuf Yazıcı, 90+5’te kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı.

Beşiktaş, Vodafone Park’ta Trabzonspor karşısına çıktığı 6’ncı maçta da galibiyet alamadı. Siyah-beyazlılar, son galibiyetini Kasım 2016’da almıştı.

Yabancı meslektaşlarına karşı çıktığı son 15 maçta mağlubiyet almayan Abdullah Avcı, bu süreçteki iki beraberliğini ise Valerien Ismael karşısında yaşadı.

Valerien Ismael İstifa Tezahüratlarına Yanıt Verdi

Ev sahibi Beşiktaş’ta maç sonunda değerlendirmelerde bulunan Valerien Ismael, karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi:

“Çok üzgünüz. Maçı kazanamadığımız, galibiyetle ayrılamadığımız için çok üzgünüz. Maçın içerisinde hatalar yaptık tabii böyle hatalar olduğu zaman galip gelmek de zorlaşıyor. Ama bu hataların arkasına saklanmıyoruz. Maça ortak olduk, iyi mantalite gösterdik. Maçın son anına kadar galip gelecek mantaliteyi gösterdik.”

Maç sonunda Vodafone Park tribünlerinden gelen “istifa” tezahüratları hakkında fikirleri sorulan Beşiktaş teknik direktörü, “Ben Türkçe anlamıyorum. O yüzden maç hakkında konuşalım.” dedi.

Valerien Ismael, Beşiktaş kalesine gelen topların yüksek yüzdeyle golle sonuçlanması hakkındaki düşüncesini ise, “Hatalar yaptığımız için gol yedik. İki yarıda iki hata yaptık. Bu şekilde hatalar yaptığınızda galip gelmeniz beklenemez.” sözleriyle anlattı.

"Bu Atmosferde Bu Sonuç Son Derece İyi"

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ise maç sonunda yayıncı kuruluş mikrofonlarına yaptığı açıklamada Beşiktaş’ın oyun anlayışını bildiklerini ifade ederek söze başladı:

“Maçtan evvel söylediğim gibi. Beşiktaş çok iyi çok derin bir kadro. Oyuncu kalitesi çok yüksek. İçeride ciddi baskı yapan kenar ortayı en fazla yapan, hava topuna en fazla çıkan, ikili mücadeleyi en fazla kazanan takım. Bu baskıyı yapacaklarını biliyorduk.”

Karşılaşmayı değerlendirirken özellikle ilk yarıda avantaj elde ettiklerinden bahseden Abdullah Avcı, “Onlar sekizinci günde ilk maçlarını oynadılar. Biz yedinci günde üçüncü maçımızı oynadık. Oyunun anlarını, başlangıçlarını çok doğru planlamamız gerekiyordu. Bunları doğru planladık. Duran toptan öne geçtik. Oyun çok istediğimiz gibi ve dengede gidiyordu. Sonrasında da Marek Hamsik’in attığı şutla 2-0 olacakken o top dönüp gol oldu. Pozisyon hatası yaptık, kendi kalemize attık. Var bu işin içinde. Sonrasında rakibin tacında yaptığımız baskıdan Trezeguet’in attığı gol var içeriye 2-1 gittik.” dedi.

İkinci yarıda kaça fırsatlar ve yapılan hatalara değinen Trabzonspor teknik direktörü özellikle Enis Bardhi’nin kaçırdığı pozisyona dikkat çekti:

“İkinci yarı çok iyi fırsatlar çıkacaktı. Oyun çok dengede gidiyordu ve hatta topa sahip olmaya daha fazla başladığımız bir alanda Eren ayağının altından kaçırdı ve taç oldu. O tacın dönüşünde kenar orta, direkten döndü ve Cenk Tosun tamamladı. Biz 2-1 iken Enis Bardhi ile birlikte çok net bir pozisyon yakaladık atsak 3-1 olacak, oyun başka bir şeye dönecekti.”

Abdullah Avcı sözlerini ortaya çıkan sonucu değerlendirerek noktaladı:

“İki büyük takıma yakışır bir oyun oldu. Oyun iki tarafa da geldi gitti. Kazanmak için gelmiştik o yüzden kazanamadığımız için üzgünüz açıkçası. Ama böyle bir atmosferde buradan böyle dönmek de son derece iyi. Beşiktaşlı futbolcuları da mücadeleleri için tebrik ediyorum.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmada Beşiktaş adına Kevin N’Koudou sol kanatta gösterdiği performansla günün etkili isimlerinden biri olurken sağ bekte oynayan Valentin Rosier de Beşiktaş’ın ataklarında öne çıktı.

Trabzonspor’da ise bir golün sahibi olan Mahmoud Trezeguet ve oyun yönlendirmede sorumluluk alan Anastasios Bakasetas, günün Karadeniz ekibi adına etkili oyuncularındandı.