Der Klassiker: Bayern Münih – Borussia Dortmund Rekabeti

ANA SAYFAHABERLER → Der Klassiker: Bayern Münih – Borussia Dortmund Rekabeti

Der Klassiker: Bayern Münih – Borussia Dortmund Rekabeti

Der Klassiker: Bayern Münih – Borussia Dortmund Rekabeti

Bayern Münih ile Borussia Dortmund, bu akşam Der Klassiker’de karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor.

Alman futbolunda modern dönemin en büyük rekabetinde, iki takımın da bu sezon şampiyonluk için yarışması heyecanı arttırıyor.

Borussia Dortmund, Bundesliga’da geride kalan 25 maçta topladığı 53 puanla zirvede yer alıyor. Bayern Münih ise ezeli rakibini 1 puan geriden ikinci sırada takip ediyor.

Rekabetin Eşik Noktası

Son dönemde Alman futbolunun en başarılı iki takımı olarak dikkat çeken Bayern Münih ve Borussia Dortmund arasındaki rekabetin tarihine bakıldığında 1994/95 sezonunun önemli bir eşik olduğu görülüyor.

1994/95 sezonuna girilirken Bundesliga’da sadece 3 kez şampiyon olan Borussia Dortmund’un şampiyonluk ihtimali çok düşük değerlendiriliyordu.

Öte yandan o dönem 13 şampiyonluğu olan Bayern Münih, her zamanki gibi yine sezona favori olarak başlamıştı. Buna karşın kadrosunda Kahn, Papin, Scholl ve Matthaus’u bulunduran Münih ekibi için sezon beklenildiği gibi ilerlemedi.

Başta Zorc ve Möller olmak üzere takımca üstün bir performans sergileyen Borussia Dortmund, İsviçreli teknik direktörü Ottmar Hitzfeld’in liderliğinde şampiyonluğa ulaştı.

Bu şampiyonluğun bir sezonluk bir hikaye olduğunu düşünenler, 1995/96 sezonunda yanıldıklarını anladı. Üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşayan Dortmund, Bayern Münih için ciddi bir rakip olduğunu kanıtlamıştı.

Borussia Dortmund’un 1996/97 sezonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması ise Bayern Münih’i bir hamle yapmaya itti.

Sonraki yıllarda sıkça şahit olunacak bir strateji benimseyen Bayern Münih, rakibinin başarısındaki en büyük pay sahibini kadrosuna kattı. Ottmar Hitzfeld, 1998/99 sezonunda Bayern Münih’in başına geçti.

Münih’te çalıştığı dönemlerde kulübe 14 kupa kazandıran Hitzfeld, kulübün efsane isimlerinden birine dönüştü.

Birbirlerini En Çok Mağlup Eden Takımlar

Her ne kadar son yıllarda Bundesliga’da Bayern Münih’in dominasyonu hakim olsa da Borussia Dortmund’un da rakibiyle mücadele etmeyi sürdürdü.

Öyle ki iki takım, 2010’dan sonraki 13 sezonun 10’unda birlikte ilk 3 sırada yer aldı. İki kulübün Bundesliga tarihinde birbirlerini en çok mağlup eden ekipler olması da rekabetin boyutunu bir başka açıdan gösterdi.

Bayern Münih, lig tarihinde hiçbir rakibine Borussia Dortmund’a olduğu kadar mağlup olmadı (34 mağlubiyet).

Diğer taraftan yine hiçbir kulüp Borussia Dortmund karşısında Bayern Münih kadar çok galibiyet alamadı (64 galibiyet).