Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor Maç Sonu

ANA SAYFAHABERLER → Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor Maç Sonu

Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor Maç Sonu

Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor Maç Sonu

Spor Toto Süper Lig’de düşme hattında bulunan iki takım Sivasspor ve Hatayspor karşı karşıya geldi.

Sivas’ta oynanan maçı ilk 20 dakika içinde bulduğu gollerle kazanan Hatayspor oldu.

Ayoub El Kaabi ile öne geçen Hatay temsilcisi, Bertuğ Yıldırım’ın attığı golle farkı ikiye çıkardı.

Erdoğan Yeşilyurt ile farkı bire indiren Sivasspor, 42.dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında kalan sürede berberlik golünü bulamadı ve sahasından mağlubiyetle ayrıldı.

Hatayspor, yeni teknik direktörü Volkan Demirel yönetiminde çıktığı ilk maçtan galip ayrılmayı başardı. Öncesinde oynadığı 6 maçta 2 gol atan Hatay temsilcisi, sadece bu maçta bu sayıyı egale etti.

“Son Vuruşları Yapamadık”

Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, maç sonu ortaya çıkan istatistiklerde takımının rakibinden üstün olduğunu ifade etti: "Her şeyde üstünsün, her türlü pozisyona girdik, bir sürü şey yaptık. Oyuncular kötü de oynamadı ama maalesef son vuruşlar, son pasları yapamadık. Hakikaten o yönde biraz sıkıntı yaşadık, her kanattan geldik ama kalecileri bugün çok iyiydi, çok çok iyi toplar çıkarttı. Bir sürü pozisyonumuz var. 19-20 şutumuz var, belki de 5 maça bedel bir şut. Maalesef son vuruşları değerlendiremedik. İkinci yarı Hatayspor oynamadı, oynamak da istemedi. Sadece uzun vuruşlar yaptılar."

Rıza Çalımbay sözlerine, yedikleri ikinci gol öncesi yaşananları değerlendirerek, "Oyuncularımızın biraz uyanık olması lazım. Aaron Appindangoye ayakkabısını değiştirirken gol yedik. Adam ayakkabısını bağlasın diye bağırıyoruz ama beklemediler. O arada pozisyon gelişti, Aaron olmayınca eksik olduğumuz için maalesef ikinci golü yedik." diye konuştu.

Çalımbay ayrıca maç boyu birçok şansızlık yaşadıklarının da altını çizerek, "Bu kadar pozisyona girip de kaçırmak çok üzücü bir şey. Son pasları maalesef değerlendiremedik." ifadelerini kullandı.

Sivasspor Teknik Direktörü, takıma yeni katılan oyuncuların takıma alışma süreçlerine de değindi: "Ben buraya geldiğimden beri yaptığım işler belli. Her şeyi beraber yaptık. Yeni gelen oyuncularımız yavaş yavaş ısınıyor, takıma alışmaya çalışıyorlar. Önceki sezonlarda da bu tür şeyleri yaşadık. Bundan sonra daha farklı şeyler yapabiliriz. Bir an önce de olması gerekiyor. 2 gün sonra Balkani ile çok önemli bir maçımız var. Bu maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Bundan önceki maçlarımızda da pozisyonlar bulduk ama atamadık ama bu böyle böyle son bulacaktır. Onun için de elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Hem lig hem de Avrupa kupalarında devam etmenin kendilerini zorladığını belirten Rıza Çalımbay, gelen bir soru üzerine ise sezon sonu takımdan ayrılacağını açıklamasının takım üzerinde herhangi olumsuz bir etki yaratmadığını sözlerine ekledi.

Volkan Demirel Mutlu

Sivasspor evinde kaybetti

Sivas deplasmanında alınan 2-1'lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulunanan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Bugün tek amacımız kazanmaktı. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

Volkan Demirel sözlerine şöyle devam etti: “Kazanmamız gereken bir maçtı 10 kişi kalmamıza rağmen kazanmayı bildik. Maçı 3’e bölebiliriz. İlk yarıdan itibaren 10 kişilik oyundu. Ama bunları hiç konuşmak istemiyorum. Bugün tek amacımız kazanmaktı. Kazandığımız için mutluyuz.” 

Dikkat Çekenler

Futbolculardan önce bugün Hatayspor’un başında ilk maçına çıkıp takımı bu sezonki ilk galibiyetiyle tanıştıran Volkan Demirel öne çıktı.

Hatayspor’da El Kaabi maçı 1 gol ve 1 asistle tamamlayarak sezonda 2 gol ve 2 asiste ulaştı. Hatayspor’un bu sezon attığı tüm gollerde direkt etkisi bulunuyor.

Ev sahibinde ise Frederik Ulvestad asist yaparak ligde 6 gol atan takımının attığı gollerin yarısına direkt etki etmeyi başardı (1 gol, 2 asist).