Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor Maç Önü Notları

Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor Maç Önü Notları

Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor Maç Önü Notları

Süper Lig’in 8.haftası düşme hattında kritik bir mücadeleye sahne oluyor. 17.sıradaki Sivasspor ve 19.sıradaki Hatayspor, Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda karşı karşıya geliyor. Ligde henüz galibiyet alamamış iki takımın kozlarını paylaşacağı maç, 2 Ekim Pazar günü saat 14.30’da başlayacak ve karşılaşmayı Erkan Özdamar yönetecek.

Sivasspor’da birçok sakat futbolcu bulunuyor. Ev sahibi takımda Leke James, Robin Yalçın, Ahmed Musa sakatlıkları sebebiyle maçta forma giyemeyecek iken Ziya Erdal’ın durumu maç saatinde belli olacak.

Konuk ekipte Soni ve Atsu’nun yanı sıra takımın önemli isimleri Kamil Ahmet Çörekçi ve Simon Falette bu maçta görev yapamayacak.

Sivasspor Eski Günlerini Arıyor

Son 3 sezondur Rıza Çalımbay ile ligi üst sıralarda bitiren ve Avrupa’ya giden Sivasspor, bu sezona hiç istediği gibi başlayamadı. 7 karşılaşmada henüz galibiyetle tanışamayan Sivas temsilcisi 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 4 puanla 17.sırada.

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı yedi maçın hiçbirini kazanamayan Sivasspor, lig tarihinde daha önce sadece bir defa ilk 8 karşılaşmasından galibiyet çıkaramadı. 2015/16 sezonunda bunu yaşayan Sivasspor, o sezonu küme düşerek tamamladı.

Yiğidolar, bu sezon aldığı 4 puanını da iç saha karşılaşmalarında topladı.

Geçtiğimiz sezonlarda son sıradaki takımlara karşı oynadığı son 8 maçın 7’sini kazanan Sivasspor, tek mağlubiyetini milli ara öncesi Ankaragücü’nden aldı.

Hatayspor Çıkış Yapmak İstiyor

 Hatayspor'da teknik direktörlük görevine Volkan Demirel getirildi

Ligde şu ana kadar oynadığı 6 karşılaşmadan sadece 1 puan çıkarabilen Atakaş Hatayspor, ligde son basamakta yer alıyor.

Sezona Cevdet Göç yönetiminde giren Hatay temsilcisi milli ara öncesi 4-0 kaybedilen Kayserispor maçının ardından Cevdet Göç ile vedalaşarak yerine Volkan Demirel’i getirdi. Bu karşılaşma Volkan Demirel’in takımın başındaki ilk maçı olacak.

Son iki maçını gol atamadan kaybeden Hatayspor, 2015/16 sezonundan beri üst üste üç maçı gol atmadan kaybetmedi.

Dikkat Çekenler

Sivasspor'un vazgeçilmezi Max Gradel gol yükünü de omuzluyor

Sivasspor, Hatayspor’u konuk ettiği son 5 lig maçını da kaybetmedi. (2 galibiyet, 3 beraberlik).

3 sezondur Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor’un ligde bulunduğu her sezon karşı karşıya geldiği takımlar arasında galibiyet alamadığı üç takımdan biri Sivasspor.

İki takım da bu sezon sadece birer karşılaşmada ilk golü atan takım olabildi.

Sivasspor ligde kalesine en fazla isabetli şut atılan takım konumundayken Hatayspor ise attığı isabetli şutları en düşük yüzdeyle gole çeviren takım durumunda.

Sivasspor’lu Max Gradel, Hatayspor’a rakip olduğu 4 karşılaşmada 5 gole direkt etki etti. (1 gol ve 4 asist).

Hatayspor’dan Ayoub El Kaabi’nin Süper Lig’de 3 kez rakip olup hiçbir maçta gole katkı yapamadığı tek rakibi Trabzonspor. El Kaabi’nin Sivasspor’a karşı ilk iki maçta skor katkısı bulunmuyor.