Declan Rice Rekor İmzayı Attı

ANA SAYFAHABERLER → Declan Rice Rekor İmzayı Attı

Declan Rice Rekor İmzayı Attı

Declan Rice Rekor İmzayı Attı

Arsenal, 2023/24 yaz transfer sezonunun en çok konuşulan transferlerinden birini gerçekleştirdi.

Kuzey Londra kulübü, 2017’den beri West Ham United formasıyla Premier League’de sahne alan İngiliz milli oyuncu Declan Rice’ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Declan Rice için West Ham United’a 116 + 6 milyon € bonservis bedeli ödendi ve oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı.

Bu bonservis bedeli Declan Rice’ı Arsenal tarihinin en pahalı futbolcusu yaparken aynı zamanda milli oyuncu, tarihteki en pahalı İngiliz futbolcu unvanını da eline geçirdi.

“Olağanüstü Bir Yetenek”

Declan Rice’ın imzasının ardından kulübün yayın organlarına açıklamalarda bulunan Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, transferin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

"Declan'ın bize katılmasından dolayı gerçekten mutluyuz. Birkaç sezondur Premier League'de ve milli takımda yüksek seviyede performans sergileyen, muazzam yeteneğe sahip bir oyuncu. Declan kulübe kalite getiriyor. Burada çok başarılı olma potansiyeline sahip olağanüstü bir yetenek.”

Declan Rice ise yaptığı açıklamada Arsenal’ın Mikel Arteta ile yarattığı yapıdan ne kadar etkilendiğini vurgulayarak kulübün parlak geleceğinde yer alma fikrinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi:

“Sadece bir kariyer elde edersiniz ve Mikel'in burada inşa ettiği şeye ve kurduğu kadroya gerçekten inanıyorum. Arsenal ile geleceği gerçekten dört gözle bekliyorum.”

West Ham United kariyerinde 245 maça çıkan Declan Rice, özellikle son birkaç sezondur gösterdiği performansla büyük kulüplerin radarına girmişti. Sezon başında Manchester City’nin de talip olduğu 24 yaşındaki oyuncu, önümüzdeki 5 sezonda Arsenal formasıyla mücadele edecek.