De Ligt Eski Takım Arkadaşı Dusan Tadic’i Anlattı

ANA SAYFAHABERLER → De Ligt Eski Takım Arkadaşı Dusan Tadic’i Anlattı

De Ligt Eski Takım Arkadaşı Dusan Tadic’i Anlattı

De Ligt Eski Takım Arkadaşı Dusan Tadic’i Anlattı

Bayern Münih ve Hollanda Milli Futbol Takımı’nın yıldız ismi Matthijs de Ligt, Ajax Showtime’a Fenerbahçe’nin yeni transferi Dusan Tadic ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

2018/19 sezonunda Ajax’ta birlikte oynadığı Sırp yıldız hakkında övgü dolu ifadeler kullanan De Ligt, Tadic’in liderlik özelliklerine değindi. Matthijs de Ligt, Dusan Tadic’i Ajax tarihinin efsanelerinden biri olarak tanımladı.

İşte Matthijs de Ligt’in Dusan Tadic ile ilgili açıklamalarından öne çıkanlar:

“Ajax’a Kazanan Zihniyetini Getirdi”

De Ligt, 2018/19 sezonu başında Southampton’dan 13.7 milyon € karşılığında Ajax’a transfer olan Dusan Tadic’in ilk antrenmanından itibaren takıma kazanma zihniyeti aşıladığından bahsetti:

"Normalde yeni transferler hep ortama ayak uydurup biraz yavaş başlardı. Ancak Tadic sahaya çıktı ve çok hızlı başladı. Takıma hemen kazanma zihniyetini ve yüzde yüz konsantrasyonu getirdi.”

Sırp yıldızın bu zihniyetle birlikte kendisi de dahil o dönem Ajax’ta bulunan tüm genç oyunculara örnek olduğunu belirten De Ligt, “Bütün genç oyuncularla çalıştı ve takımda belirli bir kazanma zihniyeti oluşturup beni de bu konuda destekledi.” dedi.

Fenerbahçe’nin yeni transferinin çalışma etiğinden de övgüyle söz eden Hollandalı savunmacı, “Her gün antrenmandan bir saat önce ve bir saat sonra spor salonunda olurdu. Genç oyuncular bir noktada ‘Ben de öyle yapmalıyım.’ diye düşündü.” ifadelerini kullandı.

De Ligt ayrıca, Dusan Tadic’in kendisine ve kariyerine yaptığı etkiyi de anlattı. “Tadic beni hem oyuncu hem de insan olarak kesinlikle değiştirdi. Bir oyuncu olarak bana zirvede ne gerektiğini öğretti.” diyen Hollandalı oyuncu, "Birlikte oynadığım en etkili oyuncuları saymam gerekirse, o kesinlikle onlardan biri. Ajax'taki takım ve benim gibi genç oyuncular üzerinde çok büyük etkisi oldu. O zamanlar Avrupa futbolunu çok az görmüştüm. Ondan çok şey öğrenebilirdim, bu yüzden beni kesinlikle değiştirdi.” şeklinde konuştu.

“Harika Bir Zihniyete Sahip”

Matthijs De Ligt, eski takım arkadaşını her zaman yanında hissettiğini belirterek Dusan Tadic’in takım arkadaşlığına verdiği önemi de anlattı:

"Birincisi, Tadic harika bir zihniyete sahip. İkincisi ise her zaman senin yanında. Gerçekten her zaman sana yardım etmek istiyor.”

Bayern Münih’in 23 yaşındaki oyuncusu son olarak Dusan Tadic’in bir Ajax efsanesi olduğunu belirterek "Özellikle son yirmi yılda Ajax'ın sahip olduğu en büyük ve en önemli oyunculardan biri. Tadic’in son yıllarda başardıklarını görünce onu bir efsane olarak tanımlayabilirim.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.