Davinson Sanchez Galatasaray’ın Takibinde

ANA SAYFAHABERLER → Davinson Sanchez Galatasaray’ın Takibinde

Davinson Sanchez Galatasaray’ın Takibinde

Davinson Sanchez Galatasaray’ın Takibinde

Galatasaray, transfer çalışmaları kapsamında Tottenham’ın 27 yaşındaki Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez’i gündemine aldı.

Yaz transfer döneminde Victor Nelsson’u satma ihtimali bulunan sarı kırmızılı yönetim, iddialara göre Danimarkalı oyuncudan doğacak boşluğu Davinson Sanchez ile doldurmak istiyor.

Tek Talibi Galatasaray Değil

Fabrizio Romano, geçtiğimiz günlerde verdiği haberde Galatasaray’ın Davinson Sanchez ile ilgili teklifini Tottenham’a sunduğunu duyurdu.

Galatasaray’ın İngiliz kulübüne yaklaşık 9 milyon €’luk bir teklif yaptığını takipçileriyle paylaşan Romano, buna karşın Sanchez ile 2-3 kulübün daha yakından ilgilendiğinin altını çizdi.

Gelecek sezon öncesinde teknik direktörlük koltuğuna Ange Postecoglou’nu getiren Tottenham’ın, 27 yaşındaki Kolombiyalı oyuncuyu takımdan gönderebileceği belirtildi.

42 Milyon €’luk Transfer

Ülkesinin takımlarından Atletico Nacional’de çıkış yapan Davinson Sanchez, gösterdiği başarılı performansların ardından 2016 yılında 5.5 milyon € bedelle Ajax’a transfer oldu.

Ajax formasıyla bir sezonda 47 maça çıkan ve savunmadaki etkileyici oyunun yanında takımına 7 gollük katkı da yapan Kolombiyalı oyuncu, 2017/18 sezonu başında kariyerinin en büyük transferine imza attı.

Tottenham, 21 yaşındaki oyuncu için Hollanda kulübüne tam 42 milyon € bonservis bedeli ödedi. Davinson Sanchez, o günlerde Avrupa futbolunun en pahalı stoperlerinden biri haline geldi.

Londra ekibinin formasını geride kalan süreçte 205 kez giyen Davinson Sanchez, son sezonlarda daha çok rotasyonun bir parçası oldu.

2022/23 sezonunda Tottenham ile 18’i Premier League’de olmak üzere 24 maça çıkan Kolombiyalı stoper, bu maçlarda herhangi bir skor katkısı yapamadı.