Corendon Alanyaspor-Bitexen Giresunspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Corendon Alanyaspor-Bitexen Giresunspor Maç Önü Notları

Corendon Alanyaspor-Bitexen Giresunspor Maç Önü Notları

Corendon Alanyaspor-Bitexen Giresunspor Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’in 8.haftasında 8 puanlı Alanyaspor ve 7 puanlı Giresunspor Kırbıyık Holding Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Pazar günü 14.30’da başlayacak olan karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Alanyaspor’da Diedhiou sakatlığı sebebiyle forma giyemezken Ivan Cavaleiro’nun durumu ise şüpheli.

Giresunspor’da hiçbir eksik bulunmuyor, Karadeniz ekibi tam kadro olarak Alanya’ya geldi.

Alanyaspor İstediği Gibi Başlayamadı

Francesco Farioli’nin çalıştırdığı Alanyaspor, lige istediği başlangıcı yapamadı. 7 maç sonunda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 8 puanla 11.sıradalar.

Alanyaspor, Süper Lig'in ilk yedi maçları itibarıyla daha düşük bir puanda kaldığı ve daha fazla gol yediği  bir sezon yaşamadı.

Çıktığı son dört karşılaşmanın üçünü kaybeden Akdeniz ekibi, bu mağlubiyetlerin hiçbirinde gol sevinci yaşayamadı.

Öte yandan Alanyaspor, bu sezon kalesinde fazla gol gören bir takım kimliğine büründü. Oynadığı 7 karşılaşmanın hiçbirinde kalesini gole kapatamayan Alanya, bu maçların 4’ünde kalesinde en az iki gol gördü.

Ancak Alanyaspor’un Karadeniz takımlarına karşı iç saha karnesi taraftarlarını maç öncesi umutlandırıyor.

 Karadeniz takımlarını konuk ettiği son dokuz Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Alanyaspor (5G 3B), o mağlubiyeti geçen sezon Trabzonspor'a 4-0 mağlup olarak aldı.

Giresunspor Gol Yollarında Problem Yaşıyor

Hakan Keleş’in takımı, bu sezon ligde 6 maç yaptı. 2 kez kazanan, 1 kez berabere kalan ve 3 kez de sahadan boynu büyük ayrılan Giresun temsilcisi 7 puanla 12.sırada bulunuyor.

Oynadığı 6 karşılaşmada 5 gol atan Giresunspor, 5 ve daha az gol atan takımlar arasında son 5 sırada yer almayan tek takım konumunda.

Karadeniz ekibi, deplasmanlarda zor galibiyet alabiliyor. Deplasmanda oynadığı son altı Süper Lig maçının sadece birini kazanan Giresunspor (2B 3M), tek galibiyetini Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek aldı.

Dikkat Çekenler

Bu sezon Süper Lig maçlarında en uzun süre skor dezavantajı yaşayan takım Alanyaspor iken skor avantajıyla en az oynayan ikinci takım ise Giresunspor.

Süper Lig'de geride kalan süreçte maçların ilk yarılarında gol atamayan tek takım Giresunspor, aynı zaman diliminde en fazla gol yiyen ekip ise Alanyaspor (8).

Giresunspor santrforu Riad Bajic'in profesyonel kariyerinde en fazla lig golü attığı üç rakibinden biri Alanyaspor.

Alanyaspor’da ise Efkan Bekiroğlu attığı 3 golle takımının en fazla gol atan ismi konumunda.