Chelsea Pochettino Dönemine Kötü Başladı

ANA SAYFAHABERLER → Chelsea Pochettino Dönemine Kötü Başladı

Chelsea Pochettino Dönemine Kötü Başladı

Chelsea Pochettino Dönemine Kötü Başladı

2022/23 sezonuna Thomas Tuchel ile giren Chelsea, henüz eylül ayında Alman menajerin yerine Graham Potter’ı getirdi. Potter ile istenilen sonuçlar gelmeyince Chelsea yönetimi, kulüp efsanesi Frank Lampard ile sezonu bitirme kararı aldı.

Chelsea, sezon sonunda geçici teknik direktör Frank Lampard ile yollarını ayırarak yeni sezona Mauricio Pochettino ile gireceğini açıkladı.

Sezonu Premier League’de 12.sırada tamamlayarak tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Chelsea, Arjantinli çalıştırıcı yönetiminde yeni sezona daha farklı hedeflerle girdi.

Transfer Rekoru Kırıldı

Chelsea, yeni sahibi Todd Boehly’nin takımı satın almasından bu yana Premier League’de transfer harcamalarında rakip tanımadı.

2022/23 sezonunda transfere tam 611 milyon € harcayan Chelsea, kadrosuna Enzo Fernandez, Wesley Fofana, Marc Cucurella, Mihaylo Mudryk gibi yıldızları kattı.

2023 yazında ise 385 milyon € transfer harcaması yapan Maviler; Axel Disasi, Nicolas Jackson, Romeo Lavia ve Christopher Nkunku gibi oyuncuları transfer etti.

Chelsea, Premier League transfer rekorunu ise Moises Caicedo transferinde kırdı. Brighton’dan transfer edilen Ekvadorlu orta saha, Chelsea’ye 133 milyon €’ya mal oldu.

İstenilen Başlangıç Gelmedi

Sezon öncesi ABD kampında Fransız hücum oyuncusu Christopher Nkunku’nun sakatlığı ile sarsılan Chelsea, Premier League’e de istediği başlangıcı yapamadı.

Sezonun ilk maçında Liverpool’u ağırlayan Londra ekibi, iyi mücadele ettiği ve ortada geçen maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Chelsea adına sezonun ilk golünü atan isim Axel Disasi oldu.

Liverpool karşısındaki performanstan moral bulan Chelsea, ikinci haftadaki Londra derbisinde West Ham United’ın rakibi oldu.

Londra Stadyumu’nda oynanan karşılaşma, West Ham United’ın 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Chelsea’nin yeni kaleci transferi Robert Sanchez’in kalesine gelen 4 şutta 3 gol görmesi ve Premier League transfer rekoruna sahip olan Moises Caicedo’nun penaltıya sebebiyet vermesi, taraftarları mutsuz eden unsurlar oldu. 

Chelsea, Premier League’de iki hafta sonunda aldığı 1 puanla 15. sırada yer alıyor. Londra ekibi, bir sonraki maçını 25 Ağustos 2023’te Luton Town’a karşı evinde oynayacak.