Ceyhun Kazancı: “Weghorst Transferini İki Taraf Da İstiyor”

ANA SAYFAHABERLER → Ceyhun Kazancı: “Weghorst Transferini İki Taraf Da İstiyor”

Ceyhun Kazancı: “Weghorst Transferini İki Taraf Da İstiyor”

Ceyhun Kazancı: “Weghorst Transferini İki Taraf Da İstiyor”

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. TRT Spor’a konuşan Kazancı, transferler ve takımın güncel durumu hakkında açıklamalar yaptı.

Sözlerine takımın güncel durumunu açıklayarak başlayan Ceyhun Kazancı, "Son derece yoğun geçiyor kamp. Her şey yolunda şu ana kadar. Ağırlıklı olarak çift idman olarak geçiyor. Çok yoğun çalışıyorlar. Yoğunluktan dolayı oyuncular odalarından çıkamıyor. Cuma gününe kadar böyle devam edecek.” dedi.

Türkiye’de Sportif Direktörlüğün Anlaşılmadığını Düşünüyor

Beşiktaş’ta sportif direktörlük görevini sürdüren Kazancı, sportif direktörlük kavramının ülkemizde tam olarak anlaşılamadığını ifade etti.

Kendisi hakkında yapılan eleştirileri değerlendiren Ceyhun Kazancı, "Bu tartışmaların olmasının nedeni; kavramın, iyi bir şekilde tanımlanmamış olması. Ne yapar sportif direktör? Görev tanımı nedir? Bunlar çok fazla Türkiye'de konuşulmuyor. Aslında bu bir organizatörlük.”

“Sportif direktörlük denince Türkiye'deki deneyimler de göz önüne alınınca genelde bir sonraki adımı hocalık olan bir formatta olduğu için, insanlar doğal olarak futbolculuktan gelmesi gerekiyor diye yorumluyor."

“Sportif direktör sahaya karışmamalıdır. Hele benim gibi profiller zaten hiç karışmaz. Benim gibi profiller sahaya karışmamasının garantisidir. Benim sahaya dahil olduğum yönünde haberler çıkıyordu ama bunlar bayağı komik geliyordu." şeklinde konuştu.

Görüşülen Teknik Direktörleri Açıkladı

Geçtiğimiz sezon takımın başına Valerien Ismael’in geldiği süreçte Fransız teknik direktör hariç başka menajerlerde de görüşüldüğünü söyledi.

43 yaşındaki sportif direktör, "Roger Schmidt ve De Zerbi ile görüştük ancak ara dönemler zordur, maliyetler zordu. Bu isimler, o dönemde olmadı ve Valerien Ismael geldi." diyerek görüştüğü diğer adayları söyledi.

Ek olarak Ismael’i tercih ettiği için kesinlikle pişman olmadığını söyleyen Kazancı, "Valerien Ismael tercihimden dolayı kesinlikle pişman değilim." diyerek kararının arkasında durdu.

“Camia Kenetlenmiş Durumda”

Takımın güncel durumunun oldukça iyi olduğunu dile getiren Kazancı, Şenol Güneş’in camiayı birleştirdiğini söyledi.

Kazancı, "Şu anda başımızda Şenol Güneş var. Bizim için önemli olan camianın ve takımın havası. Camia kenetlenmiş durumda. Umarım aradan sonra da güzel skorlarla bunu destekleyeceğiz.” dedi.

“Rosier’de Sorun Yok”

Beşiktaş’ın Fransız sağ beki Valentin Rosier’in son dönemde performans düşüklüğü yaşadığını ancak isteksizlik yaşamadığını düşündüğünü ifade etti.

Rosier’in duygularıyla yaşayan bir futbolcu olduğunu söyleyen Kazancı, “Rosier'de isteksizlik olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Neden öyle olsun? Rosier duygularını dışarıya çok vuran bir oyuncu. Zaman zaman çok canlı, zaman zaman çok cansız durabiliyor. Bazen düşüşleri oluyor, doğru. Ancak bir sorun olduğu doğru değil.” şeklinde konuştu.

Caner Erkin Transferi

VavaCars Fatih Karagümrük ile yollarını ayıran Caner Erkin’in transfer ihtimali hakkında gelen soruya, "Transferiyle ilgili bir durum şu anda söz konusu değil." cevabını veren Kazancı, tecrübeli oyuncunun gündemde olmadığını ifade etti.

“Weghorst Transferini İki Taraf Da İstiyor”

Arjantin-Hollanda maçında 2 gol birden atan Wout Weghorst hakkında da konuşan Kazancı, Hollandalı santraforun satın alma opsiyonu olduğunu dile getirdi.

Transferin hem Burnley hem de Beşiktaş cephesinden istendiğini söyleyen Ceyhun Kazancı, "Satın alma opsiyonu 10 milyon euro. O tutarlara çok da takılmamak lazım. Oyuncu kalmak istediğinde kulübüne baskı yapıyor, bir şekilde ortak yol bulunuyor. Şu andaki görüntü, memnuniyetle iki taraf da kalıcı transferi istiyor." şeklinde konuştu.

Masuaku ve Alli Yorumu

Son olarak Beşiktaş’ın sezon başında kiraladığı Arthur Masuaku ve Dele Alli hakkında konuşan Ceyhun Kazancı, tecrübeli sol bekin performansının kötü olmadığını ve Dele Alli’nin eski günlerine döneceğine inandığını söyledi.

Demokratik Kongolu sol bek için “Çok kötü bir performans sergilediğini düşünmüyoruz. Son dönemde dizinde sakatlık vardı, ona bağlı bir performans düşüklüğü oldu. Ne Masuaku ne de diğer oyuncularla ilgili gelecek - gidecek diyebilmek söz konusu değil." diyen Kazancı, transfer hakkında konuşmadı.

Ceyhun Kazancı, İngiliz orta saha için "Yoğun şekilde çalışıyor. Bu düşüşü tekrar bir yükselişe çevirebilir miyiz, bizim fikrimiz buydu. Geri döneceğine çok inanıyorum. Şenol Hoca, kariyeri düşüşe geçmiş bir oyuncuyu geri döndürmesiyle meşhur. Dele Alli, yapabilecek mi bunun cevabını kimse veremez şu anda. Çok yoğun bir şekilde çalışıyor. 3 yıl önce 100M€'lara çıkmış bir oyuncu. Bir düşüş yaşamış." ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.