Cenk Tosun: “Futbolu Beşiktaş’ta Bırakmak İsterim”

ANA SAYFAHABERLER → Cenk Tosun: “Futbolu Beşiktaş’ta Bırakmak İsterim”

Cenk Tosun: “Futbolu Beşiktaş’ta Bırakmak İsterim”

Cenk Tosun: “Futbolu Beşiktaş’ta Bırakmak İsterim”

Beşiktaş’ın 31 yaşındaki milli santraforu Cenk Tosun, A Spor’a gündeme ve kariyerine dair açıklamalarda bulundu.

“Şenol Güneş Bana Formayı Verdi”

Valerien Ismael döneminde pek fazla forma şansı bulamadığını söyleyen Cenk, Şenol Güneş’in takımın başına geldikten sonra formayı kendisine teslim ettiğini söyledi.

Şenol Güneş Beşiktaş’ın başına geçtiğinden beri 2 maçta 3 gol ve 1 asist üreten Cenk Tosun, "Sakatlıklarımdan sonra çok çalışarak daha güçlü hale geldim. Şenol Hoca, gelir gelmez bana formayı verdi. Valerien Ismael döneminde 1 dakika oyuna girerken üzüldüm. Beşiktaş forması üstündeyken, her dakika önemli. Ama bir önceki maçta iyiydim. 1 dakika oynamayı kendime haksızlık gibi gördüm. Hocanın kararı, beni öfkelendirdi. Hocayla konuştuk, hallettik.” şeklinde konuştu.

Şenol Güneş’in taktiksel çeşitliliğine vurgu yapan Cenk, “Şenol Güneş tek bir formasyona ya da tek bir taktiğe bağlı kalmıyor. Üçlü savunma da oynatıyor, dörtlü de oynatıyor. Önümüzdeki 3 maçı 9 puanla atlatırsak şampiyonluğun en büyük adayı oluruz. Modern futbolda üçlü oynayan çok takım var. Yoran bir formasyon ama iyi oynadığında çok etkili. 3-4-3 oynamak benim daha da işime geliyor, çünkü ceza sahasına daha yakın olmak istiyorum." dedi.

“Teknik Direktör Olmak İsterim”

Beşiktaş Süper Lig'de Hatayspor'a konuk olacak

Futbolu bıraktıktan sonra saha kenarına geçmek istediğini söyleyen tecrübeli santrafor, "Futboldan sonra teknik direktörlük planım var. Onun planlamasını yapıyorum şimdiden, antrenmanlardan sonra notlar alıyorum. Hocalarımdan görüş alıyorum. Milli takıma gittiğimde fark ettim, en yaşlısı benmişim. Önümüz açık diye düşünüyorum. Hepsi çok yetenekli. Hocamız da iyi, bir felsefesi var. Onu bize geçirmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

“Kontratımda Uzama Maddesi Var”

Beşiktaş’a 1+1 yıllık imza attığını hatırlayan Cenk Tosun, seneye takımda kalmasının performansına bağlı olduğunun altını çizdi.

Sözleşmesinin detaylarını söylemeyen Cenk, otomatik olarak sözleşmesinin uzama ihtimalinden bahsetti. Cenk Tosun, "Kontratımda uzama maddesi var. 1+1 olarak imza attım. O bir yıl, performansa göre uzama şekli. Onun detaylarına girmeyeyim. Belirli bir sayıda gol veya asist katkısı yaparsam, sözleşmem otomatik olarak uzuyor." şeklinde konuştu.

“Şenol Güneş’i Tek Kelimeyle Anlatmak Gerekirse ‘Babacan’ Derim”

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş dönemi başladı

Teknik direktör Şenol Güneş ile aralarında sıkı bir bağ olduğunu söyleyen 31 yaşındaki golcü, "Şenol Güneş, ayrı bir ilgi ve güzel bir dille oyuncuyu geliştiriyor. Oyuncu bir adım gelirse, hoca 10 adım gelir. Onu bir kelimeyle anlatmak gerekirse, o kelime 'babacan' olur." diyerek hocasının oyunculara yaklaşımını övdü.

“Türkiye’den Teklif Aldım”

Bu sezon başında Beşiktaş’a imza atmadan önce Türkiye’den başka teklifler de aldığını ifade eden Cenk, teklif aldığı takımın ismini vermedi.

Cenk Tosun, futbolu Beşiktaş’ta bırakmak istediğini de sözlerine ekledi.

Cenk Tosun: "Beşiktaş'a geri dönmeden önce Türkiye'den teklif aldım ancak takım ismi veremem. Futbolu inşallah Beşiktaş'ta bırakmak isterim."

“Dele, Kendini Çok Sevdiren Bir İnsan”

Beşiktaşlı futbolcu Dele Alli: Buraya şampiyon olmak için geldim

Beşiktaş’ın sezon başında Everton’dan kiraladığı Dele Alli hakkında da konuşan Cenk, Dele Alli’nin Şenol Güneş yönetiminde kendisini bulacağını düşündüğünü söyledi.

Cenk, Everton’dan da tanıdığı yıldız futbolcu için, "Everton’da zaten beraber oynadık Dele ile. Herkesle şakalaşan, kendini çok sevdiren bir insan. Futbolculuğuna zaten diyecek bir şey yok. Şenol Hoca’nın dokunuşlarıyla daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

“Richarlison Yakın Arkadaşım”

Dünya Kupası’ndaki gidişatı da değerlendiren tecrübeli isim, Brezilya’yı favori gördüğünü ancak elenmelerinden sonra Fransa’nın kupayı kazanmasını beklediğini ifade etti.

Richarlison ile yakın arkadaş olduklarını söyleyen Cenk Tosun, "Turnuva başında şampiyon Brezilya demiştim. Richarlison yakın arkadaşım, ona güvenerek söylemiştim ama elendiler. Fransa kupayı alacak gibi duruyor." şeklinde konuştu.

Takımın En’leri

Röportaj sonrası eğlenceli bir soru-cevap kısmında takım arkadaşkarını değerlendiren Cenk, sorulan sorulara cevap vererek arkadaşlarını sıraladı.

İşte Cenk Tosun’un cevapları:

En kötü giyinen futbolcu: Tayfur Bingöl

En iyi giyinen futbolcu: Arthur Masuaku, Oğuzhan Özyakup

En komik futbolcu: Olcay Şahan

En sessiz futbolcu: Jackson Muleka

En çok konuşan futbolcu: Olcay Şahan, Salih Uçan