Çaylakların Podyumu: İngiltere Lig Kupası                             

ANA SAYFAHABERLER → Çaylakların Podyumu: İngiltere Lig Kupası                             

Çaylakların Podyumu: İngiltere Lig Kupası                             

Çaylakların Podyumu: İngiltere Lig Kupası                             

İngiltere Lig Kupası, İngiliz futbolunun hali hazırda devam eden 3 büyük kupasından biridir. Sayısız sürprize ve zaferlere sahip olan organizasyon, birçok yıldızın da hünerlerini ilk kez sergilediği yerdir.

1960/61 sezonundaki ilk maçtan bu yana bu organizasyon, geleceğin yıldızlarının profesyonel futbolda ilk kez çıktıkları bir sahne olarak ün kazandı.

John Terry, David Beckham, Wayne Rooney…

İngiltere futbol tarihinin en önemli yıldızlarından John Terry, Jermaine Defoe ve David Beckham, profesyonel kariyerlerine ilk kez İngiltere Lig Kupası’nda forma giyerek başladılar. Arsenal tarihinin en genç oyuncularından biri olan Cesc Fabregas’ın da 16 yaşında Topçularla çıktığı ilk profesyonel maç; Rotherham United’la oynanan Lig Kupası maçıydı.

Febregas’ın takım arkadaşlarından İngiliz milli futbolcu Theo Walcott da kariyerinin ilk profesyonel golünü, Arsenal formasıyla 2007 Lig Kupası finalinde Chelsea’ye karşı attı. Lig Kupası’nın kucak açtığı bir başka yıldız ise Wayne Rooney. İngiliz futbol efsanesi, kariyerinin ilk profesyonel golünü Ekim 2002’de Everton formasıyla Wrexham'a karşı kaydetti.

Lig Kupası günümüzde de nice yıldız adaylarının yürüdüğü ilk podyum olmaya devam ediyor. Hatta scouting ekiplerinin de en dikkatle takip ettiği futbol organizasyonlarından bir tanesi durumunda yer alıyor.

Kupanın Öne Çıkanları

Günümüzde Wembley’de bu kupayı en çok kaldıran takım; müzesinde 9 Lig Kupası bulunduran Liverpool. En farklı Lig Kupası galibiyeti ise 9 Ekim 1985’te, 2.tur maçında Exeter City’yi 8-1 mağlup eden Aston Villa’ya ait.