Çaykur Rizespor Trabzon'da 17 Yıl Sonra Galip Geldi

ANA SAYFAHABERLER → Çaykur Rizespor Trabzon'da 17 Yıl Sonra Galip Geldi

Çaykur Rizespor Trabzon'da 17 Yıl Sonra Galip Geldi

Çaykur Rizespor Trabzon'da 17 Yıl Sonra Galip Geldi

Trendyol Süper Lig’in 3’üncü haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor’u ağırladı.

İlk yarıda rakibi karşısında Mocsi ve Benhur Keser’in golleriyle 2-0’lık üstünlüğü alan İlhan Palut’un ekibi, soyunma odasına bu avantajla girdi.

İkinci yarıda 58’de Bakasetas’ın attığı penaltı golüyle farkı 1’e indiren Trabzonspor, golden 8 dakika sonra Benhur Keser’e bir kez daha engel olamadı ve skor 3-1’e geldi.

83’üncü dakikada Enis Destan’ın attığı gol ise skoru belirledi. Çaykur Rizespor, Trabzonspor’u deplasmanda tam 17 yıl sonra mağlup ederken Nenad Bjelica’ya da evindeki ilk mağlubiyeti yaşattı.

“Hak Edilmiş Bir Mağlubiyet Oldu”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, takımının Çaykur Rizespor’a 3-2 mağlup olduğu maçın ardından konuştu.

Alınan sonucun hak edildiğini söyleyen Hırvat çalıştırıcı, “Hak edilmiş bir mağlubiyet olduğunu, rakibimizin bizden daha iyi bir mücadele ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Fırsatlarımız da vardı ancak rakibimiz kendi bulduğu fırsatları değerlendirdi. Biz ise fırsatları değerlendiremedik.” dedi.

Nenad Bjelica, buna karşın girdikleri pozisyonları değerlendirmeleri halinde skorun daha farklı olabileceğini söyledi:

“Maçın gidişatında birkaç pozisyonu farklı değerlendirebilseydik maçın skoru farklı olabilirdi. Hak ettiğimiz bir mağlubiyet almış olduk maalesef. 2-0’dan sonra oyuncuları daha çok hücuma yollamaya çalıştık. 2 santrforla oynadık ve bunu yaparken orta sahayı boşaltmak zorunda kalıyorsunuz ama yapmamız gereken buydu. Maalesef maçın sonucu istediğimiz gibi olmadı.”

Hafta içinde takımdan ayrılan oyuncuların kendine hatırlatılması üzerine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nenad Bjelica, takımın zaman ihtiyacı olduğunu vurguladı. Hırvat teknik direktör, “Her oyuncunun yokluğunu hissedersiniz ama bu bir bahane olamaz. Sahaya çıktığınızda elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz. Aramıza katmaya çalıştığımız pozisyonlar var. Bunlar arasında santrfor ve orta saha pozisyonlarını sayabilirsiniz. 10 yeni oyuncumuz var. Takımın oturup birbirine uyum sağlaması için tabii ki bir süreç gerekli. Biz de bunu hızlandırıp iyi sonuçları, önümüzdeki haftadan başlayarak almak istiyoruz.” diye konuştu.