Bundesliga’da Şampiyonluk Yarışı Nefes Kesti

ANA SAYFAHABERLER → Bundesliga’da Şampiyonluk Yarışı Nefes Kesti

Bundesliga’da Şampiyonluk Yarışı Nefes Kesti

Bundesliga’da Şampiyonluk Yarışı Nefes Kesti

Bundesliga’da 2022/23 sezonu, nefes kesen bir finale sahne oldu. Ligin son haftasına lider Borussia Dortmund’un 2 puan gerisinde giren Bayern Münih, rakibinin kendi evinde Mainz ile berabere kalmasıyla ark arkaya 11. şampiyonluğunu kazandı.

Son haftada deplasmanda Köln karşısına çıkan Bayern, şampiyonluğa Kingsley Coman ve Jamal Musiala’nın golleriyle ulaştı.

Borussia Dortmund ise Sebastien Haller’in penaltı kaçırdığı maçta 2-0’dan geri gelse de kendisine galibiyeti getirecek golü bulamadı ve maçtan 2-2 beraberlikle ayrılarak büyük şok yaşadı.

Bayern Münih Son Anda Şampiyon

Bundesliga’da 2012/13 sezonundan beri şampiyonluğu kimseye bırakmayan Bayern Münih, kulüp tarihinin en hareketli sezonlarından birini yaşadı.

Geçen sezon teknik direktör Julian Nagelsmann ile şampiyonluk yaşayarak yeni sezona da favori olarak başlayan Bayern, istediği performansı sergileyemedi. Bu istikrarsız çizgi, Alman devinin 35 yaşındaki genç teknik direktörü Julian Nagelsmann ile yollarını sezon ortasında ayırmasına neden oldu.

Nagelsmann sonrasında çok hızlı bir şekilde takımın başına daha önce Chelsea, PSG ve Borussia Dortmund gibi büyük kulüplerde çalışan Thomas Tuchel’i getiren Bayern yönetimi, sezon sonuna kadar aradığı istikrarı sağlayamadı.

Öyle ki Bundesliga’yı son 10 yılda domine eden Bayern, lider girdiği ligin 33. haftasında kendi sahasında RB Leipzig’e 1-3 mağlup oldu. Bu mağlubiyetin ardından en yakın takipçisi Borussia Dortmund’un 2 puan gerisine düşen Bayern, şampiyonluk umutlarını da son maça bıraktı.

Son haftada Köln deplasmanına çıkan Bayern, maçın ilk yarısında öne geçse de 81. dakikada Ljubicic’in penaltı golüyle beraberliğe yakalandı. Beraberlik durumunda Borussia Dortmund’un şampiyon olacağı maçta son sözü söyleyen ise Jamal Musiala oldu. 20 yaşındaki genç oyuncu 89. dakikada attığı şık golle takımına galibiyeti ve şampiyonluğu getirdi.

Sarı Duvar Yıkıldı

Ligdeki son şampiyonluğunu 2011/12 sezonunda Jürgen Klopp yönetiminde yaşayan Borussia Dortmund, geçtiğimiz hafta Bayern’in puan kaybıyla tam 11 yıl aradan sonra şampiyonluğa çok yaklaştı.

Geçtiğimiz hafta Bayern’in RB Leipzig karşısındaki puan kaybını Augsburg deplasmanında 3-0 kazanarak iyi değerlendiren sarı siyahlılar, son hafta kendi seyircisi önünde Mainz’ı ağırladı.

Sarı Duvar lakaplı ateşli tribünlerinin karşısında şampiyonluk kutlamalarına hazırlanan Borussia Dortmund, son dönemlerdeki travmatik maçlarından birini oynadı.

Rakibi karşısında ilk yarıda 2-0 geriye düşen ve bir de Sebastien Haller ile bir penaltı kaçıran Borussia Dortmund, ilk gol için tam 69 dakika beklemek zorunda kaldı.

69. dakikada Raphael Guerreiro farkı 1’e indirirken 90+6’da ise eski Bayernli Süle, attığı şık golle beraberliği sağladı.

Buna karşın maçı kazanmayı başaramayan Borussia Dortmund, Edin Terzic yönetiminde yıllar sonra gelen şampiyonluk fırsatını böylece değerlendirememiş oldu.

Maç sonunda büyük üzüntü yaşayan futbolcular ve teknik ekip, yine de kendilerini alkışlayan Sarı Duvar’ın önünde teselliyi buldu.

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Edin Terzic, "Kendimizi bomboş hissediyoruz. Şans elimize gelmişti. Şehirdeki enerjiyi hissediyorduk. Çok istedik ve çok yakındık. Eksik olan sadece bir goldü." diyerek hislerini açıkladı. Terzic aynı zamanda vakit kaybetmeden ayağa kalkıp bir sonraki sezon için hazırlıklar yapacaklarını da belirtti.