Bonservisi Elinde Olan 10 Oyuncu

ANA SAYFAHABERLER → Bonservisi Elinde Olan 10 Oyuncu

Bonservisi Elinde Olan 10 Oyuncu

Bonservisi Elinde Olan 10 Oyuncu

Futbolda ara transfer dönemi yaklaşırken, Süper Lig kulüpleri ekonomik yapılarına uygun olarak bonservisi elinde olan futbolcuları yakın takibe aldı.

Bu isimler arasında 10 tanesi, gerek kariyerleri gerekse Süper Lig’e gelebilme ihtimalleriyle diğerlerinden ayrıldı ve öne çıktı.

1 – Fabio Martins

29 yaşındaki Portekizli kanat oyuncusu Fabio Martins, Porto altyapısında yetişti. Portekiz milli takımının alt yaş kategorilerinde U16’dan itibaren U21’e kadar forma giyen yetenekli oyuncuya ilk bonservisi Braga öderken, en iyi sezonunu 2019/2020’de kiralık olarak forma giydiği Famalicao’da geçirdi.

Birçok iyi kulüp onunla ilgilenirken o Suudi Arabistan takımı Al Shabab’a kiralık olarak gitmeyi tercih etti. Eylül 2021’de Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Wahda, 3 milyon euro’ya Braga’dan Fabio’nun bonservisini aldı ancak geçtiğimiz Eylül ayında sözleşmesini feshetti.

Son 2 sezonda da Arap Yarımada’sında iyi performans sergileyen oyuncu için Türkiye’den teklif yapılması olası gözüküyor.

2- Zakaria Labyad

29 yaşındaki Faslı orta saha oyuncusu Zakaria Labyad’ın, Ajax’da geçirdiği 4 sezonun ardından Temmuz 2022’de sözleşmesi bitti ve o tarihten bu yana hiçbir takımla anlaşmadı.

Daha önce de yarım sezon kulüpsüz kalan Labyad, o yarım sezonun ardından Utrecht ile anlaşmış ve ilk tam sezonunda kariyer performanslarından birine imza atmıştı. Kuzey Afrikalı oyuncu pazarına yakın olan Türkiye’de Labyad için girişimler olabilir.

3- Burak Bekaroğlu

Fatih Karagümrük ile 28 Kasım’da sözleşmesini karşılıklı fesheden 25 yaşındaki stoper Burak Bekaroğlu, Pirlo’nun takımın başına geçmesinin ardından forma süresi bulamamaya başlamıştı.

Geçtiğimiz sezon 33 maçta forma giyen ve adından söz ettiren Burak 1 de gole imza atmıştı. Süper Lig ekiplerinin yabancı sınırı dolayısıyla yerli oyuncu arayışı sürerken Burak Bekaroğlu liste başı olabilecek bir isim olarak öne çıkıyor.

4 – Nikola Maksimovic

31 yaşındaki tecrübeli stoper Nikola Maksimovic, Genoa ile imzaladığı tek sezonluk sözleşmenin ardından takımın küme düşmesi ile sözleşmesini yenilemedi ve serbest kaldı.

Eylül ayından beri kulüpsüz olan Sırp stoper, önce Torino sonrasında ise Napoli’de geçirdiği başarılı sezonlarla adından söz ettirmişti.

5- Simone Zaza

31 Ağustos’tan beri serbest halde olan 31 yaşındaki tecrübeli santrafor, daha önce hiç serbest kalmamış ve bonservisine (kiralama bedelleri dahil) toplam 68.5 milyon euro ödenmişti.

Juventus, West Ham ve Valencia gibi önemli takımlarda forma giyen İtalyan oyuncu, La Liga’da çıktığı 53 maçta 19 gole imza atarken Serie A’da 179 maçta 41 gol ve 11 asist ile toplam 52 gole doğrudan katkı sağladı.

18 kez milli formayı giyen İtalyan oyuncu ile geçtiğimiz sezonlarda Süper Lig ekiplerinin de ilgilendiği iddia edilmişti

6- Caner Erkin

34 yaşındaki tecrübeli sol bek Caner Erkin’in ismi, Dünya Kupası arasında Karagümrük ile sözleşmesini feshetmesinin ardından birçok kulüp ile anılmaya başladı.

Bu sezon çıktığı 12 Süper Lig maçında 6 asiste imza atan milli oyuncunun Süper Lig’de toplam 86 asisti bulunuyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımların formasını uzun yıllar giyen Caner Erkin için Beşiktaş’ın tekrar devreye girebileceği iddia ediliyor.

7- Matej Vydra

30 yaşında tecrübeli Çek santrafor, Burnley ile geçirdiği 4 sezonun ardından bu yaz serbest kaldı ve henüz bir takımla anlaşamadı.

10 numara da oynayabilen Çek oyuncu, ofansif anlamda sıkıntı çeken birçok kulüpte etkili olabilir.

Premier League’de 106 maça çıkan 11 gol ve 11 asist kaydeden oyuncu, İngiltere Championship’te 187 maçta 65 gol atarken 22 de asist yaptı.

Championship gibi savunmanın sert olduğu bir ligde iyi istatistiklere sahip olan Vydra’nın transferi için Süper Lig ve Championship ekipleri devreye girebilir.

8- Salif Sane

4 sezondur Schalke 04 forması giyen 32 yaşındaki tecrübeli stoper, geçtiğimiz yaz transfer döneminde serbest kaldı ve henüz herhangi bir kulüp ile anlaşamadı.

Daha önce 22 milyon euro gibi önemli bir piyasa değeri yakalamış olan Senegalli milli oyuncu, Bundesliga’da oynadığı dönemde adından söz ettirmişti.

Güçlü fiziği ve uzun boyuyla savunmada takımın önemli isimlerinden olan Sane, Bundesliga’da 159 maçta 14 de gole imza atarak hava toplarındaki hakimiyetini ofansif yönde de gösterdi.

Süper Lig takımlarının Afrikalı oyuncu pazarında aktif olduğu göz önüne alındığında Sane’nin Türkiye’ye transfer olması olasılıklar arasında yer alıyor.

9- Santiago Arias

Yaz transfer döneminde La Liga ekibi Atletico Madrid’den ayrılan sağ bek oyuncusu Santiago Arias henüz kendine kulüp bulamadı. 30 yaşındaki tecrübeli sağ bek kariyerinde ilk defa yarım sezonu kulüpsüz geçirmiş oldu.

İspanyol ekibinin, 11 milyon euroya PSV Eindhoven’dan transfer ettiği oyuncu ilk iki sezonun ardından 3 milyon euro’ya Bayer Leverkusen’e, sonrasında da Granada’ya kiralandı ve döndüğünde sözleşmesi yenilenmedi.

PSV Eindhoven döneminde istikrarlı bir şekilde oynayan ve çok etkili bir performans sergileyen Kolombiyalı, o dönem çıktığı 136 maçta 9 gol atıp 15 asist yaptı. Arias, Süper Lig ekipleri için önemli bir fırsat olabilir.

10- Faouzi Ghoulam

Kariyerine Saint Etienne altyapısından sonra A takımında forma giyerek başlayan Faouzi Ghoulam, 2014 senesinde 5 milyon euro bonservis ile Napoli’ye transfer oldu ve tam 8 sene Napoli forması giydi.

Geçtiğimiz yaz dönemi sözleşmesi yenilenmeyen oyuncu, Temmuz ayından beri serbest konumda bulunuyor. Serie A kariyerinde 160 maça çıkan ve 3 gol 20 asiste imza atan oyuncu, Saint Etienne’de parladığı dönemde 87 maçta forma giymiş ve 1 gol atıp 7 asist yapmıştı.

Kariyerinde 4 kupa ve 1 Cezayir Yılın Oyuncusu ödülüne sahip olan Ghoulam, Dünya Kupası, Afrika Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gibi önemli organizasyonlarda forma giydi.

Cezayirli oyuncuyla İtalyan kulüplerinin de ilgilenmesi beklenirken Ghoulam’ın birçok vatandaşınn da forma giydiği Süper Lig’i tercih etmesi de ihtimaller arasında gösteriliyor.