Bir Teknik Direktör Rekabeti: Liverpool - Manchester City

ANA SAYFAHABERLER → Bir Teknik Direktör Rekabeti: Liverpool - Manchester City

Bir Teknik Direktör Rekabeti: Liverpool - Manchester City

Bir Teknik Direktör Rekabeti: Liverpool - Manchester City

Premier League, dünyanın en zor ligi olarak görülüyorsa bunda Liverpool ve Manchester City’nin çok büyük payı var.

Yakın zamanlarda takımların başına gelen iki teknik direktör, Liverpool ve Manchester City’i ulaşılması güç seviyelere çıkardı.

2015/16 sezonunun ortasında Liverpool’a gelen Jürgen Klopp ve 2016/17 sezonunun başına Manchester City’e gelen Pep Guardiola, futbol tarihinde geçecek bir rekabeti yarattı.

Klopp ve Guardiola öncesinde iki takım, Premier League’de 2013/14 sezonu şampiyonluğu için çekişmişti. Son haftalara önde giren Liverpool, liderliğini koruyamayınca şampiyon Manchester City olmuştu.

Liverpool ve Manchester City, 2017/18 sezonundan günümüze kadar uzanan bir rekabet içine girdi. İşte iki takım arasındaki dev çekişmenin hikayesi:

100 Puanlıya Çelme

2017/18 sezonunda Manchester City, Premier League tarihinde kırılması güç bir rekora imza atarak 100 puanla şampiyon oldu. Birçok futbolsevere göre o sezonki Manchester City, futbol tarhinin en iyi takımlarından biriydi.

Pep Guardiola, ligdeki ilk maçta Klopp’u 5-0 yenerek gövde gösterisi yapmıştı. Ancak Liverpool, bu maçtan sonra Manchester City’e bela olacaktı.

Ligin ikinci yarısında oynanan maç, büyük bir heyecana sahne oldu. Liverpool, rakibini evinde 4-3 mağlup ederek ilk maçın rövanşını aldı.

İki takım, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde eşleşti. Anfield’da oynanan ilk maçta 3-0 kazanan Liverpool, City’i deplasmanda da 2-1 yendi ve tur atlayan taraf oldu.

Jürgen Klopp, o sezon oynanan 4 maçın üçünü kazanmayı başardı.

Tarihi Yarış

Ertesi sezon Liverpool, ligde yarışa tutunmayı başardı. Manchester City, önceki sezonki formunun bir kademe altında olsa bile hala lig şampiyonluğu için en güçlü adaydı.

Ligin ilk yarısındaki maçta 0-0 berabere kalan iki ekip, ikinci yarıda adeta ligin kaderini belirleyen bir maça çıktı.

Etihad’da oynanacak maçta şayet Liverpool rakibine yenilmeseydi, sezon sonunda şampiyon olacaktı. Ancak 2-1’lik skorla kazanan Manchester City, sezon sonunda sadece bir puan farkla şampiyon oldu.

Manchester City 98, Liverpool 97.

Klopp’un Sorunsuz Çarkı

Son iki sezonun şampiyonu City, 2019/20 sezonunda istediği performansı sahaya yansıtamadı. Buna karşın Liverpool, kulüp tarihinin en yüksek puanını yakalayarak ligi domine etti.

Jürgen Klopp ve ekibi, 38 maç sonunda topladığı 99 puanla ilk Premier League şampiyonluğunu kazandı.

Aralarında oynanan ilk maçta Liverpool evinde 3-1 kazanarak sezon sonunda şampiyon olacağının sinyallerini vermişti.

İkinci maçta Manchester City, adeta tüm sezonun sinirini Liverpool’dan çıkardı. Şampiyon rakibini 4-0 yenen City, taraftarlarını mutlu etti.

Guardiola’nın Yeni İcadı

2020/21 sezonu, Manchester City için çok kötü başladı. Öyle ki City, ligde 10 hafta geride kaldığında puan tablosunda 11. sırada yer alıyordu.

Liverpool ise geçen sezonki ivmesinde değildi ancak yine de liderlik için mücadele ediyordu. Bu süreç içinde iki takım arasındaki ilk maç oynandı ve 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Ancak Pep Guardiola, 12. haftada gelen West Bromwich beraberliği sonrası takımın oyun tarzını baştan aşağı yeniledi. İnanılması güç şekilde Manchester City, 13. haftadan 38. haftaya kadar oynadığı maçların sadece 4 tanesinde puan kaybetti.

26 maç, 22 galibiyet, 4 mağlubiyet. İnanılmaz bir performans gösteren City, ligi şampiyon tamamlamayı başardı. Bu 26 maçtan biri ise, Liverpool’u deplasmanda 4-1 yendikleri maçtı.

Tarihi Yarış 2

Geçtiğimiz sezon, bir manada 2018/19 sezonunun tekrarı yaşandı. Ancak bu kez, şampiyonluğu belirleyen iki takımın kendi arasında oynadığı maçlar değildi.

Çünkü Manchester City ve Liverpool, her iki maçta da futbolseverlere birer resital izletmiş; sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmışlardı.

Pep Guardiola’nın takımı, Jürgen Klopp’un öğrencilerine bir kez daha üstün geldi. Son haftaya, son devreye, son saniyeye kalan şampiyonluk yarışında Manchester City; 93 puan alarak 92 puan toplayan rakibini geride bırakarak Premier League’i kazandı.

Bu Kez Hedefler Farklı

Cumartesi günü oynanacak maç öncesinde iki takımın ligden beklentileri farklı. Manchester City, ligde ikinci sırada ve lider Arsenal’i takip ediyor. Liverpool ise ligi ilk 4 sırada bitirmenin hesaplarını yapıyor.

Ligin ilk yarısında Anfield’da oynanan maçı 1-0’lık skorla kazanan Liverpool, rakibini deplasmanda da yenmeyi hedeflerken; Manchester City, şampiyonluk yolunda Liverpool engelini aşmak istiyor.