Beşiktaş ve Fenerbahçe 365. Randevuda

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş ve Fenerbahçe 365. Randevuda

Beşiktaş ve Fenerbahçe 365. Randevuda

Beşiktaş ve Fenerbahçe 365. Randevuda

Süper Lig’de 8’inci hafta, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak İstanbul derbisine sahne olacak.

İki takım, 2 Ekim 2022 Pazar akşamı saatler 20:00’ı gösterdiğinde Vodafone Park’ta karşılaşacaklar. Mücadeleyi Volkan Bayaraslan yönetecek.

Sezona yeni teknik direktörü Jorge Jesus ile başlayan Fenerbahçe, bu sezon oynadığı 6 maçta ligin en golcü takımı oldu.

Bu süreçte rakip fileleri 20 kez havalandıran Sarı Lacivertliler, kalesinde 6 gol görerek +15 averaj elde etti. Bir haftayı bay geçen Fenerbahçe, ilk 7 hafta sonunda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puan topladı.

Beşiktaş ise geçen sezonun ardından yeni sezona da Valerien Ismael ile başladı. Fransız çalıştırıcı ile ilk 5 haftada 4 galibiyet 1 beraberlik alan Beşiktaş, 7 haftalık periyotta ise hanesine 14 puan yazdırdı. Siyah beyazlı ekip son iki haftada Medipol Başakşehir ve İstanbulspor karşısında üst üste puan kayıpları yaşadı.

Sakat ve Cezalıların Durumu

Ev sahibi Beşiktaş’ta maç saatinde N’Koudou dışında eksik futbolcu bulunmaması bekleniyor. Bir süredir sakatlığı yüzünden sahalardan uzak kalan Rachid Ghezzal ile birlikte yeni transferlerden Redmond’un da maç saatinde Valerien Ismael’in görev vermesi durumunda forma giyebilecekleri bildiriliyor.

Öte yandan Fenerbahçe ise Beşiktaş karşısına 3 oyuncusundan yoksun çıkacak. Sakatlığı devam eden Nazım Sangare, milli takımdan sakat dönen Joshua King, UEFA Avrupa Ligi’nde Rennes karşısında sakatlanan Luan Peres kadroda olmayacaklar. Bu 3 isimle birlikte sakatlığını atlattıktan sonra hafta içinde takımla çalışmalara başlayan Serdar Aziz’in de Beşiktaş’a karşı görev alması beklenmiyor.

Fenerbahçe Seriyi 3 Maça Çıkarmak İstiyor

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine hazırlanıyor

Milli araya 5-0’lık Corendon Alanyaspor galibiyetiyle giren Fenerbahçe, Beşiktaş derbisini kazanıp galibiyet serisini 3 maça çıkarmayı hedefliyor.

Hafta içinde planlarını galibiyet üzerine yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un, özellikle Beşiktaş’ın ilk yarı ve ikinci yarı stratejileri üzerine çalıştığı belirtiliyor. Portekizli çalıştırıcının takımından yüksek tempolu, pres oyunu istediği de gelen haberler arasında.

“Bu Maç Başka Bir Maç”

Beşiktaş'ta derbi hazırlıkları başladı

Milli takım arasına İstanbulspor karşısında alınan 2-2 beraberlikle giren Beşiktaş ise taraftarlarının önünde oynayacağı derbiyi kazanarak hem Fenerbahçe’ye karşı sahasında oynadığı son 7 maçtaki namağlup seriyi devam ettirmek hem de bu sezon 2 maçlık galip gelememe serisine son vermek istiyor.

Hafta içinde antrenman sonrasında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, derbi maçının diğer maçlardan farklı olduğunu vurguladı.

Valerien Ismael yaptığı açıklamada: “Başka bir maç olacak, içeride olacak ve kendi performansımızı göstermeye çalışacağız tabii ki. Derbiyi geçen sene burada yaşadık, tecrübe ettik, inanılmaz bir atmosfer vardı. Evimizde, taraftarımızın önünde oynayacağız. Aynı performansı, isteği, arzuyu, tutkuyu bu maçta göstermeyi tekrar hedefliyoruz, istiyoruz." dedi.

İki Takım Arasında Rekabetin Tarihi

Beşiktaş maçın ilk yarısında, Fenerbahçe tamamında etkili

Türk futbol tarihinin en köklü ekipleri arasında yer alan Beşiktaş ve Fenerbahçe, daha önce birbirlerine 365 kez rakip oldular.

Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 133 galibiyet alırken, Beşiktaş ise rakibini 126 kez mağlup etti. İki takım 96 kez ise sahadan beraberlikle ayrıldılar.

98 yıllık derbi tarihinde Süper Lig’de 132 kez karşı karşıya gelen iki takım arasında Fenerbahçe 47, Beşiktaş ise 41 galibiyet aldı. İki takım bu 132 maçta birbirlerinin kalelerini 151’er kez havalandırdılar.

Öte yandan iki takımın ligde oynadığı son 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. İki ekip arasında oynanan maçlarda son galibiyeti 2020/21 sezonunun ilk yarısında Kadıköy’de oynanan maçta 3-4’lük skorla Beşiktaş almıştı.

Bununla birlikte Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin son 11 lig maçının 10’unda karşılıklı goller oldu ve futbolseverler toplamda 38 gol izlediler.

Her iki İstanbul temsilcisinin bu sezon ligin en çok gol atan takımları olması (Beşiktaş:16, Fenerbahçe:20), karşılaşmanın gol beklentisini arttıran bir diğer faktör olarak dikkat çekiyor.

Dikkat Çeken Oyuncular

Beşiktaş adına Fenerbahçe karşısında maç öncesinde ön plana çıkan isimlerin başında Wout Weghorst geliyor. Sezonunu şimdiye kadarki bölümünde Beşiktaş adına 3 gol 4 asistlik skor katkısı yapan yeni transfer, takımının hücum planlarında büyük yer tutuyor.

Weghorst ayrıca Petrol Ofisi Sosyal Lig kullanıcılarına en çok puan kazandıran isimlerden biri olarak da dikkat çekiyor. Geride kalan haftalarda kendisini tercih eden oyunculara 57 puan kazandıran Weghorst, birçok kullanıcının takımında her hafta kendine yer buluyor.

Diğer taraftan Fenerbahçe’de ise Enner Valencia’nın performansı dikkat çekiyor. Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde 3’ten fazla gol atan oyuncular arasında dakika başı gol ortalamasında zirvede bulunan Enner Valencia, 7 golle hem Süper Lig’in hem de takımının en golcüsü konumunda yer alıyor.

Enner Valencia da tıpkı Wout Weghorst gibi Petrol Ofisi Sosyal Lig kullanıcılarına geride kalan sürede 57 puan kazandırarak en çok tercih edilen forvetlerden biri olarak öne çıkıyor.