Beşiktaş Tribünleri Sahayı Oyuncaklarla Doldurdu

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Tribünleri Sahayı Oyuncaklarla Doldurdu

Beşiktaş Tribünleri Sahayı Oyuncaklarla Doldurdu

Beşiktaş Tribünleri Sahayı Oyuncaklarla Doldurdu

Spor Toto Süper Lig’de dün Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında, 14.haftada ertelenen maç oynandı.

Vodafone Park’ta gerçekleşen mücadele, tarihi anlara sahne olması bakımından unutulmazlar arasına girdi.

Maçta kronometreler 04:17’yi gösterirken, Beşiktaş tribünlerinden sahanın içine binlerce oyuncak yağdı.

“Bu Oyuncak Sana Arkadaşım”

Beşiktaş Kulübü, Antalyaspor ile oynanacak karşılaşma öncesinde oldukça anlamlı bir kampanyayı taraftarları ve kamuoyuyla paylaştı.

“Bu Oyuncak Sana Arkadaşım” adı verdikleri projeyi resmi iletişim kanallarından maçtan günler önce duyuran Beşiktaş, şu ifadelere yer verdi:

“Depremzede çocuklara moral vermek amacıyla düzenlenecek etkinlikte taraftarlarımız, yanlarında getirecekleri pelüş oyuncakları Vodafone Park’ın zeminine atacak. Pelüş oyuncaklar, daha sonra çocuklara hediye edilmek üzere deprem bölgesine gönderilecek.”

04:17’de Yeşil Zemin Oyuncaklarla Doldu

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem felaketinin anısına maçta dakikalar 04:17’yi gösterirken tribünlerdeki binlerce taraftar, ellerinde getirdikleri oyuncakları sahaya attı.

Tarihi görüntülere sahne olan bu anlarda birçok futbolcu ve teknik ekibin duygusal anlar yaşadıkları gözlemlendi.

Oyuncaklar daha sonra stadyumdaki görevliler tarafından toplandı ve maç kaldığı yerden devam etti. Siyah beyazlı kulüp daha sonra bir teşekkür mesajı yayımlayarak, sahaya atılan oyuncakların en kısa sürede deprem bölgelerindeki çocuklara ulaştırılacağını duyurdu.

Dünya Çapında Bir Gelenek

Beşiktaş Kulübü’nün organize ettiği bu kampanya, dünyanın birçok farklı noktasında hayata geçirilen bir geleneğin de son halkası oldu.

Bu geleneğin en bilinen uygulaması ise her sene Kanada Hokeyi Ligi’nde görülüyor. Teddy Bear Toss olarak bilinen bu gelenek, Noel öncesinde yoksul çocuklara hediye vermek için organize ediliyor.

Organizasyonun rekorunu ise tek bir maçta toplanan 67.309 oyuncakla Hershey Bears takımı elinde tutuyor.

Kanada Hokey Ligi’nde görülen bu gelenek futbol sahalarında da uygulandı. 2018’den itibaren bu geleneği tribünlerine yerleştiren La Liga ekiplerinden Real Betis, geçtiğimiz yılbaşı öncesinde oynadığı Atletico Bilbao maçında yoksul çocuklara gönderilmek üzere tam 14.000 oyuncağı stadyum çimlerine fırlatmıştı.