Beşiktaş – Trabzonspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş – Trabzonspor Maç Önü Notları

Beşiktaş – Trabzonspor Maç Önü Notları

Beşiktaş – Trabzonspor Maç Önü Notları

Süper Lig’de 10’uncu hafta Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki derbi maça sahne olacak.

16 Ekim 2022 Pazar akşamı (bu akşam) saatler 20:00’ı gösterdiğinde başlayacak maç, Vodafone Park’da oynanacak.

Karşılaşmada Ali Şansalan, orta hakem olarak düdük çalacak.

Beşiktaş’ta teknik direktör Valerien Ismael, sakatlıkları devam eden Atiba Hutchinson, Emrecan Uzunhan ve Romain Saiss’den Trabzonspor’a karşı yararlanamayacak.

Trabzonspor’da ise Dorukhan Toköz, Serkan Asan ve Edin Visca, sakatlıkları sebebiyle derbi maçta forma giyemeyecek isimler olacak.

Beşiktaş Zirveyi Bırakmak İstemiyor

Geçtiğimiz hafta Süper Lig’de Giresun deplasmanına çıkan Beşiktaş, Bitexen Giresunspor’u 1-0 mağlup edip ligin zirvesindeki 3 ekipten biri olmayı başarmıştı.

Trabzonspor karşısında son galibiyetini Eylül 2020’de deplasmanda alan Siyah-beyazlılar, Vodafone Park’ta rakibini en son Kasım 2016’da mağlup etmişti.

Bu sezon çıktığı 9 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan siyah beyazlı ekip, Trabzonspor karşısında galip gelip hem zirve yarışını sürdürmek hem de rakibine karşı galip gelememe serisini bitirmek istiyor.

Trabzonspor Serisine Güveniyor

Süper Lig’de çıktığı son 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik alan Trabzonspor, Vodafone Park’a son dönemde rakibine karşı yakaladığı istatistikle gidiyor.

Ligde şu ana kadar 9 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 17 puan toplayan Trabzonspor, siyah beyazlı ekibi mağlup edip rakibini puan tablosunda geride bırakmayı hedefliyor.

Beşiktaş ile oynadığı son 8 maçta sadece 1 kez mağlup olan Karadeniz temsilcisi, Vodafone Park’taki son iki karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı. Trabzonspor, Beşiktaş’a karşı tarihinde ilk kez üst üste 3 deplasman maçını kazanmak istiyor.

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde İstanbul takımlarına konuk olduğu son 13 lig maçından sadece 1’ini kaybeden Trabzonspor, bu süreçte aldığı 10 galibiyetle başarılı bir grafik çizdi.

Bununla birlikte Abdullah Avcı, yabancı meslektaşlarına karşı çıktığı son 14 lig maçının 12’sini kazanmasına rağmen bu süreçteki tek beraberliğini Valerien Ismael’in yönetimindeki Beşiktaş karşısında aldı.

Dikkat Çeken Oyuncular

Ev sahibi Beşiktaş’ta bu sezon takımın hücum aksiyonlarındaki etkinliği ile öne çıkan Wout Weghorst, derbi maçında da teknik direktör Valerien Ismael’in en güvendiği isimler arasında yer alıyor. Bu sezon şu ana kadar 3 gol atıp 4 asist yapan Hollandalı oyuncu, Trabzonspor karşısında da bu katkısını sürdürmeyi hedefliyor.

Trabzonspor’da ise takımının deplasmanda çıktığı son 2 maçta da fileleri havalandırmayı başaran Anastasios Bakasetas, bu seriyi Vodafone Park’ta da sürdürmek istiyor. Yunanlı oyuncu Süper Lig’in 10’uncu haftasında Beşiktaş karşısında gol bulursa, Süper Lig kariyerinde ikinci kez üst üste 3 dış saha maçında skor katkısı vermiş olacak.