Beşiktaş Tek Golle Güldü

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Tek Golle Güldü

Beşiktaş Tek Golle Güldü

Beşiktaş Tek Golle Güldü

Beşiktaş ve Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig’in 16.hafta mücadelesinde Vodafone Park’ta karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig’in puan tablosunda zirveye oynayan iki ekipten biri olan ev sahibi Beşiktaş, 3 puanı hanesine yazdırarak zirve takibini sürdürdü. Adana Demirspor ise 4.sırada kaldı.

Maçın tek golü siyah beyazlı ekipten geldi. Beşiktaş’a galibiyeti getiren golü 14.dakikada serbest vuruştan Arthur Masuaku kaydetti. Beşiktaş, Adana Demirspor karşısında aldığı 3 puan ile 26 puana yükseldi ve lig tablosunda 5.sıraya yerleşti.

“Gücümüz, Umudumuz ve İnancımız Var”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, her şeyden önce takım ve taraftarın bütünleştiğinin altını çizerken bazı oyuncularından ne kadar memnun olduğunu da dile getirdi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik direktör, "Oyundan önce taraftar ve oyuncu bütünleşti. Bugün bunu gördük. Oyuna bakacak olursak, final paslarında ve top kayıplarında sıkıntılarımız devam ediyor. Gol yemeden maçı bitirdik. Gücümüz, umudumuz ve inancımız var. Gedson Fernandes yürekten oynuyor. Eksiklerini tamamlarsa çok daha iyi olabilir. N'Koudou da bugün çok iyiydi. Her maçta böyle çalışmaya devam ederse farklı bir gözle bakabiliriz." dedi.

Kış transfer döneminde transfer için birçok ismin yazıldığını söyleyen Şenol Güneş, Beşiktaş taraftarının dedikodulara kulak vermemesini isterken: "Nedense Beşiktaş üstünde daha çok transfer yazılıp çiziliyor ama benim beyanım olmadı. Takımın başarısına katkı yapacak oyuncularla çalışmaya devam edeceğiz. Bir dedikodu ortamı oluşturmak doğru değil. Hoca bunu alacak, bunu bırakacak... Beşiktaş taraftarı tuzağa düşmesin." diye konuştu.

“Maalesef 2022’yi Mağlubiyetle Kapattık”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, takımının maça iyi başladığını ancak yedikleri gole cevap veremediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Vincenzo Montella, "Maalesef 2022'yi mağlubiyetle kapattık. Maça iyi başladık ama rakip gol attı. İkinci yarıda beraberliği getirecek oyunu oynamamıza rağmen top girmedi. Şu an hem kafa hem de fiziksel olarak dinlenmemiz gerekiyor.” dedi.

Pozisyon üretmelerine rağmen oyuncuların pozisyonları iyi değerlendiremediğini söyleyen İtalyan teknik direktör, maçın bitiş saatlerinde vefat eden efsane oyuncu Pele’yi anmayı da unutmadı. "Tekrar istediğimiz şekilde devam etmek için 2023 senesine giriyoruz. Futbolcularımız her şeyini verdi, beraberliği yakalayabilirdik. Pozisyon üretiyoruz ama daha iyi değerlendirmeliyiz. Çalışıp geliştireceğiz. Maalesef bir futbol efsanesini daha kaybettik. Pele'nin ailesine sevgiler gönderiyorum."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Beşiktaş’ın Adana Demirspor’u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada fark yaratan isimlerin başında Mert Günok geldi.

Beşiktaş’ta rakip takımın önemli pozisyonlarında başarılı kurtarışlara imza atan Mert Günok, maçı gol yemeden tamamladı. Mert Günok’un iyi performansına Arthur Masuaku ve Wout Weghorst da eşlik etti ve galibiyette önemli rol oynadılar.

Öte yandan Adana Demirspor’da sonradan oyuna giren Yusuf Sarı ve savunmada başarılı olan Jonas Svensson’un performansları deplasman ekibine puan için yeterli olmadı.