Beşiktaş Son Dakikada Güldü

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Son Dakikada Güldü

Beşiktaş Son Dakikada Güldü

Beşiktaş Son Dakikada Güldü

Spor Toto Süper Lig’in 19.haftası arabam.com Konyaspor-Beşiktaş maçı ile devam etti.

Konya Medaş Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 16.00’da başlayan ve oldukça tempolu geçen mücadele, 2-1 siyah beyazlıların üstünlüğü ile sonuçlandı.

Golle başlayan karşılaşmada, Beşiktaşlı kaleci Mert Günok’un maçın ilk dakikasında kendi kalesine attığı golle ev sahibi Konyaspor 1-0 öne geçti. Beşiktaş’a eşitliği getiren golü ise 67.dakikada Cenk Tosun kaydetti. Duraklama dakikalarında heyecanın yüksek olduğu oyunda son sözü 90+5’te Beşiktaş adına Josef de Souza söyledi.

Konyaspor öne geçtikleri gol sonrasında ve maçın 6.dakikasında merhum Ahmet Çalık’ı anmayı da unutmadı. Gol anonsunda Ahmet Çalık’ın ismi söylenirken 6.dakikada ise kale arkası tribününde büyük bir pankart açıldı.

Bu sonuçla birlikte arabam.com Konyaspor’un Süper Lig’deki 7 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Beşiktaş ise üst üste üçüncü galibiyetini alarak puanını 32’ye yükseltti.

“Bu Yeterli Değil, Savaşacağız”

Beşiktaş Teknik Direkörü Şenol Güneş, deplasmanda kazanılan Konyaspor maçı sonrasında konuştu. İyi bir rakiple oynadıklarını dile getiren tecrübeli teknik adam sonuçtan memnun olduklarını söyledi. Güneş, “Bugün sahaya kazanmak için çıktık. Eldeki koşullar içinde en iyisini yapmalıydık. Sahayı iyi kullanan bir takımla oynadık. 1-0 geride başladık ama olsun, sonucun böyle olması sevindirici. Bir arkadaşımızın hatasını diğerlerinin gayretiyle düzeltebiliriz. İki takım da kazanabilirdi. Konyaspor iyi bir takım. Önemli olan maçı bırakmamaktı, hiçbir zaman kırılmadık.” diye konuştu.

Galibiyetin moral açısından katkı sağladığını söyleyen Şenol Güneş, daha fazla mücadele etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Siyah beyazlı teknik adam, “Deplasmanda kazanamayan bir görüntümüz vardı, amacımız ilk yarıda gol yememekti. Bugün oynayan oyuncularımızın ellerinden geleni yaptığını düşünüyorum, girenlerin de maçı kazanmamızda etkisi oldu. Deplasmanda kazanmak güzel, takım olmak güzel. Moral açısından iyi oldu tabi ama bu yeterli değil, hala gerilerdeyiz, savaşacağız, güçlü oynamamız lazım. Kimin oynadığından çok takımın önemli olduğunu hissettiren bir maç oldu. Kaybettiğimiz puanları telafi ederek önümüze bakacağız.” ifadelerini kullandı.

“Daha Çok Çalışmamız Gerekecek”

arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut maçın ardından yayıncı kuruluş mikrofonuna konuştu. Öncelikle üzgün olduklarını söyleyen Palut, “Her şeyden önce üzgünüz. Bazen çok kötü performanslar mağlubiyetleri getirebilir ama bugün öyle bir gün değildi. İkinci yarıda tüm istediklerimizi yaptık ama ne yazık ki ayağımızdaki 2 toptan gol yedik.” şeklinde konuştu.

Genç Teknik Direktör oyundan memnun olduğunu ancak buldukları pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi. İlhan Palut, “Oynanan oyundan memnunum ancak bulduğumuz fırsatları kullanmakta zorlanıyoruz. Rakip şişirme top ve karambollerle goller yakalamaya çalışan bir takımdı ve bu şekilde de 2 tane gol buldular. Biz girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedikçe bu böyle devam edecek. Geçen maçlarda da maçı lehimize çevirecek çok pozisyonlarımız oldu ama değerlendiremedik. Üstüne çalışmalar yapıyoruz ama daha çok çalışmamız gerekecek.” diyerek açıklamalarını noktaladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Siyah beyazlı ekipte Gedson Fernandes, bu mücadelede Beşiktaş orta sahasının en önemli isimlerinden biriydi. Portekizli orta saha, topu kendi yarı sahasından alıp rakip yarı sahaya taşıma ve takımını kontra atağa çıkarma konusunda etkili bir performans sergiledi. Fernandes güzel oyununu Cenk Tosun’a yaptığı şık asistle süsledi.

Ev sahibi ekip arabam.com Konyaspor’da ise Zymer Bytyqi takımının hücum organizasyonlarında öne çıkan futbolcu oldu. Kosovalı futbolcu sol kanattaki hızlı oyununa ek olarak atağın yönünü değiştirmede de takımına katkı sağladı.  Bytyqi, 63.dakikada kullandığı serbest vuruşta ise direğe takıldı.