Beşiktaş Son 5 Yılda Tecrübeyi Seçti

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Son 5 Yılda Tecrübeyi Seçti

Beşiktaş Son 5 Yılda Tecrübeyi Seçti

Beşiktaş Son 5 Yılda Tecrübeyi Seçti

Yeni sezon transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Beşiktaş, geride kalan 5 sezon boyunca transferde genç ve tecrübeli oyuncuların dengede olduğu bir yol haritası izledi.

Son 5 sezonda yaklaşık 25 yaş ortalamasıyla transferlerini gerçekleştiren siyah beyazlılar, kimi zaman bu hamleleriyle başarıyı yakalarken kimi zaman ise istediklerine ulaşamadı.

İşte Beşiktaş’ın, birini şampiyon tamamladığı son 5 sezonundaki transferlerinin yaş ortalamaları…


Beşiktaş, 2018/19 sezonunda kadrosuna önemli isimler kattı. Kiraladığı ve bonservisiyle transfer ettiği 11 oyuncuyla yeni sezona başlayan siyah beyazlıların kadrosuna kattığı en yaşlı isim Burak Yılmaz’dı (33). Beşiktaş, kadrosuna gençlik aşısını ise 19 yaşındaki iki oyuncu Muhayer Oktay ve Güven Yalçın ile yaptı.

Siyah beyazlıların toplamda 10.3 milyon € harcadığı 2018/19 transferlerinin yaş ortalaması ise 25.4 oldu.

Bir sonraki sezonda 10 oyuncu transfer eden Beşiktaş, yaş ortalamasını da yükseltti. Teknik direktör Abdullah Avcı ile sezona başlayan siyah beyazlılarda o sezon transfer edilen en yaşlı isim Kevin Prince Boateng (32) olurken en genç transfer ise Ajdin Hasic’ti (18). Beşiktaş’ın 2019/20 transferlerinin yaş ortalamasıysa 26.2 olarak dikkat çekti.

2020/21 sezonunun sonunda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş’ta yine tecrübeli isimler ön plana çıktı. Sergen Yalçın ile başlanan sezonda transfere sadece 1.6 milyon € harcayan siyah beyazlı ekip, kadrosunu 13 farklı isimle yeniden kurdu.

25.5 yaş ortalamasıyla yapılan bu transferlerin en genci 17 yaşındaki Bilal Ceylan olurken en yaşlısı ise 31 yaşındaki Josef de Souza oldu. Beşiktaş bu dönemde kadrosuna kattığı Valentin Rosier (24), Vincent Aboubakar (28) ve Rachid Ghezzal (28) gibi isimlerden de büyük verim aldı.

2021/22 sezonu ise Beşiktaş için yine Sergen Yalçın ile başladı. Beşiktaş o sezon başında 20 yaşın altında hiçbir oyuncuyu kadrosuna katmazken transfer edilen en genç isim 20 yaşındaki Can Bozdoğan oldu.

Transferlerinin yaş ortalaması 27.5’e ulaşan Beşiktaş, son dönemin en yüksek ortalamasına ulaştığı transfer dönemini geçirdi. Siyah beyazlıların kadrosuna kattığı en yaşlı isim, 35 yaşındaki Mehmet Topal’dı.

Siyah beyazlı ekip geçtiğimiz sezona ise Fransız çalıştırıcı Valerien Ismael ile başladı. Genellikle Premier League’den fizik gücü yüksek oyuncuları tercih eden Beşiktaş, sezon boyunca toplam 18 isme imza attırdı.

26.7 yaş ortalamasına sahip transferleriyle sezona giren siyah beyazlıların kadrosuna kattığı en genç isimler 21 yaşındaki Kerem Atakan Kesgin ve Emrecan Uzunhan oldu. Beşiktaş’ın geçen sezonki en tecrübeli transferleri ise 32 yaşındaki Saiss ve Maxim idi.