Beşiktaş Seriyi 5 Maça Çıkardı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Seriyi 5 Maça Çıkardı

Beşiktaş Seriyi 5 Maça Çıkardı

Beşiktaş Seriyi 5 Maça Çıkardı

Spor Toto Süper Lig’in 21.haftasının açılış mücadelesinde Beşiktaş ile Corendon Alanyaspor karşı karşıya geldi.

Siyah beyazlı ekip, rakibini Cenk Tosun (2) ve Dele Alli’nin golleriyle 3-0 mağlup ederken son haftalardaki iyi formunu sürdürdü.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde çıktığı son 5 maçta toplam 15 puan toplayan Beşiktaş, Süper Lig’deki puanını 38’e yükseltti.

Diğer taraftan Corendon Alanyaspor ise 2 haftalık namağlup serisine Beşiktaş karşısında son verdi.

Ligde 25 puanda kalan Akdeniz temsilcisi, haftayı 9’uncu sırada tamamladı.

“İşimiz Zor”

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, galibiyetten memnun olmasına rağmen ligde işlerinin hala zor olduğunu belirtti.

Şenol Güneş, “Geriden geliyoruz, işimiz hala zor. Buradan mahcup çıkmak istemiyorduk. Bizim öne çıkacağımız bir durum yok. Oyuncu ve taraftar sahnede. Oynayan ve oynatan onlar.” diye konuştu.

Taraftarların karşılaşmanın sonunda kendisini tribüne çağırması üzerine konuşan Şenol Güneş, “Taraftara teşekkür ederim. Bütün oyunculara teşekkür ederim. Yönetimin desteği var. Güzel şeyler yaptık ama bu maç bitti.” dedi.

Beşiktaş’ın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal’ın sakatlığının sürdüğünü belirten Şenol Güneş, geçtiğimiz günlerde Manchester United’a transfer olan Wout Weghorst’un kendisine yönelik açıklamaları hakkında da görüş bildirdi:

"Dünya Kupası'na giderken onu motive ettim. Çok da memnun oldu. Bir saat zaman ayırdım. Burada yürekten oynuyordu. Burnley'den Beşiktaş'a geldi. Bizden de Manchester United'a gitti. Bir yerden isteniyorsanız iyi cevap almanız lazım. Şimdi de olsa onu oynatırım. Bu tip eleştirilere cevap vermem. Bunlar doğru şeyler değil. Bir oyuncunun söylemiyle antrenörlüğümü tartışamayız. Benimle az çalıştı. Kampa da katılmadı."

Wout Weghorst, Ada basınına verdiği röportajda Beşiktaş’taki antrenmanların kalitesizliğinden yakınmıştı.

“Cenk Tosun Kalitesini Gösterdi”

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli ise maç sonunda karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

“Maçın zor olacağının farkındaydık. Beşiktaş’ın her pozisyon için kaliteli isimleri var. İlk bölümde golü bulsak maç çok farklı olabilirdi. Futbolumuzu oynadık ama olmadı.”

Ligin en genç takımlarından biri olduklarının altını çizen İtalyan teknik direktör, “Ligde en fazla genç oyuncuya şans veren takımlardan biriyiz. Bazen iniş çıkışlar yaşayabiliriz. Reaksiyon vermede sıkıntılarımız var. Zaman zaman tecrübe eksikliği yaşıyoruz. Çalışacağız, öğrenme sürecimiz devam ediyor.” dedi.

Türkiye’ye geldiği günden beri çok tartışılan “geriden oyun kurma anlayışı” üzerine de konuşan Francesco Farioli, bu anlayışından taviz vermeyeceğini vurguladı:

“Bu fikre kesin olarak bağlıyız. Bu oyunun zarardan çok faydasını görüyoruz.”

Francesco Farioli ayrıca rakibin forveti Cenk Tosun’u da övdü. Milli futbolcunun transfer rekorunu elinde bulundurduğunu hatırlatan Farioli, “Cenk Tosun, Türk futbolunun en pahalı transferini neden yaptığını gösterdi.” diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en dikkat çekici performansına Beşiktaş forması giyen Cenk Tosun imza attı. Milli forvet, attığı 2 gol ile Vodafone Park’taki gol sayısını 25’e çıkardı.

Beşiktaş tarihinde Vodafone Park’ta Cenk Tosun’dan daha fazla gol atan herhangi bir oyuncu bulunmuyor.