Beşiktaş Rıza Çalımbay ile Yine Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Rıza Çalımbay ile Yine Kazandı

Beşiktaş Rıza Çalımbay ile Yine Kazandı

Beşiktaş Rıza Çalımbay ile Yine Kazandı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Yılport Samsunspor’a deplasmanda konuk oldu.

Teknik direktörü Rıza Çalımbay ile ikinci maçına çıkan siyah beyazlılar, rakibini Cenk Tosun (P) ve Omar Colley’nin attığı gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Yılport Samsunspor’un maçtaki tek golü ise Mouandilmadji’den geldi.

Siyah beyazlıların Yılport Samsunspor karşısındaki ilk golünün sahibi Cenk Tosun, Süper Lig’de gol attığı takım sayısını 33’e çıkararak 2007/08 sezonundan sonra en çok farklı takıma karşı fileleri havalandıran oyuncu oldu.

Beşiktaş, bu galibiyetle birlikte Trendyol Süper Lig’de puanını 25’e çıkardı.

“Seri Yakalamamız Lazım”

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2-1’lik galibiyetin ardından maçı yorumladı.

"Sezona biraz kötü başlamıştı ama sonraları gayet iyi şekilde düzelttik.” diyerek sözlerine başlayan Çalımbay, “İlk yarı istediğimiz hiçbir şeyi tam yapamadık. Ancak ikinci yarı oyuncu değişikliği ve taktik değişikliğinden sonra iyi oynadık.” dedi.

Samsunspor karşısında iyi bir maç oynadıklarını vurgulayan Rıza Çalımbay, “Çok güzel bir maç oldu. Biz de Samsun da galibiyet için oynadık. Biz pozisyonlarımızı değerlendirdik ve galip geldik." diye konuştu.

Beşiktaş olarak ligde bir seri yakalamaları gerektiğinin önemine değinen Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Yukarıyı yakalamak istiyorsan bizim bir seri yakalamamız lazım. Onun için de galibiyet önemliydi. Bugün de çok mutluyum, deplasmanda uzun süredir galibiyetimiz yoktu. Bunun en büyük faydası da futbolcu arkadaşlarımızın hepsine bir öz güven geldi artık. Herkes daha rahat, daha iyi çalışıyorlar. Kendilerini veriyorlar inşallah bundan sonra da daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.