Beşiktaş Rıza Çalımbay ile İlk Maçını Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Rıza Çalımbay ile İlk Maçını Kazandı

Beşiktaş Rıza Çalımbay ile İlk Maçını Kazandı

Beşiktaş Rıza Çalımbay ile İlk Maçını Kazandı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 12. hafta mücadelesinde sahasında Rams Başakşehir’i konuk etti.

Yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ile ilk maçına çıkan siyah beyazlılar, rakibini Ante Rebic’in asistinde Jackson Muleka’nın attığı golle 1-0 mağlup etti.

Beşiktaş bu galibiyetle ligde puanını 22’ye yükseltirken Başakşehir ise 12 hafta sonunda 9 puanda kaldı.

“Kaptan Olduğum Günlerimi Hatırladım”

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 1-0 kazandıkları Rams Başakşehir maçını değerlendirdi. Futbolculuk günlerinde siyah beyazlı kulübün en büyük efsanelerinden birine dönüşen Çalımbay, Tüpraş Stadyumu’na çıktığında duygu dolu anlar yaşadığını anlattı:

“Her şeyden önce tüm taraftarlarımızın verdiği desteğe çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu maça çıktığımda eski kaptan olduğum günlerimi hatırladım. Mükemmel bir gündü.”

Rıza Çalımbay, galibiyetin kendileri için önemini vurgularken ileriye bakmak zorunda olduklarının da altını çizdi:

“Maçı kazanmamız da hem bizim açımızdan hem de taraftarımız açısından çok çok önemliydi. Bir kere her şeyden önce bizim taraftarı kazanmamız gerekiyordu çünkü haftalardır istedikleri sonuçlar gelmiyordu. Ancak şu anda güzel bir galibiyet aldık. Maçın büyük bölümünde iyi oynadık ve taraftarla bütünleştik. Bunun devamını da getirmemiz gerekiyor. Şu anda aldığımız sadece bir galibiyet.”

Siyah beyazlıların Rams Başakşehir karşısında yaşadığı 2 sakatlığa da değinen tecrübeli teknik direktör, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Rachid Ghezzal ile ilgili bilgi verdi.

18 yıl sonra tekrar Beşiktaş Teknik Direktörü olarak bir maça çıkan Çalımbay, “Bakhtiyor’ın pozisyonunda bir şansızlık oldu. Başakşehir’in sol bekiyle mücadele girdiğinde sanırım bir dirsek geldi. Bir anda görmemeye başladı. Ghezzal konusunu biz de anlayamadık. Oyuna aldık, devre arasında içeriye gelip ‘Ben oynayamayacağım, ağrım var.’ dedi. Bütün arkadaşları yanına geldi, o da ağlayıp çok duygulandı. Çok oynamak istiyordu. Riske girmedik. Elimizdeki sağlam oyuncularla oynadık.” diye konuştu.

Rıza Çalımbay son olarak ise takımının milli aradaki planlamasını anlattı:

“Milli arada Antalya’ya gidecektik onu iptal ettik. Arkadaşlarımızın aileleri burada ve onlardan ayrı kalmak istemiyorlar. Oynamayan arkadaşlarımızın bir nebze maç temposunu kazanması açısından en az 2 tane hazırlık maçı yapacağız. Başkanımız Süleyman Seba için Sakarya’da bir ‘Vefa Maçı’ oynamak istiyoruz.”