Beşiktaş Redmond ile Geri Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Redmond ile Geri Döndü

Beşiktaş Redmond ile Geri Döndü

Beşiktaş Redmond ile Geri Döndü

Spor Toto Süper Lig’de haftanın maçında, Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Baştan sona büyük heyecana sahne olan maçta, gol perdesini Enner Valencia açtı. Bu sezonki 13. penaltı golünü kaydeden Ekvadorlu yıldız, takımının ilk yarıyı önde kapatmasını sağladı.

Takımını 1-0 öne geçiren golü atan Enner Valencia, maçın kırılma anında da başroldeydi. 53. dakikada Arda Güler’in pasında savunma arkasına iyi sarkan Valencia, Welinton tarafından düşürüldü ve aynı maçta ikinci kez penaltı noktasına geldi.

Bu pozisyonda Welinton, kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımını 10 kişi bıraktı.

Beyaz noktada kaleci Mert Günok ile karşı karşıya gelen Enner Valencia, vuruşunda direği nişanladı ve farkı 2’ye çıkarma fırsatını geri çevirdi.

10 kişi kalmasına karşın kaçan penaltıdan sonra etkili olmaya başlayan Beşiktaş, 58 ve 62’de Cenk Tosun ile üst üste goller buldu ve 1-2 öne geçti.

Cenk Tosun’un gollerinde asistlerin sahibi olan Nathan Redmond, 75. dakikada bir kez daha sahneye çıkıp farkı 2’ye çıkardı ve skoru 1-3’e getirdi.

90+1’de bu kez Vincent Aboubakar ile golü bulan Beşiktaş’ta asisti yapan oyuncu yine Redmond oldu. İrfan Can Kahveci’nin 90+5’teki golü ise yalnızca skoru belirledi: 2-4

“Top Oynayarak Maç Kazanılabiliyor”

Fenerbahçe karşısındaki 4-2’lik galibiyet sonrasında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının gösterdiği performanstan çok memnun olduğu belirtti.

Şenol Güneş, “İki takım da kazanmak istiyordu. İki takım için de zor bir maçtı. Her iki taraf da birbirini hataya zorlamaya çalışıp baskılı oynadı. İlk yarıda hatalar yaparak 1-0 geriye düştük. Maçın tamamında oyunun da sahibi Beşiktaş’tı, başrolde Beşiktaş vardı.” dedi.

Oyuncularının maç içindeki tavırlarının altını çizen tecrübeli teknik direktör, “Bazen şans da yardım ediyor. 2-0 da olabilirdi. Ancak maçın tamamına bakarsak tüm oyuncularımız iyi niyetli, samimi oynadılar. Başarı için iyi bir duruş sergilemek lazım. O duruşu sergilediler. Seyirciden, rakipten, hakemden etkilenmeden top oynayarak maç kazanılabiliyor.” diye konuştu.

Siyah beyazlı takımın 10 kişiyle kazandığını hatırlatan Şenol Güneş, “İçinizde bir ruh, yetenek, güç varsa bunu her zaman göstermek gerekiyor. Bugün de hem güçlerini hem yeteneklerini gösterdiler. 10 kişi de 11 kişi de futbol adına doğrular var. Bunları yaparsanız kaybetseniz de kazanmış olursunuz.” ifadelerini kullandı.

“Sorumluluğu Üstlenmeliyiz”

Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Joao de Deus, mağlubiyetin ardından kaçan penaltı pozisyonunu işaret ederek sözlerine başladı.

Deus, “Bana göre maçın kilit anı kaçırdığımız penaltıydı. O penaltıdan sonra takım taktiksel konsantrasyonunu kaybetti. Rakibimiz de kalemize her gelişinde gol buldu.” diyerek takımının maç içindeki düşüşünün nedenini açıkladı.

İlk yarıdaki performanslarından memnun olmasına karşın ikinci yarıda oyundan düştüklerini belirten Joao de Deus, “İlk yarı iyi bir performans sergiledik. İkinci yarı ise bunun tam tersiydi. Sorumluluğu üstlenmeliyiz. Taraftarlarımızın mutsuz olduğunu anlıyoruz, biz de mutsuzuz.” diye konuştu.

Takım olarak problemlerinin farkında olduklarını da belirten Deus, önümüzdeki haftalarda toparlanmaya çalışacaklarını söyledi:

“Maç içinde yaşanan bir gelişme bir anda takımı olumsuz olarak etkileyebilir. Bunun bir açıklaması yok. Biliyoruz problemlerimizin neler olduğunu. İlk yarıda iyiyken ikinci yarı işler istediğimiz gibi gitmedi. Çalışıp, önümüzdeki maçları kazanmamız gerekiyor.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmanın en flaş performansına Nathan Redmond imza attı.

46. dakikada oyuna giren İngiliz oyuncu, attığı 1 gol ve yaptığı 3 asistle takımının bütün gollerinde pay sahibi olmayı başardı.