Beşiktaş Neftçi Bakü Engelini Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Neftçi Bakü Engelini Geçti

Beşiktaş Neftçi Bakü Engelini Geçti

Beşiktaş Neftçi Bakü Engelini Geçti

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi Üçüncü Ön Eleme Turu’nda 3-1’in rövanşında sahasında Neftçi Bakü’yü ağırladı.

36’ncı dakikada Emin Mahmudov’un golüyle 1-0 geri düşen ve ilk yarıyı bu skorla tamamlayan temsilcimiz, ikinci yarıda geri dönmeyi başardı.

Vincent Aboubakar, 57’nci dakikada kaydettiği golle eşitliği sağlarken galibiyet ise Jackson Muleka’nın 71’de attığı golle geldi.

Beşiktaş, karşılaşmayı 2-1 kazanarak toplamda 5-2’lik skorla UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu’nda Dinamo Kiev’in rakibi oldu.

“Daha İyi Olacağız”

Maç sonunda değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmaya iyi başlamalarına rağmen özellikle ilk yarıda istediklerini sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

“Bugün maça iyi, baskılı başladık. Ancak hücumda çok etkili olmadık. Daha fazla pozisyon yakalayabilirdik. Rakibimizin savunma yaparak çıkmasını bekliyorduk, orada da gol yememiz bizim için eksiydi.” diyen Güneş, buna karşın ikinci yarıda oyun üstünlüğünü aldıklarına vurgu yaptı:

“İkinci yarıda oyun üstünlüğü de skor üstünlüğü de bizde oldu. Maçı kazandık, seyircinin desteği, oyuncuların isteği önemli. Daha iyi olmamız gerektiğini biliyorum, daha iyi olacağız. Önümüzde 5 maç var. Yine 3 günde bir oynayacağız.”

“Ben Geldiğimden Beri Ödemelerde Aksama Yok”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç değerlendirmesinin ardından transfer süreci ve kulübün mali yapısıyla ilgili de fikirlerini paylaştı.

"Kulüplerin yürüyebilmesi için ekonomik, idari, teknik alanda iyi kararlar alıp, bunları uygulaması gerekiyor.” diyen Güneş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sezon başında transfer yaptık, sonra ödeyemedik. Sonrasında hocanın da camianın işi de zor olur. Beşiktaş'ta ben geldiğimden beri hiçbir personel, hoca, oyuncunun ödemesinde aksama yok. Bu dengeler bozulduğu zaman futbol oynanmaz. Bütün futbolcular transfer yaparken para istiyor. Gelen adam, parasını almadığı zaman biz niye almış oluyoruz? İşini iyi yapacak, biz de onu oynatacağız. Ekonomik olarak şu anda bir sıkıntımız yok. Transferler biraz pahalı ona da katılıyorum. Döviz yükseldi, bu eleştirimi de yaptım. Kimseyi de suçlamıyorum. Hem Türkiye'de hem dünyada bir dalgalanma var."

“Bizim Yönetim Belli Olmuyor”

Şenol Güneş, Beşiktaş’ta yönetimin transferde beklenmedik hamleler yapabildiğini de sözlerine ekledi. Güneş, basın mensuplarına seslenerek “Bizim yönetim belli olmuyor bazen hiç getirmiyor, sonra birden getiriyor. Ben de ayak uydurmaya çalışıyorum. Şimdi zannediyorum Chamberlain ve Rashica'dan sonra Bakhtiyar da gelecek. Siz daha iyi biliyorsunuz, ben sizden bilgi alayım bu gece gelecek mi? Bana yardımcı olun, kopya verin.” diye konuştu.

Transferde mutlaka bir stoper almak istediklerinin altını çizen Şenol Güneş, "Sayısal bir sıkıntımız var stoperde. Kadroda alternatif olarak Montero vardı. Zaten Montero ve Hasic ile ilgili konuştum. Kalsa da sayısal olarak sıkıntımız olacak. Bunları da açık açık konuştum. Yerli ve yabancı oyuncu almak zorundayız. Stoperde bir eksiğimiz var." dedi.

“Bizi Tanıyorlar”

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu’ndaki rakibi Dinamo Kiev’i de değerlendiren Güneş, Ukrayna ekibinin teknik direktörü Mircea Lucescu’nun kendilerini iyi tanıdığını belirtti:

"Lucescu; Türk futbolunu iyi tanıyan, değerli bir teknik direktör. Başarılı bir şekilde Dinamo Kiev'in başında. Onu tebrik ediyorum, turu geçtiler. Baktığınızda zor bir maç oynayacağız. Bizi tanıyorlar, iyi bir takımları var. Biz gruplara kalmak istiyoruz."

Şenol Güneş ayrıca takımın eksikleri hakkında da bilgi verdi. Deneyimli çalıştırıcı, yeni transferlerin takıma dahil olduğunu söylerken Cenk Tosun’un da ilerleyen günlerde aralarına katılacağını ifade etti:

"Rashica ve Chamberlain bugün antrenmana katıldı. Durumlarına bakacağız. Ona göre bu hafta veya gelecek haftaya değerlendireceğiz. Cenk de aynı şekilde.”