Beşiktaş Lugano’ya Evinde Yenildi

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Lugano’ya Evinde Yenildi

Beşiktaş Lugano’ya Evinde Yenildi

Beşiktaş Lugano’ya Evinde Yenildi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin ikinci hafta mücadelesinde sahasında İsviçre temsilcisi Lugano’yu ağırladı.

Rakibi karşısında Vincent Aboubakar’ın attığı gollerle 2-0’lık üstünlüğü yakalayan siyah beyazlılar, 61. dakikada Valentin Rosier’in gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı.

80’inci dakikaya 2-0 önde giren Şenol Güneş’in öğrencileri, 10 dakika içinde kalesinde 3 gol görerek karşılaşmadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı. Lugano’ya galibiyeti getiren goller; Ignacio Aliseda, Shkelqim Vladi ve Eric Bailly’den (kk) geldi.

“Çok Üzgünüz”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşma sonrasında mağlubiyeti değerlendirirken çok üzgün olduklarını vurguladı.

Şenol Güneş, “Üzgünüz, çok üzgünüz… Taraftarların önünde böyle bir mağlubiyet bize çok ağır darbe vurdu. Bunu kabul etmek lazım.” dedi.

Sonucun kabul edilemez olduğunun altını çizen deneyimli çalıştırıcı, “Oyuncularım ellerinden geleni gösterdiler, iyi başladılar. Rakibin direncini ve kompakt oyununu biliyorduk. 80. dakikaya kadar oyunun her bölümü lehimizeydi. Ancak son bölümde iyice geride kaldık, yorulduk da biraz. Kötü bir maç kaybettik. Tam tersine burada oyunla da sonuçla da iyi çıkacağımızı düşünüyorduk. Olmadı, üzgünüz. Sorumluluk benim, görevleri ben verdim. Son bölümde 10 kişi kalmamızın etkisiyle sıkıntılı bir dönem geçirdik. Hele 10 dakikada 2-0’dan 3-2 mağlup olmamız, kabul edilebilir bir şey değil.” diye konuştu.

“Görevi Ben Verdim”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, açıklamalarının devamında ise mağlubiyetin sorumluluğunu tamamen üstlendiğinin altını çizdi:

"Eksiklik varsa benim eksikliğim. Yönetim için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Bugün bu oyuncularla oyunumuz, bu maçı kazanmaya yeterliydi. Sadece çok üzgün olduğumu söyleyebilirim. Hakikaten taraftarlarımızdan özür diliyorum. Sahamızda bu duruma düşmek... Söylenecek söz yok.”

Kendisiyle oyuncuları arasında herhangi bir sorun yaşanmadığını da vurgulayan Şenol Güneş, oyuncularının toparlanması için destek istedi. Şenol Güneş, yaşanan bu durumu bir “travma” olarak değerlendirdi:

"Oyuncularla sorunum yok. Oyuncuların da bir sorunu yok. Bana yansıyan bir şey yok. Evet, eksiklerimiz var. Sıkıntılarımız olabilir. Bu sene son bölümlerde travma yaşadığımızı söyleyebilirim. Oyuncular da kendilerini zaman zaman yalnız hissediyor olabilirler. Toparlanmaları için her türlü desteği vermemiz lazım."

Şenol Güneş, siyah beyazlı taraftarların tepki göstermekte haklı olduğunu belirtirken yönetimi değil Beşiktaş’ı savunduğunu söyledi:

"Taraftarın tepkisi normal. Ben bu oyuncularla da iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyordum, olmadı. Yönetimi savunmak gibi bir durum yok, Beşiktaş'ı savundum. Eleştiri gelecek, bana da gelecek. Benim sorumluluğum. Bunların hiçbiri sahadaki oyunculara olumsuz etki yapmamasını isterim. Hiçbir mazeret bugünkü skoru savunmak için yeterli değil.”

"Bu bir travma. Bu Trabzon maçında da Adana maçında da oldu. Toparlanmak için sonuçlar gerekli. Kazanacağımızı düşünerek sahaya çıktık ama bazen işler ters gidiyor."