Beşiktaş, Konya’ya 3 Puanla Gidiyor

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş, Konya’ya 3 Puanla Gidiyor

Beşiktaş, Konya’ya 3 Puanla Gidiyor

Beşiktaş, Konya’ya 3 Puanla Gidiyor

Spor Toto Süper Lig’in 18.haftasında, kendi sahasında Kasımpaşa’yı konuk eden Beşiktaş, rakibini 2-1 mağlup etti.

Beşiktaş’ın gollerini 28.dakikada Cenk Tosun ve 45+6’da Wout Weghorst atarken ev sahibi Kasımpaşa’nın tek golünü 69.dakikada Ahmet Engin kaydetti.

Alınan bu sonuçla Beşiktaş puanını 29’a yükseltirken Kasımpaşa 18 puanda kaldı.

“Weghorst Yürekten Oynuyor”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kasımpaşa galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Oyuncularının elinden geleni yaptıklarını belirten tecrübeli teknik adam, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Top kayıplarımız çok fazlaydı. İki taraf da savaştı. Kasımpaşa’yı tebrik ediyorum. Kendi oyuncularımı da tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Şenol Güneş, Wout Weghorst’un attığı gol sonrasında yaptığı sevinçle ilgili de konuştu. Sevinci görmediğini belirten Güneş, “Ben görmedim, bilmiyorum. Bilmediğim konu hakkında da yorum yapamam. Weghorst bizim için önemli bir oyuncu. Oynadığı oyunla da bize katkı yaptı. Yürekten oynuyor. Kimin kalacağı veya geleceği ile ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Şu anda Konyaspor maçına hazırlanacağız.” dedi.

“Çalışmaya Ve Gelişmeye Devam Edeceğiz”

Beşiktaş mağlubiyeti sonrasında Kasımpaşa Teknik Direktörü Selçuk İnan açıklamalarda bulundu.

Selçuk İnan, “Oyuncularım adına üzgünüm. Sahada yapmaları gereken her şeyi yaptılar, çok iyi mücadele ettiler. 1 puanı hak etmiştik. Puan alamadığımız için üzgünüm. Aslında maç beklediğimiz gibi başladı. Beşiktaş’ın baskılı bir şekilde başlayacağını biliyorduk. Tam pozisyonlar bulmaya başladık ki bir oyuncumuzu kaybettik ve daha farklı bir planla oynamaya başladık, kazanabilirdik. Kaybettiğimiz için üzgünüm.” ifadelerini kullandı.

Kazanmak için gol atmak gerektiğini dile getiren genç çalıştırıcı, çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Selçuk İnan, “Futbolda kazanabilmeniz için gol atmanız lazım. Attığımızda 4-1 kazandık, atamadığımızda 2-1’e denk geldi. Üzgünüm, gerçekten çok üzgünüm. Çok çalışıyoruz, pozisyonlar da yakalıyoruz ama o topu o kaleye sokamayınca maalesef istatistik olarak yenilgi yazıyor. Biz çalışmaya ve gelişmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Selçuk İnan ağlarında gördükleri ilk golde hakem hatasının olduğunu belirtirken hakemler hakkında herkesi sağ duyulu olmaya davet etti. Kasımpaşa Teknik Direktörü şunları söyledi:

“Bu konuyla ilgili çok üzgün ve doluyum. Bu bir kural hatası değil ama çok net bir hakem hatası. Buna eminim. Bize de sezon başında hakemlerle ilgili eğitimler veriliyor. Hakemler çok büyük hatalar yapıyorlar ancak onlar da insan. O kadar büyük bir baskı altındalar ki bu tür hatalar olabiliyor. Böyle hatalar olunca da bizim canımız yanıyor. Herkesin biraz daha sağduyulu olmasını rica ediyorum.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Beşiktaş’ın Hollandalı golcüsü Wout Weghorst, sergilediği performansla Beşiktaş’ın hücum yollarındaki en etkili silahlarından biri olurken, güzel oyununu attığı golle süsledi.

Gedson Fernandes de günün öne çıkan oyuncularının başında geldi. Portekizli orta saha, hücum bölgesine yaptığı katkıyla günün iyi isimlerinden bir tanesi oldu.

Beşiktaşlı Mert Günok da bu karşılaşmada çok iyi bir performans göstererek takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Günok, hayati önem taşıyan iki kurtarışa imza attı.