Beşiktaş Kasımpaşa Deplasmanında 5 Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Kasımpaşa Deplasmanında 5 Golle Kazandı

Beşiktaş Kasımpaşa Deplasmanında 5 Golle Kazandı

Beşiktaş Kasımpaşa Deplasmanında 5 Golle Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Kasımpaşa ve Beşiktaş, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Yüksek tempo ve pozisyona sahne olan maçta Beşiktaş, ilk yarıyı Gedson Fernandes ve Cenk Tosun’un golleriyle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda futbolseverler tam 5 gol seyretme şansına sahip oldu. Beşiktaş, 49’da Vincent Aboubakar ile farkı üçe çıkardı ancak Kasımpaşa Aytaç Kara ile farkı tekrardan ikiye indirdi.

Normal sürenin sonlarına yaklaşılırken Tayfur Bingol ve Ryan Donk’un karşılıklı golleri, skoru 4-2’ye getirdi ve maç 4-2 sona erdi. Ancak hakemin maçın bitiş düdüğünün ardından aldığı uyarı, Beşiktaş’ın penaltı kazanmasını sağladı.

90+13.dakikada penaltı vuruşunu gole çeviren Atiba Hutchinson, Beşiktaş’ın maçı 5-2 kazanmasını sağladı.

Siyah beyazlılar, bu galibiyetle puanını 77’ye yükseltirken Kasımpaşa 43 puanda kaldı.

“Hala Üçüncüysek Hiçbir Şey Kazanmadık Demektir”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 5-2’lik galibiyetin ardından hedeflerine hala ulaşmadıklarını dile getirdi.

Tecrübeli teknik direktör, “Başarılı sonuçlar hedefe ulaşamadığınız zaman anlam teşkil etmiyor. Asıl hedef şampiyonluk ise ayrı. Kazandığımız her maç sonunda hala üçüncüysek bir şey kazanamadık demektir. Uzun zamandır kazanmamıza rağmen 3’ten yukarı çıkamadık. Avrupa garantimiz var. Bu oyunu devam ettirirsek iyi olacak. Sivas maçı ve Karagümrük beraberliği ve Antalyaspor maçı 9 puan kaybına neden oldu. Bu maçları kazansaydık, daha başka olurdu." ifadelerini kullandı.

“Bu Seneki Hedefimizi Gerçekleştirdik”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, 2022/23 sezonu için belirledikleri hedefe ulaştıklarını söyledi:

"Amacımız gol atıp oyuna ortak olmaktı. Takım oyunu oynamaya çalıştık. Ancak 5-2 mağlup olduk. Bu sürece kadar çok önemli maçlar oynadık. 4 maçta 10 puan topladık. Bu, bizim sıralamamızı belirledi. Son maçı kazanıp konumumuzu korumak istiyoruz. Çok önemli duruş gösterdi oyuncularımız. Bu seneki hedefimizi gerçekleştirdik. Gelecek yıl daha güçlü bir Kasımpaşa için çalışacağız."

 

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Beşiktaş adına takımının ikinci golünü kaydeden Cenk Tosun, Şenol Güneş yönetiminde 99.maçında 50.golünü atmış oldu.

Ayrıca son dakikadaki penaltı vuruşunda topu ağlara gönderen Atiba Hutchinson, 40 yaş 115 gün ile Süper Lig tarihinde gol atan en yaşlı yabancı oyuncu oldu.