Beşiktaş Kadıköy’de 10 Kişiyle Kazanıyor

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Kadıköy’de 10 Kişiyle Kazanıyor

Beşiktaş Kadıköy’de 10 Kişiyle Kazanıyor

Beşiktaş Kadıköy’de 10 Kişiyle Kazanıyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup ederek derbi tarihinin flaş sonuçlarından birine imza attı.

Nathan Redmond’un 1 gol atıp 3 asist yaparak yıldızlaştığı maçta diğer goller Cenk Tosun (2) ve Vincent Aboubakar’dan geldi.

51. dakikada Welinton’un kırmızı kart görmesiyle 1-0 gerideyken 10 kişi kalan Beşiktaş, maçı 1 kişi eksik kalmasına rağmen çevirdi.

Siyah beyazlılar böylece, Kadıköy’de kazandıkları son 3 maçı da 10 kişiyle tamamlamış ve rakibine 4’er gol atmış oldu.

“Kadıköy Panteri”

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbilerin en unutulmazlarından biri, iki takımı 17 Nisan 2005’te karşı karşıya getiren maçtı.

Tarihe geçecek bu karşılaşmada gol perdesini 26. dakikada, sonradan Fenerbahçe’de de forma giyecek olan Tümer Metin açmıştı.

Fabio Luciano ile 33’te eşitliği yakalayan Fenerbahçe, John Carew’in ilk yarının sonlarına doğru attığı golle bir kez daha geri düşmüştü.

Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza’nın skoru 2-2’ye getiren golünün ardından bu kez İbrahim Akın ile öne geçen Beşiktaş, dakika 80’de ise 10 kişi kalmıştı.

Derbi tarihinin en unutulmaz olaylarından biri de bu dakikada yaşanmıştı. Oyuncu değişiklik hakkı biten Beşiktaş, kalecisi Oscar Cordoba’nın atılmasının ardından eldivenleri Daniel Pancu’ya teslim etmişti.

Daniel Pancu, her ne kadar Alex de Souza’nın skoru 3-3’e getiren penaltısını kurtaramasa da kalan dakikalarda iyi bir performans sergilemişti. Pancu’nun kaledeki performansını taçlandıran ise 87.dakikada attığı golle Koray Avcı olmuş ve siyah beyazlılar 10 kişi kaldığı derbiyi kazanmıştı.

Bu derbiden sonra Daniel Pancu’ya “Kadıköy Panteri” lakabı verilmişti.

15 Yıl Sonra Aynı Skor

2005’te Daniel Pancu’nun damga vurduğu derbinin ardından Beşiktaş, 15 yıl boyunca Süper Lig’de Fenerbahçe ile oynadığı deplasman maçlarında galip gelemedi.

Siyah beyazlılar, rakibinin kendi evindeki namağlup serisini 29 Kasım 2020 tarihinde oynanan derbide bitirdi.

Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı mücadelede Vincent Aboubakar’ın golleriyle ilk 20 dakikayı 2-0 önde geçen Beşiktaş, Papiss Cissé’nin attığı gole engel olamamış ve soyunma odasına 2-1’lik skorla girmişti.

İkinci yarının 50. dakikasına gelindiğinde ise Cyle Larin, kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Buna karşın 10 kişi kaldıktan 3 dakika sonra Necip Uysal ile skoru 3-1 yapan Beşiktaş, farkı 2’ye çıkarmayı başarmıştı.

Fenerbahçe, Ozan Tufan’ın golüyle durumu 3-2’ye getirse de 88. dakikada N’Sakala’nın attığı gol galibiyeti perçinlemişti. Ozan Tufan’ın 90+7’de penaltıdan kaydettiği gol ise yalnızca farkı 1’e indirmeye yetmişti.