Beşiktaş İstanbulspor’u 3 Golle Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş İstanbulspor’u 3 Golle Geçti

Beşiktaş İstanbulspor’u 3 Golle Geçti

Beşiktaş İstanbulspor’u 3 Golle Geçti

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile İstanbulspor, 26.hafta mücadelesinde karşı karşıya geldi.

Siyah beyazlı ekibin 3-1 kazandığı maçta, ev sahibine galibiyeti getiren goller Cenk Tosun, Aboubakar ve Redmond’ın ayağından geldi.

Konuk ekip İstanbulspor’un tek golünü ise Lokilo kaydetti.

Beşiktaş, aldığı galibiyetle Süper Lig’deki puanını 49 yaptı ve üçüncü sıradaki yerini korudu.

İstanbulspor ise 3 maçlık galibiyet serisinin ardından kaybederek 24 maçta 24 puanda kaldı.

“Becerili Oyuncularımızı Kullanamadık”

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, gösterilen performanstan memnun olmadığını belirtti.

Takımın yaptığı hatalardan bahseden tecrübeli teknik direktör, “Pas yüzdemiz, orta yüzdemiz düşündüğümüzün altındaydı, top kayıplarımız vardı. 40 taneye yakın orta yaptık ama isabet sağlayamadık.” dedi.

Maç öncesinde oyun hakkındaki düşüncelerinde haklı çıktığını belirten Güneş, “Oyun beklenen şekilde başladı. İstanbulspor, kendi sahasında kalıp kontraya çıkmayı düşünüyordu. İkinci yarı buna izin vermedik ancak rakip sahaya çok yavaş gittik. Ortaları ve oyun hızını daha iyi yapmamız lazımdı. Dikine paslar daha etkili olabilirdi. Rakibe şut da atamadık. 2’ye 1, 1’e 1 de kullanamadık. Becerili oyuncularımızı da tam kullanamadık.” diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0’dan sonra takımının gösterdiği reaksiyondan memnun olmadığını da belirtti:

“İkinci yarı ikinci golün gelmesi, atılan bir şutun sonucunda oldu. Bu golden sonra oyunun daha rahat olması gerekirken 2-0’dan sonra rakibin kontraya çıkmasına izin vermek bana tuhaf geldi. İstanbulspor 0-0’da yapamadıklarını 2-0’da yaptı.”

“Golden sonra oyundan koptuk ama 80’den sonra yine toparladık. Alex çok önde kaldı, Gedson da sağa sola deplase oldu. Hem Alex’in hem Redmond’un daha iyi şeyler yapmasını bekliyordum.”

Buna karşın alınan galibiyetten memnun olduğunu belirten Şenol Güneş, “İyi taraflardan bir tanesi 3 puan almaktı. Şartlar ne olursa olsun hak ettiğimiz bir maçtı. İstanbulspor çok kötü bir takım değil. Biz Sivas’a kaybettik, onlar 3 tane attılar.” ifadelerini kullandı.

“Kaleciniz Daha İyi Oynamalı”

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise maçın ardından takımının performansını övdü. Buna karşın genç teknik direktör, kalecisi Jensen’den daha iyi bir performans beklediğini de belirtti:

“İstanbulspor olarak biz bugün gayet iyi savunduk. Bir iki tane hızlı hücumda şans bulduk. Ancak yine korner yine… Yani bu tip maçlarda kaleciniz biraz daha iyi oynamalı. İki tane direkten dönen topu var Beşiktaş’ın. İki tane çok kaliteli gol var, bence ikisinde de kurtarılabilecek pozisyonlar. Onun dışında ne var?”

Topu siyah beyazlı ekibe vermeyi planladıklarını belirten Fatih Tekke, “Top Beşiktaş’taydı evet. İstanbulspor olarak bizim risk aldığımız bir dönem vardı. Ön alan baskısı yaptık, iki kez rakibin hata yapmasını sağladık. Bir tanesi gol oldu, diğer Emir’in savunmada yapılan hatayı değerlendiremediği %100 bir pozisyon vardı. Artı olarak bir de tartışılan penaltı pozisyonu… Zaten burada bizim takımla ancak bu kadar olabilirdi. Oyuncularım çok ciddi efor sarf ettiler, hepsinin ayağına yüreğine sağlık.” diye konuştu.

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, son olarak maçın kırılma anının ise Emir Kaan Gültekin’in kaçırdığı pozisyon olduğunu söyledi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Beşiktaş’ın 3-1 kazandığı mücadelede Vincent Aboubakar, oynadığı futbol ve attığı golle öne çıktı.

Kamerunlu oyuncuya performanslarıyla Cenk Tosun ve oyundan çıktığı bölüme kadar Rachid Ghezzal da eşlik etti.

İstanbulspor’da ise takımının tek golünü atan Lokilo’nun performansı, puan için yeterli olmadı.