Beşiktaş’ın Konferans Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş’ın Konferans Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Beşiktaş’ın Konferans Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Beşiktaş’ın Konferans Ligi’ndeki Rakiplerini Tanıyalım

Ülkemizi bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil edecek iki takımdan biri olan Beşiktaş, Konferans Ligi grup kurasına 3.torbadan dahil oldu.

Siyah beyazlı temsilcimiz, D Grubu’nda Belçika temsilcisi Club Brugge, Norveç temsilcisi Bodo Glimt ve İsviçre’den Lugano ile eşleşti.

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’ndaki rakiplerini inceleyelim.

Club Brugge

2022/23 sezonunu Belçika Ligi’nin dördüncüsü olarak bitiren Club Brugge, sırasıyla Aarhus, Akureyri ve Osasuna’yı geçerek Konferans Ligi gruplarına birinci torbadan dahil oldu.

Yeni sezona ligde 5 maçta 10 puanla başlayan Club Brugge, iç saha maçlarını Jan Breydel Stadyumu’nda oynuyor.

Kadro değeri 124.45 milyon € olan Club Brugge, UEFA Konferans Ligi’nin en değerli 6.kadrosu olarak göze çarpıyor. Beşiktaş ise 7.sırada yer alıyor.

Skov Olsen, Buchanan, Onyedika, Meijer ve Vanaken gibi önemli futbolculara sahip olan Club Brugge, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer almış ve gruptan çıkarak son 16 turunda Benfica’ya elenmişti.

Beşiktaş, Club Brugge ile 21 Eylül’de deplasmanda ve 30 Kasım’da İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

Bodo Glimt

Beşiktaş’ın yer aldığı D Grubu’na ikinci torbadan dahil olan takım ise Norveç ekibi Bodo Glimt oldu.

Konferans Ligi elemelerinde sırasıyla Bohemians, Pyunik Erivan ve Sepsi’yi eleyen Bodo Glimt; grup kurasına ikinci torbadan girmeye hak kazandı.

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu üçüncü tamamlayarak Konferans Ligi’ne düşen Bodo Glimt, eleme turunda Lech Poznan’a mağlup olmuştu.

30.15 milyon € kadro değeri bulunan Norveç ekibi, maçlarını Aspmyra Stadyumu’nda oynuyor.

Bodo Glimt, güncel olarak Norveç Ligi’nin 45 puanla lideri konumunda yer alıyor. Bodo Glimt, 2022’de olduğu gibi Konferans Ligi’nde ilerlemek istiyor.

Beşiktaş, 26 Ekim’de Norveç’te ve 9 Kasım’da İstanbul’da Bodo Glimt ile karşı karşıya gelecek.

Lugano

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nda karşılaşacağı son takım ise Lugano oldu. İsviçre temsilcisi Lugano, iç saha maçlarını 5 bin kişi kapasiteli Cornaredo Stadyumu’nda oynuyor.

D Grubu’nun kadro değeri olarak en düşük değerli takımı olan İsviçre temsilcisi Lugano’nun 24.16 milyon € değerinde bir kadrosu bulunuyor. Lugano’nun kadrosuna 3 milyon €’nun üzerinde piyasa değeri olan yalnızca 2 futbolcu yer alıyor. Bu isimler, Ignacio Aliseda ve Zan Celar olarak sıralanıyor.

Bu sezon İsviçre Ligi’nde oynadığı ilk 5 maçtan 9 puan çıkaran Lugano, Avrupa Ligi play-off turunda Union Saint-Gilloise’a elenerek Konferans Ligi’ne düştü.

Geçtiğimiz sezonu İsviçre üçüncüsü olarak tamamlayan Lugano, bu sezon hem lig hem de Avrupa heyecanı yaşayacak.

Beşiktaş, Lugano ile 5 Ekim’de İstanbul’da ve 14 Aralık’ta İsviçre’de karşılaşacak.