Beşiktaş İle Fenerbahçe Sessiz Maçta Puanları Paylaştı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş İle Fenerbahçe Sessiz Maçta Puanları Paylaştı

Beşiktaş İle Fenerbahçe Sessiz Maçta Puanları Paylaştı

Beşiktaş İle Fenerbahçe Sessiz Maçta Puanları Paylaştı

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Süper Lig’in 8’inci haftasında Vodafone Park’ta karşı karşıya geldiler.

İki takımın da 3 puan hedefiyle çıktığı karşılaşmada 90 dakika sonunda gol sesi çıkmadı ve taraflar 1’er puanı paylaştılar. Böylece Süper Lig’de 1994/95 sezonundan sonra ilk kez Beşiktaş’ın evinde oynadığı bir Fenerbahçe derbisinde gol sesi çıkmadı.

Bu sonucun ardından ev sahibi Beşiktaş, 15 puanla Süper Lig puan tablosunun 8’inci basamağında yer alırken Fenerbahçe ise 14 puanla ezeli rakibini takibini sürdürdü ve 7’nci sırada konumlandı.

“Şansa İhtiyacımız Vardı”

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerian Ismael, derbi maçı öncesinde yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuştu. Fransız teknik direktör, gol yollarındaki şansızlıktan yakındı:

"Zor bir maç oldu. Galibiyeti alamadığımız için üzgünüz. İkinci yarı daha güçlü bir oyun oynadık, son 15-20 dakikalık süreçte gole daha yakın olan taraftık. Bazen top girmiyor, bu noktada şansa da ihtiyacınız var. İstediğimiz her şeyi yaptığımızı söyleyebilirim ama zor bir maçtı. Taktiksel anlamda çok şey yaşandı. Oyunun özellikle son bölümünde kontrol bizdeydi. Her şeyi yaptık, gol hariç."

“İyi Değildik Diyemem”

Maç sonu röportajında maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise genel anlamda oyundan memnun olduğunu karşılaşmanın iki takım açısından da zorlu geçtiğini belirtti:

"Defansif anlamda iyi organize olan bir takıma karşı oynadık. Defansif olarak biz de iyiyiz. Ligin en çok gol atan takımı olmamıza rağmen bu her zaman gol atacak durumda değiliz, gol atamadık diye ofansif anlamda iyi değildik de diyemem. Ne Beşiktaş için ne de Fenerbahçe için iyi bir sonuç değil. Fenerbahçe, ilk 70 dakikada daha iyi olan taraftı ama Beşiktaş, son 15-20 dakikada bizden daha iyiydi."

Derbinin Dikkat Çeken Performansları

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde golsüz beraberlik

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi mücadelesinde ev sahibi ekip adına, özellikle maçın son bölümünde, Wout Weghorst performansıyla öne çıktı.

Üst üste pozisyonlarda topu filelerle buluşturamayan oyuncunun bir topu da direkten döndü. Öte yandan Beşiktaş’ın savunma oyuncuları da rakiplerine fırsat vermeyerek günün iyi performanslarından bazılarını sergilediler.

Konuk ekip Fenerbahçe’de ise Ferdi Kadıoğlu dikkat çekici bir performans ortaya koydu. Sağ kanatta zaman zaman etkili olan Ferdi Kadıoğlu’na sol kanattan taşıdığı toplarla Beşiktaş kalesinde etkili olmayı hedefleyen Enner Valencia da katıldı.

Öte yandan tıpkı Beşiktaş’ta olduğu gibi Fenerbahçe’de de savunma oyuncuları görevlerini büyük ölçüde yerine getirdiler.