Beşiktaş’ı Avrupa’da Aboubakar Taşıyor

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş’ı Avrupa’da Aboubakar Taşıyor

Beşiktaş’ı Avrupa’da Aboubakar Taşıyor

Beşiktaş’ı Avrupa’da Aboubakar Taşıyor

UEFA Konferans Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş, gruplara kalmak için mücadelesini sürdürürken siyah beyazlı ekipte eleme turlarına damga vuran isim Vincent Aboubakar oldu.

Konferans Ligi’nde sırasıyla Tirana ve Neftçi Bakü’yü eleyen temsilcimiz, son olarak play-off turunun ilk maçında Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi ve deplasmanda oynadığı maçı 3-2 kazandı. Bu galibiyete performansıyla damga vuran Aboubakar da golünü attı.

Neftçi ve Tirana’yı da Boş Geçmedi

Ukrayna’da süren savaş nedeniyle Kiev yerine Romanya’nın başkenti Bükreş’te oynanan maçta takımının ilk golünü kaydeden Aboubakar, 1. ve 2. ön eleme turlarını da boş geçmedi. 31 yaşındaki yıldız futbolcu, İstanbul’daki Tirana maçında 1 asist yaparken Beşiktaş’ın 2-0 kazandığı rövanşta ise 1 gol kaydetti.

Aboubakar, Neftçi eşleşmesinin her iki maçında da birer gol kaydederek Beşiktaş’ın turları geçmesine büyük bir katkı sağladı.

Beşiktaş’ta Üçüncü Dönemini Geçiriyor

İlk olarak 2016/17 sezonunda Porto’dan kiralık olarak Beşiktaş’ta oynayan Aboubakar, kulübüyle birlikte üçüncü dönemini geçiriyor.

Daha önce iki kez takımdan ayrılan Aboubakar, Porto’ya döndükten sonra 2020/21 sezonunda yeniden Süper Lig’de mücadele etmişti. İkinci ayrılığında Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’ın yolunu tutan golcü futbolcu, 2022/23 sezonu sürerken bir kez daha Beşiktaş’a imzasını attı.

Bu üç dönemde Beşiktaş’ta toplam 90 maça çıkan Aboubakar, 52 gol atıp 12 asist ile oynadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in vazgeçilmezi haline gelen oyuncu, kulübünde 2 Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası kazandı.