Beşiktaş Hatay Deplasmanından Eli Boş Dönüyor

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Hatay Deplasmanından Eli Boş Dönüyor

Beşiktaş Hatay Deplasmanından Eli Boş Dönüyor

Beşiktaş Hatay Deplasmanından Eli Boş Dönüyor

Süper Lig’de 11.haftanın kapanışında Atakaş Hatayspor, sahasında Beşiktaş’ı konuk etti.

Wout Weghorst’un dakika 1’de bu sezonun en erken golünü attığı karşılaşmada ev sahibi ekip rakibine Ze Luis ile karşılık verdi. Ze Luis, Atakaş Hatayspor kariyerinin ilk golünü 50.dakikada attı.

Bu golün ardından uzun süre 1-1 beraberlikle giden karşılaşmada eşitliği bozan ise dakikalar 90’ı gösterdiğinde Kaan Kanak oldu. Atakaş Hatayspor, bu golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı ve puanını 10’a çıkardı.

Beşiktaş ise 19 puanda kaldı ve son 6 haftadaki 5.puan kaybını yaşadı.

Atakaş Hatayspor, rakibini ağırladığı son 3 maçta da puan alarak Süper Lig tarihinde 3+ kez konuk edip yenilmediği ekipler arasına Alanyaspor’un ardından Beşiktaş’ı da ekledi.

Maç öncesinde güncel olarak Süper Lig’de deplasmanlardaki en uzun süreli namağlup serisine sahip olan (8 maç) Beşiktaş’ın bu serisi de sona erdi.

“İçinizdeki İyi Papağanı Dinleyin Dedim”

Hatayspor konuk ettiği Beşiktaş'ı yendi

Maç sonrasında yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Atakaş Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel, galibiyetin planları neticesinde geldiğini söyledi:

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Hakikaten ihtiyacımız olan bir galibiyetti. Bugün Beşiktaş’ın nasıl bir camia olduğunu biliyorum. Bu ülkenin en büyük kulüplerinden bir tanesi, bunu kimse inkar edemez. Ama bizim artık rakibimiz kim olursa olsun kazanmamız gerekiyordu. Aslında bakıldığında oyunun planlamasını da aynen bu şekilde oynadığımız bir maç oldu. Nasıl düşündük? İki devre düşündük ama 45-45 değil. 60 ve 60’tan sonra diye düşündük. Çünkü Beşiktaş’ın son 5 haftaya baktığımızda 60.dakikadan sonra düştüğünü çok bariz bir şekilde görebiliyordunuz. İlk 15-20 dakika, 30 dakika bir baskıları vardı bunları da biliyorduk.”

Oyuncularının maç öncesinde söylenenleri yaptığını ifade eden Volkan Demirel, futbolcularını birer arkadaş gibi gördüğünü ifade etti ve takımın kendisinden önce özgüven problemi yaşadığının altını çizdi:

“Çok erken yediğimiz bir gol takımın bu gole reaksiyonu da çok iyi oldu. Neticesinde ikinci yarıda bulduğumuz gollerle maçı kazanmasını bildik. Şu anda kafam sevinçten mutluluktan şişti. O yüzden ben tüm arkadaşlarımı -ki onları oyuncu olarak görmüyorum hepsi benim arkadaşım, kardeşim- tebrik ediyorum.”

“Son dakikada duran top organizasyonunda mesela. Söylediğimiz, çalıştığımız her şeyi yaptılar. Neticesinde çalışılmış bir maçı kazandık o yüzden çok mutluyum. Oyuncuların güven eksikliği var. Yoksa hem bireysel hem bölgesel olarak çok yetenekli oyuncular var. Ama tabii ki ilk 6 haftanın vermiş olduğu bir özgüven eksikliği vardı. Ben de bunlara dayanarak oyuncularımı ön plana çıkarmaya çalıştım. Herkesin içinde iki tane papağan vardır. Bir tanesi iyi konuşur, bir tanesi kötü konuşur. Ben iyi konuşan papağanı dinleyin ve ne yaparsanız yapın kazanmak için oynayın diyorum. Onlar da bana inandıklarını gösteriyorlar ben de çok güveniyorum. Bu iş zaten karşılıklı güven ilişkisinden geçer.”

“Baktığınızda bugün Ze Luis, 2 senedir futbol oynamıyor ama biz onu zaman zaman konuşarak, mental olarak bu maça kadar hazırladık. Planımız aslında buydu ve bugün çıkıp golü de attı. İnşallah çıkıp daha da gol atacak. Yani düşündüğümüz, planladığımız her şeyi uyguladılar o yüzden hepsine teşekkür ediyorum.”

Volkan Demirel son olarak Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael ile maç sonunda yaşadıkları gerilim hakkında da konuştu:

“Taçı bize vermesi gerekiyordu rakibin. Orada teknik direktör ben olsam rakibe vermesini söylerim. Orada bir müdahale etmesi gerekirdi eğer bu takımın teknik direktörüyse. Müdahale etmedi. Sadece oradaki tepkimi dile getirmeye çalıştım. Çünkü hakikaten zor durumdayız, kazanmamız gerekiyor. Ve bu şekilde bir Beşiktaş taraftarı onlara verdiğiniz topu size bu şekilde iade etmez. Burada yanlış olduğunu düşündüğüm için hocaya tepkimi gösterdim.”

“Beşiktaş’ta Oynamanın Ne Olduğunu Anlamaları Gerekiyor”

Takımının 2-1’lik skorla mağlup olduğu karşılaşma sonrasında maçla ilgili görüşlerini aktaran Valerien Ismael, oyuncuların beklentilerin altında kaldığını söyledi:

“Bu performans, özellikle maça bu şekilde başladıktan sonra kabul edilemez. İkinci yarıdaki performansımız da özellikle beklediğimiz gibi olmadı. Sorumluluk alıyorum ama bazı oyuncularımızın da Beşiktaş’ta oynamanın ne olduğunu daha iyi anlaması gerekiyor. Mantalite anlamında özellikle ikinci yarıda elimizden geleni vermediğimizi hissediyorum.”

Futbolcularının Beşiktaş’ta oynamanın anlamını fark etmeleri gerektiğinin altını çizen Valerien Ismael, “Durumu analiz edeceğiz. Şok edici bir durum tabii ki bizlerin de beklemediği bir durumdu bu. Galibiyet için gelmiştik ki maça da aynı şekilde başladık. Oyun içerisinde gelişen iki üç durumdan sonra kontrolü kaybeder gibi olduk. Yeterince agresif değildik. Mantalitemiz genel itibariyle benim hiç istediğim gibi değildi. Yine söylüyorum oyuncu tarafından Beşiktaş’ta oynamanın ne anlama geldiğini anlamamız gerekiyor.” diye konuştu.

Dele Alli ve Muleka ile ilgili soruya takımı işaret ederek cevap veren Fransız teknik direktör, sözlerini bu maçta yaptıklarını analiz edeceklerini belirterek bitirdi:

“Bu tamamen performansla ilgili bir konu. Bazı oyuncularımız üzerine düşünürsek bunun yeterli olmadığını söyleyebilirim. 1-2 futbolcu özelinde değil, genel beklentimiz daha fazla. Herkesin kendi sorumluluğunu alması gerekiyor. Ben de kendi sorumluluğumu alıyorum. Futbolcunun görevi saha içidir. Saha içindeki performansın karşılığının Beşiktaş’ta oynamanın karşılığıyla denk gelmesi gerekir.”

“Şu anda bir sonraki maçtan ziyade oturup bu maçı analiz edeceğiz. Kaybetmeyi beklemiyorduk. Biz Beşiktaş’ız. Kazanmamız gereken bir maçtı. Öncelikle analiz edeceğimiz bu maç olacak.”

Karşılaşmanın Dikkat Çeken Performansları

Atakaş Hatayspor’un rakibini 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada, oyuna sonradan girerek galibiyet golünü kaydeden Kaan Kanak, takımına 3 puanı getirerek Hatay ekibi için öne çıkan oyuncu oldu.

Beşiktaş’ta ise takımının tek golünü atan ve performansıyla dikkat çeken Wout Weghorst öne çıktı.