Beşiktaş Galibiyet Serisini Sürdürdü

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Galibiyet Serisini Sürdürdü

Beşiktaş Galibiyet Serisini Sürdürdü

Beşiktaş Galibiyet Serisini Sürdürdü

Spor Toto Süper Lig’in 20.hafta mücadelesinde Yukatel Kayserispor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Beşiktaş 2.dakikada Nathan Redmond ve 42.dakikada Salih Uçan’ın attığı gollerle sahadan 2-0 üstünlükle ayrılarak Süper Lig’de üst üste 4.galibiyetini elde etti.

Beşiktaş’ta Valentin Rosier 90+4.dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 35’e yükseltirken Yukatel Kayserispor 26 puanda kaldı.

“Hem Hakem Hem De Zemin Sıkıntılıydı”

Alınan galibiyetin ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş açıklamalarda bulundu. Güneş, “Sonuç ne olursa olsun taraftarımızın takıma olan desteği üst düzeyde. Onları mutlu etmek istiyoruz. Bugün de kazanmak için sahaya çıktık. Çağdaş hoca da çok iyi futbol oynatıyor. Bugün zemin çok müsait değildi ancak yine de kendi oyunumuzu rakibe kabul ettiren bir oyun oynadık.” diye konuştu.

Deplasmanda kazanmanın önemini vurgulayan tecrübeli teknik adam, “2 gol bulduk ama daha fazlasını bulabilirdik. Gol yememek ve deplasmanda kazanmak bizim için önemliydi ve bunları arttırmamız gerek. Aboubakar’ın da moral açısından iyi bir desteği oldu. Takım olarak inanç ve sabır ortaya koyarsak başarılmayacak bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Hakem Mete Kalkavan’ın yönetiminden memnun olmadığını da sözlerine ekleyen Güneş, “Bugün 3 oyuncumuzu kaybettik. Eleştiri bazında söylemiyorum ama 10 tane rakibin, 20 tane bizim faulümüz var. Böyle durumlar oyunu etkiliyor. Aynı pozisyonda rakip sarı kart görmüyor ve bizim oyuncumuz görüyorsa, biz kararları neye göre yorumlayacağız? Maça çıkmadan önce tahtaya saha ve zemin yazdım. Maalesef ikisi de sıkıntılıydı.” şeklinde konuştu.

“Zemine Acilen Bir Çözüm Bulmalıyız”

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Zeminin azizliğine uğradıklarını dile getiren Atan, “Hafta içi burada bir kupa maçı oynadık ve bu yüzden sahamız bugün çok kötüydü. Oyunu geriden kurmayı seven bir takım olarak kendi ayağımıza sıkmış gibi olduk. Buna acilen bir çözüm bulmalıyız.” diye konuştu.

Oyun anlamında iyi bir performans ortaya koyduklarını belirten genç çalıştırıcı, “İstatistiksel olarak her anlamda üstün olduğumuz bir maçtı ama bunu üretkenliğe dönüştüremedik. Şenol hoca ve Beşiktaş’ı kutluyorum. Eksik oyuncularımızın yokluğu bizim için önemliydi, onları aramadık dersek yalan olur ama mevcut oyuncularımız da bugün gayet iyi mücadele ettiler. Zemine rağmen en iyi oyunumuzu oynamaya çalıştık.” diyerek sözlerini tamamladı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Beşiktaş’ta Nathan Redmond attığı gole ek olarak Beşiktaş’ın hücum yollarında da etkili oldu ve şık performansıyla ön plana çıktı.

Öte yandan siyah beyazlılarda Salih Uçan da bugün sergilediği oyunla ön plana çıktı. Savunma ile hücum bağlantılarında sorumluluk alan Uçan, takımının 2.golünün de sahibi oldu.