Beşiktaş Galibiyet Serisini Noktaladı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Galibiyet Serisini Noktaladı

Beşiktaş Galibiyet Serisini Noktaladı

Beşiktaş Galibiyet Serisini Noktaladı

Spor Toto Süper Lig’de son 5 haftayı galibiyetle kapatan Beşiktaş, 21. haftada VavaCars Fatih Karagümrük’e konuk oldu.

Siyah beyazlı ekip Cenk Tosun’un attığı golle ilk yarıyı önde kapatsa da ev sahibi ekip Ozdoev’in golüyle beraberliği yakaladı.

90 dakika boyunca iki takım adına da başka gol olmayınca taraftar 1 puanı paylaştı.

Bu skorla, VavaCars Fatih Karagümrük’ün Spor Toto Süper Lig’deki beraberlik serisi 4 maça çıktı.

Teknik direktör Şenol Güneş’in ekibi, deplasmanda aldığı beraberlikle puanını 39’a çıkardı. Öte yandan Andrea Pirlo’nun takımı ise puanını 23 yaptı.

“Yorgunluk Var Diye Kabul Ediyorum”

Maç sonrasında yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sonuçtan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Takımının beklediği kadar tempolu oynamadığını vurgulayan Şenol Güneş, "Kazanmamız gereken, daha iyi, hızlı ve tempolu oynamamız gereken bir maçtı. Rakibin üstüne gittiğimizde etkili olmamız gerekiyordu.” diye konuştu.

Geçtiğimiz haftayı bay geçen VavaCars Fatih Karagümrük’ün kendilerine göre daha çok dinlendiğini söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü, “3 günde bir maç oynadığımız bir dönemdeyiz. Onlar buraya oynamadan gelmişti. Tempolu oynayamadık bu da rakip için avantaj oldu. Bugünü genel bir yorgunluk var diye kabul ediyorum. Yediğimiz golden sonra tepki gösteremedik. Golden sonra daha rahat olmamız gerekirken düşündüğümüzü gerçekleştiremedik." dedi.

Şenol Güneş, rakibin oyun anlayışına göre stratejiler geliştirdiklerini ancak bunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi:

"Oyun anlayışımız ya topa sahip olarak ya da rakibi kendi sahamıza getirmeden oynamamızı gerektiriyordu ama bunu başaramadık. Bu tip takımlara karşı tempolu, hızlı, baskılı oynamanız gerekiyor. Bizim bunu yeteri kadar yaptığımız söylenemez."

Şenol Güneş son olarak İstanbul’da deplasman maçı oynamanın avantajından yararlanamadıklarını da belirtti:

"Bize göre üst üste iki deplasmandan birinin İstanbul'da oluşu bir avantaj olacaktı. Bugün kaybettiğimiz 2 puan var, bunun için üzgünüz."

“Yine Kazanamadık”

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo ise maç sonunda oyundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken beraberlik serisine de değindi:

"Öz güvenimiz her geçen hafta artıyor. İyi bir maç çıkardık, performanstan tatmin oldum. 1 puanı aldık ama maalesef yine kazanamadık."

Andrea Pirlo ayrıca son dönemde adı transferde sıkça anılan Fabio Borini için de düşüncelerini ifade etti. Vatandaşını takımda tutmak istediklerini anlatan Pirlo, "Fabio çok önemli bir oyuncu. Gitmesini istemediğimiz oyunculardan biri, umuyoruz ki bizimle beraber kalır." diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Ev sahibi VavaCars Fatih Karagümrük adına maçtaki tek golde asistin sahibi olan Fabio Borini, performansıyla öne çıktı.

Takımının gol yollarındaki en etkili oyuncusu olan İtalyan forvet, Süper Lig’de bu sezonki 8. asistini Ozdoev’e yaptı.

Diğer yandan Beşiktaş’ta ise teknik direktör Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle performansını arttıran Cenk Tosun, bu haftayı da boş geçmedi.

Cenk Tosun, bu sezon Şenol Güneş yönetiminde çıktığı 9. maçında 8. golünü kaydetti.