Beşiktaş Galibiyet Serisini 5 Maça Çıkardı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Galibiyet Serisini 5 Maça Çıkardı

Beşiktaş Galibiyet Serisini 5 Maça Çıkardı

Beşiktaş Galibiyet Serisini 5 Maça Çıkardı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta mücadelesinde sahasında ağırladığı Bitexen Giresunspor’u 3-1 mağlup etti.

Karşılaşmada ilk gol, deplasman ekibi Bitexen Giresunspor’dan geldi. Takımını Vodafone Park’ta 1-0 öne geçiren Rijad Bajic, Giresunspor tarihinde ligde 10 gole ulaşan ilk yabancı futbolcu oldu.

Rijad Bajic’in kaydettiği golle 1-0 geriye düşen Beşiktaş, 39’uncu dakikada Aboubakar’ın penaltıdan attığı golle eşitliği sağladı.

45+5’te bir kez daha sahneye çıkan Aboubakar, takımının soyunma odasına 2-1’lik skorla gitmesini sağladı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf ev sahibi Beşiktaş oldu. 54. dakikada son haftaların formda ismi Nathan Redmond ile skoru 3-1’e getiren Beşiktaş, 3 puanı 3 golle almış oldu.

Beşiktaş, bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig’deki galibiyet serisini 5 maça çıkardı ve lider Galatasaray ile (bir maç eksik) puan farkını 8’e indirdi.

“Depremzedelere Destek Olabilirler”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bitexen Giresunspor’u 3-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Maçta favori olduklarını hatırlatarak sözlerine başlayan tecrübeli çalıştırıcı, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Kağıt üstünde biz favoriydik. Bir mucizeye, bir sürprize izin vermememiz gerekiyordu. Rakibimiz Giresunspor; dirençli, inançlı, oyunu asla bırakmayan bir takım. Biz oyuna iyi başladık ancak daha sonra rakip %100 tempoyla hem iyi çıkışlar yaptı hem agresif oynayıp toplar kazandı. Biz o dönemde bocaladık, Cenk’in çıkışıyla da bu devam etti. Ancak kısa sürede toparlanıp 0-1’den sonra 3-1 öne geçmek bizim için olumluydu.” sözleriyle karşılaşmayı değerlendirdi.

Galibiyete rağmen daha iyi oynayabileceklerini belirten Şenol Güneş, “Top kayıplarımız fazla oldu, daha iyi oynayabilirdik. Ancak oynadığımız oyunla da galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum.” dedi.

Başta Nathan Redmond olmak üzere oyuncularının yükselen performanslarıyla da ilgili konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, çalışmanın öneminden bahsetti:

“Çalışan oyuncunun değeri de her şeyi de yükselir. Bütün mesele çalışmak. Bu tüm oyuncular için geçerli. Takımdaki tüm oyuncular, kendi performanslarının üstüne çıkmadıktan sonra burada olmalarının bir anlamı yok. Buna çalışmak gerekiyor. Zaman zaman bocalayan olabiliyor, bunları da toparlayacağız inşallah.”

Şenol Güneş, takımının önümüzdeki hafta oynayacağı iki maç ile ilgili de konuştu. Özellikle Vodafone Park’ta Atletico Madrid ile depremzedeler yararına yapacakları maça dikkat çeken Güneş, taraftarları stadyuma davet etti:

“Pazar günü Trabzonspor ile maç yapacağız. Onlar büyük bir takım, büyük bir kulüp, geçen senenin şampiyonu. Ancak ondan önce çarşamba günü çok özel bir maç yapacağız, ona hazırlanmamız gerekiyor. Bu çok özel bir durum. Biliyorsunuz çok insanımızı kaybettik, onlara tekrardan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

“Atletico Madrid’e tekrar çok teşekkür ediyorum bu çok önemli bir jest. Biz de buna kulüp olarak katkı yapmak durumundayız. Ben taraftarlarımızı da buraya davet ediyorum. Hem iki güzel takımı izleyip hem de depremzedelere destek olabilirler. “

“Gücümüz Yetmedi”

Bitexen Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş ise maçın ardından şunları söyledi:

“İlk 30-40 dakika istediğimiz şeyleri sahaya yansıttık, çok fazla alan vermedik Beşiktaş’a. Yakaladığımız pozisyonlar vardı, öne de geçtik. Fakat 1-0’dan sonra oyununu dengesi bozuldu, geniş alanda yakalandık. Beşiktaş’ın hücum yönü çok güçlü, bundan faydalandılar. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Oyunun genelinde iyi oynadık, berabere kalabilirdik. 1-0’dan sonrasını iyi oynayabilsek kazanabilirdik.”

Ligdeki rakiplerinin puan kaybettikleri haftalarda kazanmanın çok önemli olduğunun altını çizen Hakan Keleş, “Sonuçta deplasmanda Beşiktaş gibi güçlü bir takıma karşı istediğimiz sonucu alamadık. Önümüzde Sivas maçı var ona hazırlanacağız. Rakiplerimizin puan kaybettiği maçtı kazanmak istiyorduk burada. İlk yarı istediklerimizi sahaya yansıttık ama sonucu getiremedik.” diye konuştu.

Hakan Keleş son olarak, 3-1 mağlup oldukları rakiplerinin kalite ve form olarak kendilerinden önde olduğunu belirterek “Koşu ve mücadele kısmında elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Ancak hem kadro kalitesi hem seyirci hem de moral olarak müthişler. Gücümüz çok fazla yetmedi diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Beşiktaş’ın Bitexen Giresunspor’u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada takımının galibiyetine 2 golle katkı sağlayan Vincent Aboubakar, maçın en dikkat çeken oyuncusu oldu.

Siyah beyazlı ekibe devre arasında katılan Aboubakar, ligdeki gol sayısını 6’ya çıkardı.

Aboubakar’ın yanında Nathan Redmond da attığı golle galibiyete katkı sağladı. İngiliz kanat oyuncusu, tüm kariyerinde ilk kez ligde üst üste 3 maçta gol bulmuş oldu.