Beşiktaş Evinde Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Evinde Kazandı

Beşiktaş Evinde Kazandı

Beşiktaş Evinde Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 24.haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta MKE Ankaragücü’nü ağırladı.

Oldukça pozisyonlu ve aksiyonu yüksek olan maçta Beşiktaş, 40.dakikada Salih Uçan ile öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya MKE Ankaragücü hızlı başladı ve 53’te Ali Sowe ile eşitliği sağladı. Fakat ev sahibi ekip hemen yanıt verdi, Vincent Aboubakar’ın 55.dakikada attığı gol maçın sonucunu belirledi.

2-1 kazanan Beşiktaş, ligde üç maç sonra galip gelmeyi başarırken puanını ise 43 yaptı. MKE Ankaragücü ise 22 puanda kaldı.

“Kazanmamız Önemliydi”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından yaptığı açıklamada galibiyetin önemini vurguladı.

Tempolu bir maç olduğunun altını çizen Güneş, "3 maçtır galibiyet alamıyorduk. Üzerimizde onun gerginliği vardı. Maç tempolu ve bol pozisyonlu oldu. Oyuncular gayret gösterdiler. Kazanmamız önemliydi. Oyuncularımı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca gol attığı için Aboubakar adına mutlu olduğunu söyleyen Şenol Güneş, "Özellikle Aboubakar'ın gol atması önemliydi. Gerginliği vardı. Onun adına sevindim." dedi.

"İyi Oynadık Ama Sonuç Memnun Edici Değil"

MKE Ankaragücü’nün yeni Teknik Direktörü Sedat Ağçay, takımının başında çıktığı ilk karşılaşmanın ardından konuştu.

Oyunun iyi fakat skorun iyi olmadığını söyleyen Ağçay, "İlk yarının son 5 dakikasına kadar oyun ve pozisyon üstünlüğü yakaladık. Biraz konsantrasyon düşünce büyük takımların neler yapabileceğini de gördük. İyi oynadık ama sonuç memnun edici değil." şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Beşiktaş adına Salih Uçan, maçta gösterdiği 1 gol 1 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çeken isim oldu.

Beşiktaş’taki üçüncü dönemini yaşayan devre arası transferi Vincent Aboubakar ise, üçüncü dönemindeki ilk golünü bu akşam buldu.

MKE Ankaragücü’nde golü atan Ali Sowe, bu sezon Süper Lig’dek 6.golünü attı.