Beşiktaş Deplasmanda 1 Puana Razı Oldu

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Deplasmanda 1 Puana Razı Oldu

Beşiktaş Deplasmanda 1 Puana Razı Oldu

Beşiktaş Deplasmanda 1 Puana Razı Oldu

Gaziantep Futbol Kulübü ve Beşiktaş, Süper Lig’in 15.hafta mücadelesinde Kalyon Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig’in puan tablosunda zirve takibini bırakmak istemeyen Beşiktaş ile orta sıralardan biraz daha yukarıya tırmanmaya çalışan Gaziantep Futbol Kulübü arasında, zorlu rakibi karşısında puan alarak hedefine biraz daha ulaşan takım Gaziantep Futbol Kulübü oldu.

Kırmızı siyahlı ekibin golünü 71.dakikada formda santraforu Joao Figueiredo kaydederken Beşiktaş cevabı maçın son anlarında 86.dakikada Wout Weghorst ile verdi.

Gaziantep Futbol Kulübü aldığı 1 puan ile 10.sırada kalırken Beşiktaş kaybettiği 2 puan yüzünden istediği gibi zirveye yaklaşamadı ve 7.sırada kaldı.

“Skora Baktığımızda Üzgünüm”

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Erol Bulut, futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirtirken gol yemeyip maçı kazanabileceklerini söyledi.

Erol Bulut maçın ardından düzenlenen basın toplantısında: “Futbolcularımız istediklerimizi sahaya yansıtmaya çalıştı. Takımımı tebrik ediyorum. Skora baktığımızda üzgünüm maçın sonlarına doğru yememiz gereken bir gol yedik. Bizim de 3-4 tane net pozisyonumuz vardı ama değerlendiremedik.” diye konuştu.

Gol yollarında sorun yaşadıklarını belirten Erol Bulut: “Futbolda 2 kural var, pozisyona girmek ve az hata yapmak. Hata yaparsanız gol yersiniz. 4-5 pozisyona giriyoruz ama gol bulamıyoruz. Bugün savunmada iyiydik. Oyunumuzu daha da geliştirip gol yollarında etkili olmaya çalışacağız.” diyerek savunmadaki iyi performansı hücuma da yansıtmak için çalışacaklarını vurguladı.

“3 Puanı Hedeflerken Berabere Kaldık”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç öncesi 3 puanı hedeflediklerini ancak son anlarda buldukları gol ile zor da olsa 1 puanı almaya razı olduklarını söyledi.

Şenol Güneş maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, “3 puanı hedeflerken ikinci yarıda son anda attığımız golle berabere kaldık. Bizim için üzüntü verici. Hücuma çıktığımızda etkili olamadık. Hücum ederken de savunmada hata yaptık. İsteğimizi beceri ile birleştirip sonuç almamız gerekiyordu.” dedi.

Gaziantep FK karşısında hem duran toplarda hem de pas yüzdesindeki başarısızlıktan bahsederken Şenol Güneş, “Duran topları da kötü kullandık. Birçok diğer pozisyonda da başarısız olduk. Pas yüzdemizde düşüklük vardı. Onu iyi yaptığımızda zaten atağa çıktık. En iyi oyuncularla bile oynasanız bu sıkıntılar olabiliyor.” diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Her iki takımın da birer gol attığı karşılaşmada fark yaratan isim Gaziantep Futbol Kulübü’nün formda oyuncusu Joao Figueiredo oldu.

Gaziantep Futbol Kulübü’nde bu sezon ligdeki 6.golünü kaydeden Brezilyalı oyuncu, 3 ikili mücadele kazanırken 1 kilit pas ve 1 gole imza attı ve performansıyla dikkat çekmeyi başardı.

Joao Figueiredo’nun iyi performansına Furkan Soyalp ve Alexander Merkel de ayak uydurdurmayı başardı ve takımın aldığı 1 puanda önemli rol oynadılar.

Öte yandan Beşiktaş’ta Mert Günok gösterdiği performansla dikkat çekmeyi başardı. Mert’in iyi performansına Gedson Fernandes de eşlik etse de bu performanslar siyah beyazlıların 3 puan alması için yeterli olmadı.