Beşiktaş Burak Yılmaz Önderliğinde Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Burak Yılmaz Önderliğinde Kazandı

Beşiktaş Burak Yılmaz Önderliğinde Kazandı

Beşiktaş Burak Yılmaz Önderliğinde Kazandı

Beşiktaş, Şenol Güneş sonrası dönemin ilk maçına Burak Yılmaz önderliğinde İstanbulspor karşısında çıktı.

Siyah beyazlılar, karşılaşmayı Vincent Aboubakar ve Rachid Ghezzal’ın (P) golleriyle 2-0 kazandı. Böylece Burak Yılmaz, kariyerinde bir takımın başında çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş bu sezon ligdeki 5. galibiyetini alırken puanını 16’ya yükseltti. İstanbulspor ise ligdeki üst üste 5. maçından da mağlup ayrıldı.

“Bir Çiçekle Bahar Gelir Mi?”

Beşiktaş’ta takımın başında İstanbulspor karşısında çıkan yardımcı antrenör Burak Yılmaz, karşılaşma sonunda açıklamalarda bulundu:

“Bugün önemli olan şey galibiyetti. Oyuna çok fazla konsantre olamadık. Ben kötü oynadığımızı düşünmüyorum ama yeter mi diye sorarsanız, yetmez. Eksiklerimizi, hatalarımızı, yanlışlarımızı kabul edeceğiz ki değişeceğiz ve gelişeceğiz. Galibiyet çok önemliydi, tamamen buna şartlanmıştık. Oyuncu arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum, çok güzel bir reaksiyon verdiler.”

“Bugün için mutluyuz, duyguluyuz, hüzünlüyüz…Her duyguyu beraber yaşadık. Taraftarlarımıza maç sonunda hem Cenk’e hem Ghezzal’a hem bütün oyuncularımıza hem de bana gösterdikleri sevgi için teşekkür ediyorum. Biz onların hislerine hitap etmeye çalışacağız. Bir çiçekle bahar gelir mi? Gelmez. Oyunumuzun gelişmesini gerektiğini biliyoruz.”

Beşiktaş taraftarının Lugano maçı sonrasında ve İstanbulspor karşılaşmasında gösterdiği tepkiye de değinen Yılmaz, taraftarın bu reaksiyonuna saygı duymak zorunda olduklarının altını çizdi.

Burak Yılmaz, “Beşiktaş taraftarı sever de döver de… Onların sevgisinin de yergisinin de başımızın üstünde yeri var. Onları mutlu etmek için buradayız. Zaman zaman protesto, zaman zaman bize karşı kızgınlık… Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Bizim onları anlamamız gerekiyor. Taraftarlarımızın tepkisini ve isyanını görmezden gelemeyiz. Yapmamız gereken şey bunu lehimize çevirmek.” ifadelerini kullandı.

Tüm tepkilere rağmen maç sonunda takımla taraftarın bütünleşmesine de dikkat çeken Burak Yılmaz, galibiyeti ise Şenol Güneş’e ve taraftarlara armağan ettiğini söyledi:

“Maç sonundaki görüntüler çok güzeldi. Cenk’in penaltıyı Ghezzal’a bırakması çok güzeldi. Bir santrfor için golün ne kadar değerli olduğunu bilirim. Cenk de kendi içinde hem sevindi hem de hüzünlendi. Bence bugün çok güzel bir şey oldu. İnşallah rüzgarı tersine çevirebiliriz. Galibiyet hem taraftarlarımıza hem de Şenol Hoca’ya armağan olsun.”