Beşiktaş Bu Sezon Geç Açıldı

ANA SAYFAHABERLER → Beşiktaş Bu Sezon Geç Açıldı

Beşiktaş Bu Sezon Geç Açıldı

Beşiktaş Bu Sezon Geç Açıldı

Spor Toto Süper Lig’de 2022/23 sezonu sona erdi. Sezona teknik direktör Valerien Ismael yönetiminde şampiyonluğun doğal favorilerinden biri olarak başlayan Beşiktaş, özellikle ligin ilk yarısında istikrarı yakalayamadı.

Bunun sonucunda teknik direktörüyle yollarını ayırıp göreve sezon ortasında Şenol Güneş’i getiren siyah beyazlı yönetim, ligin son haftalarındaki üstün performansına karşın Spor Toto Süper Lig 2022/23 Sezonu’nu üçüncü sırada bitirdi.

Valerien Ismael ile Başlayan Sezon

Spor Toto Süper Lig’de 2021/22 sezonuna Sergen Yalçın önderliğinde son şampiyon unvanıyla başlayan Beşiktaş, sezon boyunca istediği performansı sergileyememişti. Sergen Yalçın ile devre arasında yollarını ayırma kararı veren yönetim, sezon sonuna kadar kulübün alt yaş gruplarını çalıştıran Önder Karaveli yönetiminde sahaya çıkmıştı.

Yeni sezonda yeni bir teknik direktör arayışına giren Beşiktaş, teknik direktörlük koltuğu için Fransız teknik direktör Valerien Ismael ile anlaştı.

Daha önce İngiltere’de West Bromwich Albion’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Valerien Ismael, siyah beyazlı kulüpteki macerasına da büyük umutlarla başladı.

Birçok oyuncusuyla yollarını ayırarak yeni sezona giren Beşiktaş, yaz transfer döneminde Cenk Tosun, Romain Saiss, Nathan Redmond, Arthur Masuaku, Wout Weghorst ve Jackson Muleka gibi önemli isimlerle kadrosunu güçlendirdi.

Beşiktaş ile Spor Toto Süper Lig’de çıktığı ilk 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alan Valerien Ismael sezona iyi başlarken camiadaki umutları arttırdı.

Buna karşın özellikle ligin altıncı haftasından itibaren saha içinde istediği sonuçları alamayan siyah beyazlı ekip, 12 Eylül 2022 – 24 Ekim 2022 tarihleri arasında çıktığı 6 maçtan yalnızca birini kazanabildi.

Takımın gidişatından memnun olmayan yönetim, deplasmanda Atakaş Hatayspor’a 2-1 mağlup olunan maçın ardından Valerien Ismael ile yollarını ayırdı ve yerine kulüple özdeşleşen Şenol Güneş’i getirdi.

Şenol Güneşli Günler Başladı

Siyah beyazlı takımdaki ikinci dönemine 5-2’lik Hangi Kredi Ümraniyespor galibiyetiyle başlayan Şenol Güneş, bu dönemdeki ilk mağlubiyetini ise Dünya Kupası arası öncesindeki son maç olan Galatasaray derbisinde aldı.

Dünya Kupası’nda takımıyla adeta bir kamp dönemi geçiren tecrübeli çalıştırıcı, turnuva dönüşünde futbolseverleri bambaşka bir Beşiktaş ile karşıladı.

Öyle ki Beşiktaş, Dünya Kupası dönüşünden sonra Spor Toto Süper Lig’de çıktığı 23 maçta yalnızca 1 kez mağlup oldu (Demir Grup Sivasspor deplasmanı, 1-0).

Bu süreçte çıktığı Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerinden galip çıkan siyah beyazlılar, özellikle Kadıköy’de oynadıkları maçta unutulmaz bir performansa imza attılar.

Rakibini 10 kişiyle deplasmanda 4-2 yenen Şenol Güneş’in ekibi, lig lideri Galatasaray’ı ise evinde 3-1 mağlup ederek performansını taçlandırdı.

Şenol Güneş’in ikinci döneminde 2.27 puan ortalaması yakalayan Beşiktaş, buna karşın sezon başındaki istikrarsız gidişin faturasını ödedi ve şampiyonluk yarışından uzak kaldı.

Öte yandan teknik direktör Şenol Güneş’in takıma yaptığı katkı ve siyah beyazlı futbolcuların oynadığı futbol, gelecek sezon için taraftarlara ve camiaya güven aşıladı.

Sezonun Öne Çıkan İsimleri

Beşiktaş adına bu sezonun en dikkat çeken isimleri hücum hattının en ucunda yer alan golcüler oldu. Sezon başında Burnley’den Hollanda milli takımının da santraforu olan Wout Weghorst’u kiralayan Beşiktaş, golcü oyuncudan yüksek verim aldı.

Siyah beyazlı formayla 18 maça çıkan Weghorst, bu süreçte takımına 9 gol 4 asistlik katkı verdi. Ancak oyuncunun özellikle Dünya Kupası’nda Arjantin’e karşı gösterdiği performans, devre arasında kendisine İngiltere Premier League devi Manchester United’ın kapılarını açtı.

Devre arasında Weghorst’u kaybeden Beşiktaş yönetimi, Cristiano Ronaldo’nun Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr’a transfer olmasından doğan fırsatı iyi değerlendirdi. Eski golcüsü Vincent Aboubakar’ı bu sayede Suudi Arabistan’da Türkiye’ye geri getiren Beşiktaş, Senegalli oyuncudan büyük bir katkı aldı.

Beşiktaş ile çıktığı 16 lig maçında 13 gol atıp 2 de asist yapan Aboubakar, siyah beyazlılarda bu sezona damga vuran isim oldu.

Diğer taraftan sezon başında Valerien Ismael tarafından tercih edilmemesine rağmen Cenk Tosun da teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde performansını büyük ölçüde arttırdı. Milli forvet, Beşiktaş formasıyla bu sezon çıktığı 34 maçta 18 gol atıp 8 asist yaptı ve siyah beyazlı formayla çok başarılı bir sezonu geride bıraktı.

Tüm bu isimlerin yanında Şenol Güneş ile birlikte formayı alan Mert Günok da özellikle ligin ikinci yarısında sergilediği performansla kalesinde güven verdi.